FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Pieski do adopcji

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Pieski do adopcji

Postprzez AniaP » So sie 02, 2008 17:47

4 pieski , ok 6 miesięczne potrzebują domu. Obecnie przebywają w nienajlepszych warunkach u nieodpowiedzialnego człowieka, który tak się składa że jest moim wujkiem:/ nie zapewnia on im odpowiednich warunków...psiaczki mieszkają na zaniedbanym ogrodzie i jesli nie są zamknięte w małym kojcu (z budą do której zmieści się tylko jeden) wybiegają na ruchliwą ulicę. Na tym samym ogrodzie są ich rodzice, które zostały przygarnięte a obecny ich los nie jest kolorowy. Sunia ciągle jest przywiązana niezależnie od pogody i jest niewysterylizowana więc w każdej chwili mogą pojawić się kolejne pieski. Na tym ogrodzie było już pełno psów i niektóre w końcu trafiały do mojego domu a większość przepadła:(( Tym pomóc nie mogę ...a pieski są już duże i jeśli szybko nie znajdą domu skończą na ulicy albo pod samochodem.
Zainteresowanych adopcją prosze o kontakt pod numerem tel. 784-344-878 lub gg:4480926

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
AniaP

1

Postprzez Tusia » So sie 02, 2008 21:24

AniuP po pierwsze konieczne są lepsze zdjęcia tych psiaków. Zrób każdemu z nich choć jedno przyzwoite (nie przez kraty!) zdjęcie i sprawdz czy to sunia czy pies. Pamiętaj że im lepsze, słodsze i fajniejsze zdjęcie tym lepiej oddasz jaki jest piękny i że warto go zaadoptować (wiem że wszystkie zasługują na lepszy los ale czymś nowego właściciela trzeba zachęcić...). Możesz wyprowadzać każdego na smyczy osobno i robić zdjęcia. Nadaj im imiona, niech nie będą anonimowe....
Druga rzecz to ogłoszenia. My zawalone jesteśmy robotą więc spróbuj...
Tu znajdziesz mnustwo miejsc w internecie gdzie możesz dać ogłoszenie:
http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... vt221.html
Im więcej tym lepiej. Ogłaszaj osbno, o każdym coś napisz. Niech ma osobowość a nie: ,,pies jak to pies..'' Poobserwój jak się zachowują. Który przewodzi? Który jest nie śmiały? Który lgnie do człowieka? Jeśli nie masz stałego dostępu do internetu zrób im chociaż allegro i alegratkę...
Trzecia sprawa : załuż im wątek na Dogomanii w dziale psy w potrzebie. Tam wchodzi mnustwo osób może akurat komuś się spodobają.
I nie trać nadzieji. Napisz jeszcze jak duża jest psia mama i tata szczeniąt. Czy są lękliwe? Jak reagują na obcych? Czy są wtedy agresywne? Jak reagują na dzieci? Koty? Im więcej informacji tym lepiej. I sunia jest do sterylizacji!!!! Zgłoś się do TOZ-u. Może będą mogli pomóc...
Tusia

5

Postprzez AniaP » N sie 03, 2008 13:44

Zgłosiłam to do toz-u ale bez reakcji...zgłaszałam to gdzie mogłam bo on co jakis czas przygarnia nowe psy, które po jakimś czasie przepadają :( Do tych pieskow czasami jeżdzę, ale ostatnio wrócił ich ojciec( bo uciekl na jakis czas) i teraz boję się do nich wchodzić.Bardzo bym chciała zeby ktoś zmusił własciciela do sterylizacji, ale kto?ja w tej sprawie pisałam gdzie mogłam i każdy odsylał mnie pod inny adfres, który albo nie był juz aktualny albo odsyłal mnie gdzie indziej. W tamtym roku właściciel przygarnął sunie amsafka ktora się oszczeniła i nie wiem co się z nią stało, bo studiuję i jestem w innym miescie ale sytuacja jest powazna bo tam ciągle od kiedy tylko pamiętam sa jakies psy ...w kazdym razie skorzystam z Twoich rad...
AniaP

1

Postprzez Tusia » N sie 03, 2008 18:52

AniaP napisz mi na PW ale wyślij maile na tusia26@onet.eu w jakiej miejscowości znajdują się pieski. Może gdzieś w okolicy działa jakaś fundacja prozwierzęca.... Czy wójek nie chce wysterylizować suczek ze względów finansowych czy po prostu nie bo nie? A może ma jakieś inne powody? Prześlę Ci na PW co ja zawsze wysyłam ludziom w takich sytuacjach by przekonać ich do sterylizacji/kastracji. Może rzeczowe argumenty go przekonają. Wydrukuj go sobie. Wiem że powiesz że nie przekonają ale jak będziesz następnym razem weź ze sobą ten tekst, może akurat... Pozdrawiam
Tusia

5

Postprzez Tusia » So sie 23, 2008 22:01

Czy coś wiadomo jak tam sunia i maluchy?
Tusia

5

Postprzez AniaP » Śr sie 27, 2008 11:30

Psiaczki rosną a ich szansa na normalne życie maleje nieustannie...ja już straciłam nadzieję. Co do sterylizacji to ciagle czakam na reakcje mojej kuzynki na prośbę o pieniadze i tego tez nie wiem czy sie doczekam a przydałoby sie zrobić i suni-mamie i młodym...
AniaP

1

Powrót do Psy do adopcji