|
|
|
przez ScrapGirl » Cz lis 05, 2009 17:51
Zauważyłam, że niewiele osób to robi, niewielu osobom się chce i uznałam, że jest to spowodowane brakiem organizacji na forum w tej konkretnej dziedzinie. Dlatego prosiłabym, żeby każdy (tak każdy, mówię do każdego z Was!) wybrał sobie 5 portali na których będzie ,,ogłaszał" zwierzaki. Ja wybrałam:
www.ojej.pl (pozycja numer 2 na liście portali bez rejestracji)
www.neeon.pl (pozycja numer 34 na liście portali bez rejestracji)
http://ogloszenia.e-gratka.info/ (pozycja numer 35 na liście portali bez rejestracji)
www.mammisia.pl (pozycja numer 20 na liście portali bez rejestracji)
www.twoje-ogloszenia.pl (pozycja numer 24 na liście portali bez rejestracji)
Portale wybrałam z listy: http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... vt221.html
Zachęcam Was do uczestnictwa, jeśli podzielimy się pracą będzie nam łatwiej, a zwierzaki szybciej znajdą dom  Także do dzieła! Piszcie jakie portale wybraliście (w nawiasie napiszcie też numerek, żeby innym łatwiej było wybrać) pozdrawiam Was cieplutko 
-
ScrapGirl

-
przez Ewelajna ;-) » Cz lis 05, 2009 18:05
No dobra propozycja... choć ja sama jak robię ogłoszenia to na różnych portalach jednemu psiakowi, bo nie ma tu tylu chętnych póki co...
Z resztą jak wiadomo, że ktoś nie ma czasu to się pomaga... a tak miałoby się robić tylko na tych swoich pięciu?
No nic, pomyślę nad tym co powiedziałaś, a Ty zajrzyj na wątki konkretnych podopiecznych, żeby sprawdzić gdzie już mają ogłoszenia.
-
Ewelajna ;-)

-
przez ScrapGirl » Cz lis 05, 2009 18:50
Ewelajna właśnie dlatego trzeba zachęcić innych do współpracy Smile Bardzo malutko osób tu przebywa, trzeba coś zrobić. Wiadomo, że im więcej pomagaczy tym lepsze rezultaty...
-
ScrapGirl

-
przez Ewelajna ;-) » Cz lis 05, 2009 22:29
No zgadzam się z Tobą, zwłaszcza,że zawsze im więcej ogłoszeń, tym lepiej. Jak masz pomysły jak zachęcać to próbuj.
Ja miałam się brać teraz za kotka - Rysia (ale się pochorowałam na kilka dni), więc jak chcesz zacznij od niego.
Osobiście zawsze robię ogłoszenia na:
www.gumtree.pl (pozycja
www.anonseogloszenia.pl (pozycja 18)
www.najpewniej.pl (pozycja 19)
www.e-zwierzak.pl (pozycja 23)
www.morusek.pl (pozycja 25)
Choć robię też na 2, 4, 5, 9, 14, 17 i 21.
Wiesz... może jak będą psiaki czy kociaki do ogłoszenia i będziesz chciała też wziąć udział w robieniu ogłoszeń to zgadamy się tutaj która gdzie zrobi... co Ty na to?
Ja na pewno mogę robić na tych, które napisałam wraz z pozycjami, ale jak mam czas to mogę zrobić więcej (same cyferki).
Aaa... jak już robisz ogłoszenia to wklejaj linki na wątek zwierzaka, żeby było wiadomo, że tam i tam te ogłoszenia już ma.
Pozdrawiam!
-
Ewelajna ;-)

-
przez ScrapGirl » Pt lis 06, 2009 07:39
Wiesz... Ja myślałam, że tutaj więcej osób pisze ogłoszenia, ale widzę, że tak naprawdę tylko my dwie (?) Dlatego proponuję, żebyśmy podzieliły się zwierzakami, a nie stronami tak jak mówiłam. Mogę zabrać się za Rysiulę, napiszę jej ogłoszenia na wszystkich portalach (no chyba, że niektóre nie będą działać). Zaczynam dzisiaj popołudniu.
Kochana możemy się w ten sposób właśnie dzielić  I będzie spoko ;p Jeśli ktoś chce się dołączyć niech powie... Bardzo prosimy, co nie Ewelinko? 
-
ScrapGirl

-
przez jola » Pt lis 06, 2009 07:55
ScrapGirl napisał(a):Wiesz... Ja myślałam, że tutaj więcej osób pisze ogłoszenia, ale widzę, że tak naprawdę tylko my dwie (?) 
ScrapGirl, tak naprawdę nie tylko Wy dwie...Ale cieszymy się, że dołączyłaś!
-

jola

-
przez ScrapGirl » Pt lis 06, 2009 11:05
Więc dlaczego inni się nie odezwą? Byłoby łatwiej gdyby wszyscy się znali i informowali siebie nawzajem o poczynionych działaniach... Ja też się cieszę, że się tu znalazłam 
-
ScrapGirl

-
przez Ewelajna ;-) » Pt lis 06, 2009 12:06
Wszyscy ludzie Fundacji robią ogłoszenia, ale nie musieli nawet zauważyć w przeciągu doby czy dwóch Twojego postu. Jak się jest członkiem, czy wolontariuszem fundacji ma się naprawdę dużo roboty. Oprócz ogłoszeń jeździ się do lecznicy, zawozi się psiaki do ich nowych domów, uczestniczy się w interwencjach, odbiera wiele telefonów, maili i zakłada się wiele nowych wątków... a prócz tego ma się też swoje życie, pracę, obowiązki, problemy itd. Rozumiesz
Wystarczy zaglądać na wątki i orientować się jaki zwierzak potrzebuje ogłoszeń i robić swoje 
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Pt lis 06, 2009 12:09
Nie musisz pisać sama tekstów ogłoszeń, zazwyczaj są one na wątkach albo na allegro... wystarczy robić kopiuj, wklej, dane, zdjęcia i już.
W ten sposób potrzeba mniej czasu na większą ilość ogłoszeń.
Pozdrawiam serdeczne!
-
Ewelajna ;-)

-
przez ScrapGirl » Pt lis 06, 2009 15:52
Ewelajna wiem, tak też robię  Odpisałam Ci na wątku Rysia  Minełyśmy się wątkami, a niech to 
-
ScrapGirl

-
przez Ewelajna ;-) » Pn lis 09, 2009 19:55
No widziałam... super! Jesteś wielka
Jak będziesz miała chwilkę i ochotę to zachęcam do robienia ogłoszeń dla dzieciaków z gangsterskiej familii. Tylko przejrzyj gdzie ogłoszenia już są.
Teraz najbardziej ogłoszeń potrzebuje Yuca i Draxa. Choć domku szukają również Thelma, Louise i Bond. No,ale dwie pierwsze dziewczynki mają najmniej ogłoszeń. Ja na pewno w tym tygodniu się troszkę Yucą zajmę.
Jak coś będę wrzucała linki na wątku. Aaa... można robić ogłoszenia dla więcej niż jednego psiaka jednocześnie w przypadku takiego rodzeństwa.
Pozdrawiam! I dzięki jeszcze raz za Rysia 
-
Ewelajna ;-)

-
Powrót do Psy do adopcji
|
|
|