FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Jamnisie w schronisku

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Jamnisie w schronisku

Postprzez jola » N lis 25, 2007 20:27

Cioteczki które są często w schronisku, Haniu,Aniu albo Ciapusiu, czy któras z Was mogłaby założyć tu ale przede wszystkim na dogo wątki dla schroniskowych jamników? Amiśka bardzo o to prosiła na wątku jamniczki Julki, może dzięki niej uda się znaleźć maluchom domki...
jola

Członek Fundacji

Postprzez netti » N lis 25, 2007 23:03

kiedys zrobiłysmy akcję,,łódzkie jamniki,,kilka poszło do adopcji dosc szybko,najdłużej czekał Papcio.Robiłyśmy,,rękodzieło z jamnikiem,,malowane bombki i butelki na bazarek. :oops: :oops: :oops:
netti

5

Postprzez Hania » Pn lis 26, 2007 12:48

Jolu, będę w schronisku w środę porobię im zdjęcia dowiem się wszystkiego, posprawdzam karty i będziemy słac wici w sprawie jamniczków i jamnikopodobnych, bo ich równiez jest tam sporo.
Hania

4

Postprzez katya » Pn lis 26, 2007 16:37

Byłam dziś w schronie. W pawilonie są 4 jamniki, w tym sunia mniej jamnicza i ten dziadek w kołdrach + dwa jamniki 100 % , jeden w dobrej kondycji, drugi zrezygnowany.
Co mnie zasmuciło to czarny hyperchudy jamnik na boksach ogólnych na przeciwko kwarantanny...
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pn lis 26, 2007 17:03

Dzięki dziewczyny,jak jamnisie i jamnikopodobne będą miały swój wątek to pewnie łatwiej będzie znaleźć im domki. Kasiu, a coś więcej o tym chudym czarnym mogłabyś już napisać na dogo? Nie zrobiłaś im czasem zdjęc? Czarny wytrzyma jeszcze jakiś czas w schronisku czy to sprawa na cito?
My właśnie znalazłyśmy przepięknego, pręgowanego amstaffa, Natalka pojechała z nim do Buni sprawdzić czy jest zaczipowany, nie wiem, co z nim zrobimy,jak wrócą, amstaff u mnie w domu nie ma racji bytu przy szkielecie i kotach. Jest bardzo zimno, sypie śnieg a on pcha się do mieszkania.
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pn lis 26, 2007 17:12

Moim zdaniem ten czarny jest najpilniejszy, bo przebywa na dworze i jest strasznie chudy, reszta w pawilonie ma ciepło.

A ast może komuś zginął???
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pn lis 26, 2007 17:33

A nie wiesz, czy jest możliwość,żebyprzenieść tego malucha do pawilonu, przynajmniej na razie?
A ast najprawdopodobniej zginął niedawno, bo jest zadbany ale żeby znaleźć jego właściciela trzeba mu dać jakieś schronienie na razie, na dziś czy jutro
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pn lis 26, 2007 19:43

Jolu - nie wiem.
Saskia założyła zbiorczy wątek jamniorów, mam nadzieję, że dziewczyny coś zdziałają.
A co z astem? Gdzie jest?
katya

Członek Fundacji

Postprzez Hania » N sty 06, 2008 11:05

Jest w schronisku od ponad dwóch tygodni nowy dwuletni jamnis, najprawdziwszy pod słońcem i bardzo rasowy. Bieda, skulona lezy przypłaszczona do drzwi i się prawie nie rusza.
Hania

4

Postprzez jola » N sty 06, 2008 13:53

Haniu, to piesek czy sunia? Napisałaś o nim na wątku ogólnym na dogo? :cry:
jola

Członek Fundacji

Powrót do Psy do adopcji