FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Parchuś:) już Afik :)Już w nowym domku:)

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Parchuś:) już Afik :)Już w nowym domku:)

Postprzez moriaaa » Pn lis 13, 2006 13:31

Parchusia-Dudusia wypatrzyła w schronisku Hania...obraz rozpaczy...wszędzie łuszcząca się skóra, ropny wyciek,generalnie masakra.
Ale wbrew wszelkiemu rozsądkowi i racjonalnemu myśleniu, psiak który wydawał się kompletnie nieadopcyjny w ciągu dosłownie niecałego miesiąca znalazł cudwny domek. Znalazła a właściwie pomogła odnaleźć się człowiekowi i psu Blondella z forum dogomania, której serdecznie dziękujemy za to, że pomogła nam na nowo uwierzyć że niemożliwe może być możliwym:)

No i naszej kochanej Hani też dziękujemy za przewiezienie psiaka...miała dziewczyna przygody dworcowe;) no i biedactwo wróciło do domku dopiero o 3.30 rano po wyprawie z Parchusiem do nowego domku:)

Obrazek

A oto najnowsze wiadomości:
""Właśnie wróciłam ze spacerku na którym poznali się Duduś z Panią Tereską. Duduś pachnący, świeży i nie drapiący się zachowywał się z wielką godnością.Bardzo się podobał.Pani będzie go odwiedzać a na stałe do Niej przeprowadzi się w poniedziałek. Będzie mi bardzo smutno bo gdybym mogła zostawiłabym Dudusia u nas. On jest taki piękny a Pani Teresa powiedziała, że to jej pies i koniec. Teraz śpi po spacerku i po obiedzie.Taki kochany"

Czyż nie jest pięknie:)
Ostatnio edytowano Cz lis 16, 2006 10:34 przez moriaaa, łącznie edytowano 2 razy
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Blondella » Pn lis 13, 2006 19:53

Parchuś vel Duduś a najprawdopodobniej Kaperek jest od dzisiaj w nowym domku u Pani Teresy, emerytowanej pielęgniarki. Dostał całą wyprawkę od naszego weta (pudło karmy dla alergikow), a Ala sprezentowała mu kocyk w delfinki, szampon i kosteczkę. Kuracja, zgodnie z tym co powiedzial lekarz, będzie trwała ok. 3 miesięcy.
Wyobraźcie sobie, że taki biedny i zapomniany Parszek, a zrobil u nas furorę. Ala płakala (właściwie jeszcze płacze) cały dzień, że go musi oddać Pani Teresie, a Pani Teresa twardo postawiła na swoim, że on jest jej i że za nic w świecie z niego nie zrezygnuje.
Jak tylko będę miala zdjęcia zaraz powklejam...
Napiszcie mi na pw dlaczego Hania tak póno przyjechała do domu, bardzo się o nia martwilyśmy z Alą :roll:
Blondella

1

Postprzez Hania » Pn lis 13, 2006 20:54

Bardzo się cieszę, że historia Dudusia bądź Kacpra tak szczęśliwie się zakonczyła. Wcale się nie dziwię, że Ala płakała, bo Duduś to czarodziejski pies. Czaruje tak niewinie, ze nie wiadomo kiedy a wszyscy zakochani. Tych wielkich oczysków nigdy nie zapomnę. Dla Dudusia przejechałabym kilka razy taką traskę. Ponadto ma chłopak szczęście, że zminił krajobrazy z dość ponurych na uroczo-malownicze, a powietrze też lepsze. Pozdrawiam wszystkich.
Hania

4

Postprzez Blondella » Śr lis 15, 2006 19:05

Kopiuję to co napisalam na Dogo:
"Nowe wieści od .... Afika (nie, Parchuś, nie Gapek, nie Duduś i nie Kacperek).
Afik mieszka z pania Teresa, emerytowaną pielegniarką w blokach ale w mieście uzdrowiskowym, więc terenów zielonych ma pod dostatkiem...
Jest bardzo czyściutkim psiakiem i nie załatwia się w mieszkaniu. Nie chce natomiast wychodzić na spacery. Siusiu pod blokiem i z powrotem. Myślę, że jeszcze się boi. A może delektuje się cieplem domowego ogniska, ktorego miał tak niewiele. Chce spać w lóżku, ale ponieważ jest jeszcze chory, Pani Teresa robi mu przystawkę z fotela i tak śpią sobie obok siebie. W ciągu dnia najczęściej siedzą razem przytuleni na tapczanie i oglądają telewizję.
Kuracja rozpoczęta, ale Afik ciągle sie jeszcze drapie. Jutro kolejna wizyta u weta..."
Blondella

1

Postprzez Hania » Cz lis 16, 2006 10:14

Cześc,
Afik może bać się, ale może jest toszkę leniwy. Gdy sobie w domku posiedzi, to zapragnie spacerków.
Hania

4

Postprzez Blondella » Cz lis 16, 2006 19:04

Kolejny mail od Ali:

"Mój kochany Gapcio był znowu u lekarza.Gdy go dzisiaj zobaczyłam po kilku dniach to tak wyładniał.Sierść zrobiła się delikatna.Minka zadowolona i co ważne zawojował P.Tereskę do tego stopnia, że śpi już z Nią w łóżku. Ciągle się drapie ale dostał dzisiaj nowe lekarstwo i jakiś super szampon .GAPCIO VEL AFIK JEST PIĘKNY."

Haniu, a tak się balaś... :wink:
Blondella

1

Postprzez Hania » Cz lis 16, 2006 19:18

Bałam się bałam, ale strachy na Lachy. Za to teraz jestem szcześliwa.
To taka wielka niespodzianka od losu. Jeszcze raz dzięki wszystkim.
Całuję w nos Aika.
Hania

4

Postprzez Blondella » So lis 25, 2006 08:55

Kolejny mail od Ali:

"Rozmawiałam dzisiaj z P. Tereską bo lekarz jutro wraca z urlopu i chciałam wiedzieć czy jest potrzebna wizyta Gapcia u lekarza, czy można mu dać się wyspać po podróży z dalekich krajów. Ale okazało się, że leki które zastosował przed wyjazdem są bardzo skuteczne i spokojnie możemy iść na kontrolę w poniedziałek.Skórka Gapcia powoli nabiera odpowiedniego koloru, drapie się coraz mniej i bardzo lubi zabiegi kosmetyczne a zwłaszcza czesanie. Pani Teresa ma etat fryzjerki ale chyba jej to nie przeszkadza."
Blondella

1

Postprzez Hania » Pn lis 27, 2006 09:20

CZy mozliwe byloby i nie za bardzo klopoltliwe abyscie kochane dziwewczyny przeslaly kilka zdjęc. Bylabym uszczęsliwiona.
Hania

4

Postprzez Blondella » Pn lis 27, 2006 16:14

Podaj mi swój mail na pw Haniu...
Blondella

1

Postprzez moriaaa » Pn lis 27, 2006 19:19

:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Blondella » Pn lis 27, 2006 19:51

Wieści z dnia dzisiejszego:
"Gapcio był dzisiaj u lekarza. Leczenie trwa.Piesek zrobił się trochę puchaty.Chodzi już na długie spacery a także na działkę do znajomych na której szaleje. GAPCIOWI UROSŁY NA PYSZCZKU BIAŁE WĄSIKI. Zrobił się bardzo przystojny"
Blondella

1

Postprzez Blondella » N gru 03, 2006 19:50

Mam prośbę do Morii i Hani. Czy jest możliwość otrzymania jakiejś karty leczenia Gapcia-Afika? Wyobraźcie sobie, że już było tak fajnie. Psiak przestał się drapać, zaczęło mu odrastać futerko, polubił pacerki. I nagle dzisiaj zadzwoniła zrozpaczona Pani Tereska, że psiak nagle na spacerku zaczął się przeraźliwie drapać i rozdrapal sobie skórę aż do krwi. Muszą go trzymać, bo to wygląda na jakiś atak swędzenia. Jutro rano idą z nim do weta...
Blondella

1

Postprzez Blondella » Pn gru 04, 2006 19:14

Odwołujemy alarm w sprawie Gapcia. Uff, ulżyło mi...

Fragment maila od Ali:
"No wreszcie jestem spokojna.A tak się denerwowałam.Rano umówiliśmy się u weta. Byłam już przed 8.OO( to z tych nerwów) a tu wkracza Gapcio z całym klubem swoich wyznawców. Gapcio zadowolony, merdający i z coraz lepszym futerkiem. Wyznawcy Gapcia mówią, że go tylko boli uszko,że wczoraj się wystraszyli no i ......Okazało się,że to zapalenie ucha chyba na tle alergicznym. Uszko zostało wyczyszczone a Gapcio dostał maść i antybiotyk. Po powrocie do domu wpadł do łóżka lotem koszącym no bo przecież jest chory i pies będzie leżał w łóżeczku.Taki się z niego robi dyktator. A ja się tak martwiłam." -------------------------------------------
"Gapcio idzie do kontroli w środę. Gapcia w domu nazywają Dyktatorem bo pięknymi minkami i spojrzeniem potrafi osiągnąć to co chce.Ma pies szczęście tyle ludzi go kocha. Na spacerkach biega już bez smyczy i na przywołanie zaraz reaguje."
Blondella

1

Postprzez moriaaa » Pn gru 04, 2006 19:19

Jejku psiak ma raj na ziemi...a taki Parchuś z niego był..hahahaha..a teraz Dyktator się z niego zrobił ;)
moriaaa

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do W nowym domu