FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Tęczowy Most -> BIRMA 3-LETNIA KOTKA CZYSTEJ KRWI DACHOWIEC... za TM [']

Psiaki, które za szybko odeszły...przekroczyły Tęczowy Most...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez Tusia » Pn maja 18, 2009 16:16

Och! Moja śliczna! Pewnie u Was też przy głaskaniu robi taki cyrki :D U nas tak się mizizała, tak przytulała, i z tej strony i z tamtej że niejednokrotnie wisiała głową w dół albo też spadało jej się z kanapy :D
Tusia

5

Postprzez Asia & Daniel » Pt maja 29, 2009 11:18

Jutro Birma dostaje ostatni zastrzyk, a potem badanie krwi :) Zobaczymy co wyjdzie, ale mamy nadzieje ze juz bedzie ok :)
Asia & Daniel

Wolontariusz

Postprzez Tusia » Pt maja 29, 2009 21:46

Byłam dziś odwiedzić Księżniczkę Birmunię :D Ogólnie dziewczyna stwierdziła że ktoś obcy się do domu przyplątał i zaszyła się na swoim ulubionym miejscu: szafie :wink: Za to Sajgon się nie bał, nawet dał brzuszek do głaskania :D Mam wielką nadzieję że za kilkanaście dni domowe stado Asi i Daniela się powiększy :D
Tusia

5

Postprzez Asia & Daniel » Śr cze 10, 2009 07:55

Mamy wyniki badania krwi Birmusi!!! Jest lepiej!!! :D teraz jeszcze 10 dni z tabletkami i znowu badanie :) Sajgonek złapał jakieś zapalenie spojówków, ale też już czuje się lepiej : Metoda podawania maści do oka "na mumujke" jest świetna ;p
A niech się powiększa :) Ciotka Birma troche oddechu złapie od tego łobuza :)
Asia & Daniel

Wolontariusz

Postprzez Asia & Daniel » Śr cze 10, 2009 09:01

Miało być "na mumijkę" :roll: ;p
Asia & Daniel

Wolontariusz

Postprzez Tusia » Śr cze 10, 2009 20:18

Jeszcze tydzień i dostaniecie ode mnie jakiegoś bonusa :wink: :wink: :wink:
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn wrz 07, 2009 08:33

Ciotka Birma ma niestety problem z nerkami. Ostatnie wyniki badania krwi są raczej złe. Mocznik i kreatynina znacznie ponad normę..
Kotka jest teraz w klinice gdzie dostaje kroplówki w celu wypłukania z organizmu szkodliwych substancji. Mamy nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Tusia

5

Postprzez Asia & Daniel » Wt wrz 15, 2009 08:59

Niestety, przegraliśmy walkę o zdrowie Birmusi. :(

Nasza koteczka jest za Tęczowym Mostem. Grzeje się przy kominku (tym, który planowaliśmy, chociaż nie zdążyliśmy dla niej zbudować). Nic jej już nie boli, nie cierpi, na pewno jest spokojna.

Mamy nadzieję, że chociaż tą końcówkę swojego (za krótkiego!) życia spędziła szczęśliwa najpierw u Tusi, potem u nas. Dziękujemy Fundacji, Tusi, lekarzom i wszystkim zaangażowanym w pomoc dla nas i Birmy w obliczu jej choroby.

Z każdym zwierzaczkiem, którego żegnamy wyrywa się kawałek serca... Z Birmą został kawałek naprawdę pokaźny...

Żegnaj, kocia kruszynko. [*]

Daniel
Asia & Daniel

Wolontariusz

Postprzez nata » Wt wrz 15, 2009 10:05

bardzo mi przykro :( jak nerki padają to wszystko od razu się sypie, ech...
nata

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt wrz 15, 2009 11:49

Współczuję :cry: trzymajcie się.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Asia & Daniel » Wt wrz 15, 2009 13:13

Nigdy nie jest się gotowym na ostatnie pożegnanie z kimś bliskim, kochanym...

Była najcudowniejszym, najkochańszym przytulakiem na świecie. Kłębuszkiem miłości i oddania. Zawsze poznawaliśmy w nocy, że to Birma wskoczyła na łóżko po tym, że gdy jej łapki dotknęły pościeli roznosiło się w ciszy nocnej jej mruczenie. Siadała tak na skraju łóżka mrucząc i czekając aż się ją pogłaszcze, wtedy dopiero tuptała ku nas i się wtulała. Zawsze taka cichutka, grzeczna, subtelna... Tak wiele dawała za każdą chwilę uwagi. Pełna potrzeby miłości.

Chciałam ją chronić przed całym światem, a nie zdołałam przed nią samą...

Pomogliśmy jej usnąć. Snem, który od tak dawna nie był spokojny. Ostatni raz ją przytuliliśmy. Nawet wtedy mruczała i się tuliła, choć była taka słaba i obolała. Zgasła spokojnie na moich rękach...

Leży teraz w ogrodzie wśród traw i ostatnich letnich kwiatów, nad nią szumią świerki i brzozy, ptaki jej śpiewają kołysanki...

Bardzo Cię kochamy Birmuniu, Myszko nasza, zajmujesz w naszych sercach szczególne miejsce i wierze, że kiedyś Cie znów przytulimy.

Tak mi źle bez Ciebie, tak mi przykro...
Na zawsze Twoja mamusia Asia i tatuś Daniel
Asia & Daniel

Wolontariusz

Postprzez Tusia » Cz wrz 17, 2009 17:56

Śpij spokojnie moja najdroższa kruszyno...
Miałaś być u mnie tylko na chwilę, po sterylizacji i wrócić na wolność. Ale Ty już nie chciałaś żyć jak dotąd. Całą sobą mówiłaś że teraz potrzeba Ci kolan i rąk do głaskania. I dostałaś tyle ile tylko byłaś w stanie przyjąć przez ten czas. I ode mnie i od Asi i Daniela. Miałaś wszystko czego tylko było Ci trzeba. Nasyciłaś się i odeszłaś...
Tak trudno uwierzyć że ten kot który tuli się do naszej ręki i mruczy na naszych kolanach jest już przegrany, że już nie można mu pomóc. Tak trudno pozwolić odejść kotu który nadal dziękuje za każdy dotyk... Nawet ten ostatni...
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pt lis 06, 2009 20:24

Ciociu Birmo, spij spokojnie...
<*>
Tusia

5

Postprzez Asia & Daniel » Pn sty 18, 2010 10:46

Pamiętamy o Tobie, Birmusiu. Wczoraj Cię wspominaliśmy, ze łzami w oczach. Bardzo nam Ciebie brakuje. :(

Śpij spokojnie, Nasza Kruszynko. [*]
Asia & Daniel

Wolontariusz

Poprzednia strona

Powrót do Tęczowy Most