przez Ewelajna ;-) » Cz lis 19, 2009 19:35
Zadzwoniła do mnie Pani przeglądająca ogłoszenia w necie i poprosiła o pomoc. Zaginęła jej sunia wieczorem/w nocy z 13 na 14 listopada.
Sunia jest dość mała, przed kolano... jasnobrązowa.
Ma troszkę białych elementów na łapkach i białą łatkę na szyi.
Ma cieczkę!!! Jest dość płochliwa. Ma na imię Surwi.
Jest już na stronie schroniska. Może błąkać się w okolicach Nowosolnej, ulicy Brzezińskiej i okolicach.
Nr tel do właścicielki - 515 473 546
PS. Sunia jest podobna do tej z Nowosolnej, obecnej na wątku Kapselka w dziale psiaków do adopcji.
-
Ewelajna ;-)

-
przez busio » Pt lis 20, 2009 17:09
Witam
serdecznie dziękuję za umieszczenie ogłoszenia o zaginięciu mojej suni. Chciałabym jednak wprowadzić pewną korektę - sunia wabi się SUZI :D
Jest mieszańcem nieco podobnym do owczarka, średniej wielkości. Jej umaszczenie nie jest jednorodne- sierść przechodzi od jasnego brązu, beżu do ciemnego nalotu na grzbiecie. I tak jak już wcześniej napisała dobra dusza z tego forum ma białe "skarpetki" na łapkach i jasną łatkę przy szyi. Może dodam jeszcze, że jak na swoją niezbyt potężną posturę SUZI posiada dość gruby, "wilczurowaty"(przepraszam ,ale nie potrafię tego lepiej określić) głos. Nie sądzę jednak, żeby się nim chwaliła, ponieważ jest dość nieśmiała, a szczekała jedynie wieczorem, no i oczywiście na widok listonosza.
Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje,jeśli tylko ktoś zauważyłby podobną sunię. Będę bardzo, bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
-
busio

-
przez Ewelajna ;-) » Pt lis 20, 2009 18:30
Oj to przepraszam najmocniej za błąd z imieniem.
Widocznie źle usłyszałam przez telefon i no i Pani najlepiej opisała jej wygląd  Mam nadzieję, że się znajdzie!
Proszę przeglądać też "nowe psy w schronisku".
Ogłoszenia w okolicy chyba już Pani jakieś rozwiesiła?
Może Pani jeszcze dać ogłoszenie do gazety, no i przeglądać ogłoszenia dotyczące znalezionych piesków.
Życzę Pani, żeby jak najszybciej sunia się znalazła, cała i zdrowa!
Pozdrawiam!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » N lis 22, 2009 17:23
Sunia się znalazła???
-
Ewelajna ;-)

-
przez busio » N lis 22, 2009 20:11
Witam
niestety Suzi do dziś się nie odnalazła
byłam dzis w schronisku na Marmurowej,tam też jej nie bylo. Cały czas mam jednak nadzieję, że wkrótce się odnajdzie,oby...
Pozdrawiam
-
busio

-
przez Ewelajna ;-) » N lis 22, 2009 22:19
Przykro mi... Mam nadzieję, że się jeszcze odnajdzie.
Nie wiem gdzie Pani mieszka dokładnie, ale po konsultacjach z dziewczyną z Nowosolnej wiem, że w zeszłą niedzielę (czyli dzień po zaginięciu suni) ktoś widział psiaka chodzącego z "naszą" Gwiazdeczką...
Oczywiście nie ma żadnej pewności, że to była ona, no i to było tydzień temu...
Może jednak warto rozwiesić jakieś ogłoszenia w okolicy rynku...
Ja nie znam tych okolic w ogóle... ale tam gdzie jest mięsny, jakiś przystanek i sklep spożywczy. No i generalnie sprawdzać wszelkie okolice zamieszkania...
-
Ewelajna ;-)

-
przez Edi » Pn gru 28, 2009 09:45
Czy coś wiadomo na temat suni?
Znalazła się? Bo w rynku jej nie widać...
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty [/color]
-

Edi

-
przez busio » So lut 13, 2010 15:00
-
busio

-
przez Edi » So lut 13, 2010 15:23
super!! najważniejsze nie tracić nadziei 
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty [/color]
-

Edi

-
przez Ewelajna ;-) » So lut 13, 2010 18:00
Super! Bardzo się cieszę! Pozdrawiam serdecznie!
-
Ewelajna ;-)

-
Powrót do Zwierzęta zaginione
|