FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Buba - cudna sunia z Dworca F. czeka...

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Buba - cudna sunia z Dworca F. czeka...

Postprzez sukkubi » Wt gru 08, 2009 09:04

Edit: 8.02.2010

Buba szuka domku...

Obrazek

Buba to sunia ok. trzymiesięczna.
Urodziła się w okolicach Dworca Fabrycznego jako jedno z dziewięciu bezdomnych szczeniąt.
Jest dość duża, pięknie umaszczona, włos dłuższy. Charakter ma wspaniały, wierna (nie opuszcza swojego pana na krok), wysłuchuje wszystkiego co się do niej mówi i stara się zapamiętać.
Uwielbia się przytulać,mruczy z rozkoszy jak kot kiedy siedzi na kolanach. Mimo że urodziła się w budzie nie może z powrotem do niej trafić, gdyż poznała ciepło fotela.
Obdaruje wielką miłością każdego, kto zapewni jej ciepły i przyjazny DOM. Buba została zaszczepiona, odrobaczona i zaczipowana.

Warunkiem adopcji Buby jest otwarte serce i podpisanie umowy adopcyjnej z Fundacją wraz ze zobowiązaniem do sterylizacji suni. Sunia czeka na dom stały w domu tymczasowym w Łodzi.

Pamiętaj, że adoptując szczenię, bierzesz na siebie odpowiedzialność za jego życie, zdrowie i wychowanie. Musisz się także liczyć z ewentualnymi zniszczeniami w domu.

Kontakt w sprawie adopcji:

tel. 604 172 405
kasia@niechcianeizapomniane.org

==================================================

Wczoraj dostałam zgłoszenie od mojej kuzynki o potrzebującej pomocy, niestety dość licznej rodzince. Myślę, że w przedstawionej poniżej sytuacji najpilniej trzeba pomóc szczeniakom i jak najszybciej zacząć je socjalizować z człowiekiem by miały szanse na adopcję jako towarzyskie i odważne maluchy a nie wycofane straszaczki.

Agata napisała:
Piesków jest dziewieć, nie mają imion, wszystkie są podobne do siebie, na razie nie wiemy ile jest dziewczynek a ilu chłopców, ale w tym tygodniu zrobimy akcję zaszczepienia i dowiemy sie. Niewiele Ci mogę o nich powiedzieć, mają ok. pieciu tygodni i chyba będą sredniej wielkości. Ich mama jest nieduża, ale tata całkiem spory, jest to małżeństwo, które sie ze sobą nie rozstaje, mieszkają głownie na dworcu fabrycznym, a od czasu porodu sa na portierni EC1. Piesek nie opuszcza swojej wybranki i jak widzisz po zdjęciach tez martwi się o los szczeniąt (...) Chcielibyśmy znaleźć tez dom dla nich,ale bedzie to o tyle trudne, że muszą iść razem(sunia musiała wiele przejść, bo jest bardzo nieufna).

Szczeniaki na razie jeszcze siedzą przy mamie ale niedługo będą zaszczepione, odrobaczone, rodzice wykastrowani - tak jak pisałam wcześniej domy tymczasowe dla maluchów są niezbędne.

Oto dzieciaki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mama Obrazek
Tata Obrazek
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Śr gru 09, 2009 11:21

Dwa dodatkowe zdjęcia tatusia:

Obrazek Obrazek

Pies nazywa sie póki co Niuniek, sunia - Lunka, Lunia. Nie wiem czy uda się ich wyadoptować razem, w ogóle jest troszkę beznadziejnie...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez jola » Śr gru 09, 2009 15:32

Psiaki są cudne, szkoda tylko, że nikt wcześniej nie zgłosił, że w centrum miasta mieszka bezdomna suka w ciąży, można było uniknąć tylu niechcianych istnień...
Kalinko, czy suka jest w typie rotweilera czy tylko tak na zdjęciach wyszła?
jola

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Śr gru 09, 2009 19:55

Kurcze maluchów nie mogę wziąć, ale jakby znalazł się domek dla Stinkyego, to rodziców będę mogła wziąć do siebie na wieś.
Ciężko będzie z DT dla tej 9.., ale fajna z nich mieszanka ;)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Cz gru 10, 2009 08:05

Jolu, sunia jest raczej nieduża, pewnie ma coś z rotweilera po dziadkach-pradziadkach :wink: Poprosze Agatę o więcej jej zdjęć.
Nagłaśniamy sprawę, pisałam dziewczynom, gdzie mogą psiaki ogłaszać...rzeczywiście to kolejne 9 nieszczęść, którym można było zapobiec...dlatego musimy w przyszłym roku położyć większy nacisk na popularyzację programu kastracji i sterylizacji, skierować go do wszystkich możliwych ochroniarzy i innych pilnowaczy fabryk itp gdzie często przebywają bezdomne psy.

Co do ogłaszania - prosiłabym o wrzucenie szczeniaków do działu adopcje spoza fundacji, to tez może troszkę pomóc.
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pn gru 14, 2009 11:09

Nie wiem czy ze względu na mrozy czy może na jako taka dojrzałość szczeniaków matka przestała sę nimi zajmować. 2 mają juz nowe domy, 7 w tej chwili zostało zabranych przez moja kuzynke i jej kolegą - jedno ma 4 drugie 3 w domu. Niestety jest to dla nich sytuacja strasznie ciężka bo oprócz szczeniaków maja jeszcze swoje zwierzęta więc jesli ktos ma namiar, pomysł na DT dla choćby dwóch psiaków by odciążyć te obecne to prosimy o kontakt.
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pn sty 04, 2010 18:24

Szafir
Dwumiesięczny piesek o sierści dłuższej, bardzo ładnie umaszczony
Łagodny,mądry(już umie podawać łapkę).
Smutny, bo jeszcze dotąd nie znalazł domu,
wielką miłością pokocha tego kto go przygarnie.
Piesek został zaszczepiony i odrobaczony.

Obrazek
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pn sty 04, 2010 18:28

Francik- Franciszek
piesek, dwa miesiące, bardzo mądry, spokojny, troszkę smutnawy, uwielbia się przytulać.
Będzie pieskiem średniej wielkości(ok.40cm)
Nie nadaje się do budy, gdyż uwielbia poduchy.
Piesek został zaszczepiony i odrobaczony.

Obrazek
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pn sty 04, 2010 18:37

Buba
sunia, dwumiesięczna
dość duża, pięknie umaszczona, włos dłuższy, będzie podobna do ojca, który jest psem pięknym,blisko spokrewnionym z owczarkiem niemieckim.
Charakter wspaniały, wierna(nie opuszcza swojego pana na krok)wysłuchuje wszystkiego co się do niej mówi i stara się zapamiętać.
Uwielbia się przytulać,mruczy z rozkoszy jak kot kiedy siedzi na kolanach.
Mimo że urodziła się w budzie nie może z powrotem do niej trafić, gdyz poznała ciepło fotela.
Obdaruje wielką miłością każdego, kto zapewni jej ciepły i przyjazny DOM.
Buba została zaszczepiona i odrobaczona.

Obrazek

Obrazek
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pn sty 04, 2010 18:45

Ala- Alicja
sunia, dwumiesięczna, najmniejsza z miotu
energiczna, wesoła,ale nie będę ukrywać,że ma smutek w oczach,rezolutna
lubi szczekać(szczek ładny nie drażniący ucha).
Nie będzie duża, sierść krótka.
Wspaniała towarzyszka życia.
Została już zaszczepiona i odrobaczona.

Obrazek

Obrazek
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Pn sty 04, 2010 18:52

Czy szczeniaczki mają już jakieś ogłoszenia w necie?
Do kogo kontakt jakby co? Postaram się zrobić troszkę ogłoszeń, ale nie obiecuje, że uda mi się to w tym tygodniu... choć może dam radę (postaram się).
Zdaję sobie sprawę z tego, że posiadanie jednocześnie kilku szczeniaków to sporo roboty i duże poświęcenie, bo czasem i jeden daje popalić. Wielki szacun dla tymczasowych opiekunów.
W ogóle szczeny są cudne, rodzice także.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Ewelajna ;-) » Pn sty 04, 2010 18:56

A w ogóle co z rodzicami? Oni obecnie są tam gdzie byli?
Będziemy też dla nich szukać domków?
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez katya » Pn sty 04, 2010 19:25

Ja im robiłam allegro, podmienię foty i info :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt sty 05, 2010 08:33

Rodzicom zostanie uniemozliwione posiadanie kolejnych pociech, psiaki mają zdaje sie miejsce w budzie przy stróżówce.
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Wt sty 05, 2010 14:28

Fajnie, że chociaż rodzice mają swoje miejsce.
Edyta

Wolontariusz

Następna strona

Powrót do W nowym domu