FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Galeria -> Elza i Doran- moje dwa adoptowane rottki.

Miejsce na pochwalenie się zdjęciami swoich podopiecznych i nie tylko...

Moderatorzy: katya, nata

Elza i Doran- moje dwa adoptowane rottki.

Postprzez gabi2 » So wrz 12, 2009 08:52

Witam kochani. Chciałam Wam przedstawić moje dwa kochane psiaki. Doran jest rottkiem adoptowanym 4 lata temu ze schroniska Ciapkowo w Gdyni. W chwili adopcji miał 4,5 lat. Został zabrany człowiekowi który delikatnie mówiac nadużywał alkocholu i brutalnie traktował swego psa. Mimo tch przejść Doruś jest psem bardzo przyjacielskim. To wręcz wielki przytulasny misiu. A oto sam Doruś w plażowej panierce.

Obrazek

Obrazek

A teraz przedstawiam Wam Elzę.
Ta sunia trafiła do nas na DT. z Pomorskiej Fundacji Rottka. No i jak to zwykle bywa , dom tymczasowy zamienił się na domek docelowy :lol:
Elza trafiła do Fundacji z Kruszewa. Jej stan był bardzo ciężki. Ważyła zaledwie 15kg. Ktoś strasznie ją skatował :cry: Na lewe oczko nie widzi , w skutek potężnego ciosu w głowe , ktory uszkodził czaszkę i nerw wzrokowy. Ma powazne problemy z kregosłupem. Mimo to jest bardzo kochana i słodziutka , choć nadal nie ma zaufania do mężczyzn.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
GABI
gabi2

1

Postprzez Tusia » Cz wrz 17, 2009 18:20

Psiaki po prostu rozkoszne :D
Tusia

5

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz wrz 17, 2009 18:37

Są cudowne i cieszę się, bo wiem,że na pewno są kochane!!!
Bidulki, trochę przeszły... dobrze, że to co złe jest już za nimi.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Pt wrz 18, 2009 07:02

jakie ciapciuchy fajne!
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pt wrz 18, 2009 11:20

no piękna parka :lol: witamy!
nata

Członek Fundacji

Postprzez gabi2 » Pn wrz 21, 2009 19:41

Kochani , prosze Was o pomoc dla Elzy. Parę dni temu Elzunia musiała przejść operację polegająca na amputacji palca w przedniej prawej łapce :( Ale może zacznę od początku.
Jak już pisałam wyżej Elzunia trafiła do nas w bardzo kiepskim stanie. Na domiar złego miała ropny stan zapalny pazyrka w przedniej , prawej łapce. Walczyliśmy bardzo długo z tą infekcją. W końcu zdecydowalismy się na chirurgiczne zerwanie pazurka. Wszystko wydawało by się że jest ok. Niestety , nałopatce tej samej łapki pokazał się guz , który bardzo szybko rósł. Sunia znów zaczeła utykać. Guz był wielkości pomarańcza i trzeba było szybko go usunąć. Znów nerwy , niepewność co do dalszych losów. W trakcie operacji wet ponownie zerwał chorego pazurka , i usunął guza. Dzięki Bogu guz okazał się nie złośliwy. I znów wszystko wracało do normy. W ostatnim czasie Malutka znów zaczeła coraz bardziej utykać na tą samą łapkę. Wizyty u weta , który nota bene nie widział nic niepokojącego , twierdził wręcz że to ja popadam w hipohondrię a sunia utyka z powodu chorego kręgosłupa , lub po prostu zakodowała sobie ten ból . Niestety moje przypuszczenie się sprawdziły. Elza miała znów infekcję palca. Poprosiłam o pomoc Fundację Rottka. Tego samego dnia skonsultowano Elzę u innego weta. Diagnoza była straszna- trzeba amputować palec. Zabieg po zniżce na Fundację kosztował 400 zł. Jest to dla mnie ogromna suma , tym bardziej że utraciłam wlasnie pracę. Wet wykonał zabieg na tak zwaną kreskę , ponieważ tu już nie było na co czekać. Proszę wszystkich którzy mogą i chcą pomóc Elzuni w powrocie do pełnego zdrowia o przelanie na konto Pomorskiej Fundacji Rottka , nawet najmniejszej kwoty z dopiskiem dla Elzy. Wszystkim z góry bardzo dziękuję w imieniu suni , ona już tak wiele przeszła.
Podaję numer konta.
58109010980000000105872375
GABI
gabi2

1

Postprzez gabi2 » Pn wrz 21, 2009 19:56

Wszystkich którzy chcą poznać bliżej historię Elzy zapraszm na nasza stronkę www.rottka.pl dział w nowym domu - 5 letnia rottka Elza ( Zuza) ma tymczas u Gabi w Gdyni.
GABI
gabi2

1

Postprzez altana » N mar 27, 2011 23:24

słodkie psiaki, bardzo lubie tą rase
altana
0

Postprzez foxer » Cz kwi 07, 2011 23:32

eleganckie pieski, widać że bardzo łagodne są :)
foxer
0

Postprzez parolos » Cz maja 12, 2011 10:52

widać, że bardzo łagodne i słodziutkie są, sam bym chciał mieć takie w siebie w domu
parolos
0

Powrót do Galeria