przez jola » Pt lis 24, 2006 11:21
Dziewczyny podziwiam Was za zaangażowanie,pasję,za wszystko co robicie dla tych opuszczonych zwierzaczków.W miarę moich możliwości będę pomagała wspierając finansowo ,czy tak jak dotąd, poprzez dary dla schroniska w postaci ciepłej odzieży na posłania dla zwierząt.Będę na pewno 1 grudnia bo uzbierałam już co nieco,mam też karmę dla kotów. Ale mam prośbę.Wprowadźcie mnie w trochę jeszcze niezrozumiałe dla mnie nazewnictwo schroniska, a konkretnie: co dla psów oznacza zwierzętarnia,pawilon szósty,hotelik itp.? I jeszcze jedno, czy istnieje możliwość żebym mogła przekazać kupiony specjalnie koc,czy kojec-posłanko dla konkretnego psiaka?Pytam bo zdaję sobie sprawę z zagęszczenia w boksach i niemożności wyróżnienia jakiegokolwiek psiaka bez narażenia go na zazdrość i agresję ze strony pozostałych.Pozdrawiam!
-

jola

-
przez moriaaa » Pt lis 24, 2006 11:45
Jolu więc tak:
Zwierzętarnia, to takie pomieszczenie w schronisku gdzie przebywają zwierzęta po urazach, pogryzione, połamane itp.
Pawilon nr.6 to tzw szpital..tam przebywają zwierzęta chore na chorby wirusowe, kaszel kennelowy, zapalenia płuc..oraz zwierzęta chore na choroby skóry.
Hotelik- tak potocznie nazywa się pawilony w których przebywają małe psiaki, jest on obok kociarni.
Generalnie raczej możliwość przyniesienia czegoś konkretnemu psiakowi ze schroniska nie wchodzi w grę, chyba że psiak przebywa w zwierzetarni lub biega luźno, ale to raczej wąska grupa psiaków. No chyba że już psiaka wyciągniemy tak jak nasze psiaki...wtedy możesz przekazać coś na konkretnego psiaka.
-

moriaaa

-
przez jola » Pt lis 24, 2006 11:58
czy zwierzętarnia to też jednocześnie szpitalik? a czy tam mogę przekazać coś dla pieska? i czy tam przebywa Nestor, Rogalik, Rudi czy Jamnisia?Kolejna prośba, piszcie,gdzie aktualnie wszystkie omawiane na forum zwierzaczki przebywają.
-

jola

-
przez moriaaa » Pt lis 24, 2006 12:02
Jolu..wszystko można doczytać na adopcjach...
Psiaki które przebywają jeszcze w schronisku, mają taki pogrubiony dopisek pod tekstem. Te które nie mają, są już Fundacyjne i przebywają albo w hoteliku, albo w domku tymczasowym. Jamnisia jest również już poza schroniskiem i jest w szpitalu dla zwierząt w Zgierzu.
-

moriaaa

-
przez jola » Pt lis 24, 2006 12:13
Dziękuję,teraz już wiem wszystko.Nieeeeeeee,jeszcze jedno pytanie,prosiłyście m.in. o karmę dla zwierząt,będę miała w najbliższych dniach kilkadziesiąt kg. suchej karmy dla kotów, mam ją przekazać fundacji czy do schroniska?
-

jola

-
przez moriaaa » Pt lis 24, 2006 12:35
Współpracujemy z ludźmi którzy dokarmiają dzikie koty, jak również z osobami które utrzymują kocie przybłędy na tymczasie..myślę że będziemy mogli ją rozsądnie rozdysponwać...
-

moriaaa

-
przez jola » Pt lis 24, 2006 12:54
dobrze,skontaktuję się jak tylko będę miała karmę.
-

jola

-
Powrót do Uwagi do strony Fundacji
|