przez jola » Pn sty 29, 2007 23:01
Co Wy na to cioteczki? Jeśli to zmieni sytuację schroniska a konkretnie sytuację psów czy kotów w schronisku(na lepsze,oczywiście) to jestem za.Nie wiem tylko,jak mam się odnieść do opłat za odebranie ze schroniska zaginionego zwierzaka,bo jeśli będzie to psiak jakiegoś starszego człowieka to taki odbiór jest praktycznie niewykonalny,Skąd emeryt czy rencista weźmie 50 zł + 8 zł za każdy dzień pobytu + koszt ewentualnych zabiegów?Tak średnio licząc stówa za kilka dni i co? Nie odbierze bo nie będzie miał pieniędzy.A Wy,jak myślicie?
-

jola

-
przez Niewiasta_21 » Pn sty 29, 2007 23:20
Jak dla mnie wprowadzenie takich opłat za zwierzaka jest jakims nieporozumieniem.Schronsiko juz ma przepełnienie,niewiem co teraz bedzie sie działo.Niechce mi sie nawet tego komentowac.
-

Niewiasta_21

-
przez katya » Wt sty 30, 2007 00:33
Medor ma opłaty za zwierzaki i jest ok.
Co z tego że ktoś weźmie zwierzę za 1zł bez zastanowienia, jeśli później i tak je wywali...
A dzięki tym pieniądzom możnaby polepszyć warunki reszcie zwierzaków, ale jak będzie w praktyce, kto wie...
No i 200zł za amstaffa to przesada. Kto weźmie dorosłego psa za 200zł ze schronu, jeśli na giełdzie kupi u pseudohodowcy szczenię za 150zł...
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez netti » Wt sty 30, 2007 07:55
Załącznik no 3 do Zarządzenia no 3/I/2007
W sytuacjach szczególnych uzasadniających przekazanie zwierzęcia bezpłatnie w celu zapewnienia mu domu i opieki odstępuje się od pobierania opłat. Sytuacjami takimi mogą być: określony wiek zwierzęcia wymagający szczególnej troski, stan zdrowia wymagający nakładów finansowych na jego leczenie, konieczność odizolowania zwierzęcia od grupy z uwagi na jego inność i brak możliwości odnalezienia się w grupie.
Takimi sytuacjami mogą być również przypadki, w których schronisko decyduje się dla dobra zwierzęcia przekazanie go osobie niezamożnej, ale takiej, która da zwierzęciu kąt i opiekę, ale będzie wspierana finansowo przez organizacje społeczne, która zapewnią karmę lub pomogą sfinansować leczenie. Leczenie również może być zapewnione przez schronisko.
W tych wszystkich sytuacjach podpisać należy umowę adopcyjną i współdziałać z organizacją społeczną w celu monitorowania dalszego losu zwierzęcia.
ROZUMIECIE????
-

netti

-
przez moriaaa » Wt sty 30, 2007 08:48
Jestem załamana...dla mnie porażka po całej lini...
Nasze schronisko zaczyna właśnie nabijać kasę pseudohodowcom (w niedziele z uwagi na zamknięte schroniko ludzie będa udawać się na różnego rodzju ryneczki), cena za psa rasy groźnej...hahaha...przecież w tych cenach ludzie wolą kupić z pseudohodowli za dokładnię ta samą cene, i do tego mają pachnącego szczeniaczka, a nie śmierdzącego, brudnego psa ze schroniska...SMUTNE TO:(
Z drugiej jednak strony, jak ktoś zapłaci za psiaka, będzie mu trudniej oddać go do schroniska..może taka osoba poprostu 10 razy zastanowi się nad decyzja..ehhhh..sama nie wiem:(
-

moriaaa

-
przez julka » Wt sty 30, 2007 09:52
bardzo proszę o wypowiadanie się u nas na stronie schroniska - to może coś zmienić (im więcej komentarzy tym lepiej)
-
julka

-
-
przez julka » Cz lut 01, 2007 17:39
na razie zarządzenie zostało odwołane, bo zadzwonili z urzędu, że to rada miejska może zarządzić, nie dyrektor schroniska
-
julka

-
-
przez majcy » Cz lut 01, 2007 21:09
-
majcy

-
Powrót do Wszystko o wszystkim
|