|
|
|
przez moriaaa » So sie 30, 2008 21:53
To co zobaczyłyśmy wczoraj kiedy pojechałyśmy do Krężela, na długo odciśnie się w naszej pamięci.
To nawet piekłem nie można nazwać, bo jest to zbyt łagodne określenie.
I setki oczu błagających o ratunek....
Miałyśmy zabrać dwa...zabrałyśmy cztery.
Cztery istnienia dla których los nie był sprawiedliwy...
Cztery istnienia, które miały zgasnąć...
Nie zgasną.
Pierwszą zobaczyłyśmy Rastę.
Myslałyśmy, że już nie żyje. Leżała nieruchomo wciśnięta w wykopany dołek.
Łysa, chuda, bez ruchu.
Druga ukazała się Rita.
Ta obojętność w oczach, bez nadziej.
Potem zobaczyłam ją...Reszka- z ryjkiem mojej Łajki.
Całkowicie zdominowaną, chudą, pogryzioną.
Roofi już siedział dla nas "naszykowany".
Dygoczący, przerażony rzeczywistością w jakiej się znalazł. Panika w oczach była nie do opisania.
Ocalały.
Kiedy wracałyśmy do Łodzi, w pewnym momencie jakby zrozumiały, że to koniec koszmaru. Przerażony Roofi rozbrykał się w samochodzie wchodząc Joli na ramię i z zaciekawieniem oglądając w szybie samochodu migające drzewa, w Rastę wstąpiła niesamowita energia, z uśmiechem na pysiu latała raz do jednego raz do drugiego okna samochodu. Przerażona Reszka nagle przestała być tak wycofana i wycałowała nas swoim cieplutkim jęzorkiem. Tylko Rita spała...odsypiała piekło w którym prawdopodobnie była najdłużej...
Rita i Rasta mają połamane zęby od gryzienia krat (psy mieszkały w malutkich klatkach hodowlanych dla królików). Tak bardzo walczyły o wolność, że gryząc siatkę połamały sobie zęby.
Do tego bardzo zaawansowana choroba skóry...
Ale będzie dobrze...nie może być inaczej...
Ostatnio edytowano Wt wrz 02, 2008 19:44 przez moriaaa, łącznie edytowano 1 raz
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez moriaaa » N sie 31, 2008 11:37
Dzisiaj jest już lepiej.
Było ogólne powitanie mojej osoby, ogonki merdały w prawo i w lewo
Dzieciaki muszą być codziennie psikane specjalnym środkiem, do tego dwa razy w tygodniu smarowanko Imaverolem. 4 razy dziennie kropelki do oczu.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez jola » Wt wrz 02, 2008 18:01
I nikogo z czytających nie ruszył temat tego obozu zagłady w Krężlu?
Nikt nie napisał, nie skomentował,nie zastanowił się nawet nad losem tych zadręczonych zwierząt? To kto wchodzi na nasze forum, niewidomi?
Kaja, czy możesz umieścić ten temat na początku? Zrób to proszę, może wtedy będzie bardziej czytelny...
-

jola

-
przez katya » Wt wrz 02, 2008 18:12
Za to na dogo na wątku Krężla niezły ruch.
Sunia Rita jest przecudna, oczy ma jak szczeniak, niech wyzdrowieje, to załatwimy jej super fryzurkę 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez moriaaa » Wt wrz 02, 2008 19:43
katya napisał(a):Za to na dogo na wątku Krężla niezły ruch. Sunia Rita jest przecudna, oczy ma jak szczeniak, niech wyzdrowieje, to załatwimy jej super fryzurkę 
Dokładnie..Rita ma oczy szczeniaka.
Oczy ma przepiękne..takie duże "sarnie" z długaśnymi rzęsami.
A Rasta to taki mały łobuz
Dziś przeszła samą siebie i grzecznie siedziała przy pielęgnacji i psikanku ( do dzisiaj na sam odgłos psikacza wpadała w panikę).
Dziś też wszytskie psy (szt. 16  ) zostały zabezpieczone przeciwgrzybiczo (szczepienie).
-

moriaaa

-
przez moriaaa » Pt wrz 05, 2008 14:10
Dzisiaj był "Dzień Pielęgnacji".
Ritę i Rastę wykąpałam w Hexodermie. Rita została też obstrzyżona z kołtunków na doopce  Nie specjalnie się laleczkom podobało ale teraz są śliczne i pachnące
Wieczorkiem wrzucę zdjęcia.
-

moriaaa

-
przez moriaaa » Pt wrz 05, 2008 19:37
RASTA
I już po kąpieli
RITA
I po kąpieli
Generalnie łazienka nie ucierpiała, czyli nie było tak źle.
Dziewczyny po kąpieli zdecydowanie odżyły.
Martwi mnie natomiast brzuch Rasty...jakby taki okrągły.
Trzeba będzie USG zrobić...choć i tak nie zmieni to faktu, że ciąć nie można.. 
-

moriaaa

-
przez nata » So wrz 06, 2008 08:02
a jeśli rodzina się powiększy?? 
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez moriaaa » Pn wrz 08, 2008 08:34
nata napisał(a):a jeśli rodzina się powiększy?? 
Rodzina się nie powiększy
Chwilowo obserwuję...wydaje mi się jednak, że nie jest to ciąża, jedynie przejedzenie- Rasta wcina za dwóch, jakby chciała sobie odebrać to czego nie miała do tej pory. Je na zapas.
Kasia napisała, że można wykonać u suki normalną aborcję, bez sterylizacji.
Podobno robią to w CMVecie. Nie wiem jak to się ma do choroby skóry, ale w najbliższym czasie się dowiem
Dziewczyny zaczynają się "spierać" przy miskach (mają postawione dwie miski wody i dwie miskai z karmą)-głównie Rasta, ale nie ma paniki, Rita na szczęście jest bardziej ustępliwa.
Dzisiaj zobaczyłam kolejną zarastającą plamkę 
-

moriaaa

-
przez moriaaa » So wrz 20, 2008 19:25
Dziewczyny zaczynają pięknie zarastać.
Rita mnie dzisiaj bardzo zaskoczyła, lęk przestrzenny przełamany i lalka dzisiaj biegała jak mały szczeniak 
-

moriaaa

-
przez moriaaa » Śr wrz 24, 2008 11:58
No i mamy problem.
Właściwie dwa, ale jeden jest do pokonania.
Pierwszy-ten który da się jakoś obejść to wybryki Rasty zwanej Rudą.
Rasta forsuje boks. Forsuje boks do którego została przeniesiona kiedy pojawił się problem nr.1, mianowicie kochani...rodzinka się jednak powiększy....Rita jest w ciąży. Od początku miałam pewne podejrzenia, gdyż jak wiadomo w Krężelu nie było podziału na suki i psy-wszytskie psy siedziały razem..wykonaliśmy USG i obawy się potwierdziły.
Niestety sterylka aborcyjna w jej przypadku nie wchodzi w grę z uwagi na leczoną chorobę skóry. Sunia musi urodzić.
Na szczęście druga sunia-Rasta zwana Rudą nie jest ciężarówką.
-

moriaaa

-
przez moriaaa » Cz wrz 25, 2008 19:33
-

moriaaa

-
przez moriaaa » Pn wrz 29, 2008 08:37
-

moriaaa

-
przez katya » Pn wrz 29, 2008 08:51
To Rita jeszcze w całości? 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
Powrót do W nowym domu
|
|
|