FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Inne zwierzęta w potrzebie -> Pomoc dla dwóch psów starszej pani

Wiesz o przypadku okrucieństwa wobec zwierząt, znasz zwierzaka w potrzebie.....

Moderatorzy: katya, nata

Re: Pomoc dla dwóch psów starszej pani

Postprzez justin » N lut 07, 2010 21:11

Byłam u mamy w weekend, niestety, zapomniałam aparatu. Hawcia jest świetna, bardzo szybko się uczy, poprzednio jak byłam nauczyłam ją siadać na komendę i po miesiącu nie zapomniała, dziś rano ćwiczyłam z nią warowanie, bardzo szybko pojęła. Mama twierdzi, że sunia robi się coraz grzeczniejsza. Rudzik też jest uroczy, na przywitanie wycałował mnie po buzi - jednak sama widziałam, jak wybiegał do ludzi na ulicę, dzieci, które go nie znają, boją się wracać ze szkoły koło podwórka mamy. Trudna sytuacja.
Bardzo przydalby się kojec...
justin

1

Postprzez moriaaa » N lut 07, 2010 21:20

Kojec w tym momencie niewiele by zmienił, gdyż psiaki z tego co piszesz mieszkają z Twoją mamą w domu. W taki mróz nie ma możliwości przesiedlenia psów domowych do kojca, nie wyrządzając im przy tym krzywdy. Rozchorują się i tyle. Zresztą wydaje mi się, że kojec w tym przypadku niewiele zaradzi, bo przecież z tego kojca równie często będą musiały wychodzić (spacery) jak z domu, więc moim zdaniem nie rozwiąże on problemu. Ale jeśli jednak....

Na wiosnę proponuję tanim kosztem postawić kojec tj. siatka, 4-6 słupków (można znaleźć za grosze na złomie, albo kupić np w Obi) plus najlepiej kilka przęseł betonowych do wkopania do ziemi na ok. 20 cm.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez justin » Wt kwi 27, 2010 21:14

Psy nadal czekają na nowe domy. Wraz z wiosną pojawił się nowy problem - psy częsciej są na podwórku i "bawią się" kurami. Niedawno pod nieobecność mamy zagryzły ich 5. Czy jest sposób by ich tego oduczyć?
justin

1

Postprzez justin » Pt cze 25, 2010 17:47

i kolejny problem - Rudzik gryzie ludzi przechodzących drogą. broni terytorium, to jasne. tylko co robić? na ogrodzenie nie ma szans, mama nie chce wiązać go na łańcuch...
justin

1

Postprzez justin » So mar 26, 2011 22:26

problem jest nadal, z Rudkiem. pod nieobecność mamy wybiega na ulicę i podobno próbuje gryźć przechodniów - broni swojego podwórka. mama nie chce trzymać go na łańcuchu a nie może w domu. nie stać nas na ogrodzenie, sama nie zrobię dla niego kojca. jeśli nie znajdę innego rozwiązania, będę musiała go chyba oddać do schroniska...
justin

1

Postprzez tracybrser » Wt sie 30, 2011 04:23

Rozumiem, że nie ma Pani więcej zdjęć? Było lepiej gdyby były, ale jak nie to trudno.
Po prostu ludzie często zwracają uwagę na zdjęcia... Czasem jak jest fajne zdjęcie, jedno spojrzenie i ktoś się "zakochuje" w psiaku.
[url=http://www.cheapbrandwholesale.com/]Cheap Abercrombie Fitch[/url]
tracybrser
0

Poprzednia strona

Powrót do Inne zwierzęta w potrzebie