FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Zwierzęta znalezione -> Porzucony piesk czeka na dom!!! Kraków

Informacje o psiakach znalezionych.

Moderatorzy: katya, nata

Porzucony piesk czeka na dom!!! Kraków

Postprzez anetakr » Śr maja 07, 2008 09:21

W Krakowie przy ul. Ariańskiej 6 (niedaleko Dworca PKP i PKS) przed długim majowym weekendem został porzucony piesek. Pies ma jasno beżową krótką sierść i jest średniej wielkości. Pies czeka na właściciela i bardzo tęskni. Piesek leży przy wejściu do kamienicy od wielu dni, często na deszczu i prawie nic nie je. Wygląda na to, że dotychczasowy właściciel się go pozbył, dlatego proszę osoby, które mogą przygarnąć psa o kontakt: 509701868, aneta@made.pl
anetakr
0

Postprzez jola » Śr maja 07, 2008 10:03

Czy ten psiak nadal leży na ulicy? Może mogłabyś go przygarnąc do domu choć na kilka dni i przez ten czas go poogłaszać? Konieczne są przede wszystkim zdjęcia psa i choć kilka zdań na temat jego zachowania, jaki jest w stosunku do innych zwierząt, jak reaguje na dzieci itp. Zrób mu plakat ze zdjęciem i rozwieś w lecznicach,możesz też dać ogłoszenia do gazety(niektóre gazety pozwalają bezpłatnie ogłosić znalezionego zwierzaka).Zaopiekuj się nim,łatwiej Ci będzie opisać jego zachowanie. samo ogłoszenie w internecie nie wystarczy...
jola

Członek Fundacji

Postprzez anetakr » Śr maja 07, 2008 10:39

jola napisał(a):Czy ten psiak nadal leży na ulicy? Może mogłabyś go przygarnąc do domu choć na kilka dni i przez ten czas go poogłaszać? - niestety mam w dom 4 koty i suczkę i nie mogę wziąć psa do domu. Piesek leży na kocu, który okoliczna babcia mu podarowała. Ma jedzenie, ale nie jest nim zainteresowany.
Konieczne są przede wszystkim zdjęcia psa i choć kilka zdań na temat jego zachowania, jaki jest w stosunku do innych zwierząt, jak reaguje na dzieci itp. - Piesek jest nieufny; jak ktoś się zbliża, on się oddala. Trochę szczeka, ale nie jest agresywny, raczej wystraszony.
Zrób mu plakat ze zdjęciem i rozwieś w lecznicach,możesz też dać ogłoszenia do gazety(niektóre gazety pozwalają bezpłatnie ogłosić znalezionego zwierzaka). - do gazet dałam ogłoszenia, również w okolicy. Do lecznic zawitam dzisiaj.
Zaopiekuj się nim,łatwiej Ci będzie opisać jego zachowanie. samo ogłoszenie w internecie nie wystarczy...
.
Dzięki za pomoc.
A propos zdjęcia - chciałam dołączyć do tego ogłoszenia, ale nie potrafiłam.
anetakr
0

Postprzez anetakr » Cz maja 08, 2008 13:00

Chciałam zaprosić wszystkich do oglądania dzisiejszego programu Kundel bury i kocury. W trakcie programu będzie mowa o piesku z ul. Ariańskiej. Liczę na to, że ktoś się po niego zgłosi. Jednocześnie, dla innych osób, które usiłują znaleźć dom dla zwierzątka podaję namiary na program: kundel@kra.tvp.pl, tel. 012 423 60 77. Pozdrawiam!
anetakr
0

Postprzez jola » Cz maja 08, 2008 17:12

Dzięki za informację ale my w Łodzi nie mamy możliwości obejrzenia tego programu(przynajmniej ja nie mogę)bo to program lokalny.Mam nadzieję, że po programie znajdzie się ktoś, kto zaopiekuje się psiakiem :D
jola

Członek Fundacji

Powrót do Zwierzęta znalezione