FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Uwagi do strony Fundacji -> Pytanie do wolontariuszek pracujących w schronisku.

Masz jakieś uwagi? Chcesz się nimi podzielić? Zapraszamy...

Moderatorzy: katya, nata

Pytanie do wolontariuszek pracujących w schronisku.

Postprzez jola » Pt lis 24, 2006 11:21

Dziewczyny podziwiam Was za zaangażowanie,pasję,za wszystko co robicie dla tych opuszczonych zwierzaczków.W miarę moich możliwości będę pomagała wspierając finansowo ,czy tak jak dotąd, poprzez dary dla schroniska w postaci ciepłej odzieży na posłania dla zwierząt.Będę na pewno 1 grudnia bo uzbierałam już co nieco,mam też karmę dla kotów. Ale mam prośbę.Wprowadźcie mnie w trochę jeszcze niezrozumiałe dla mnie nazewnictwo schroniska, a konkretnie: co dla psów oznacza zwierzętarnia,pawilon szósty,hotelik itp.? I jeszcze jedno, czy istnieje możliwość żebym mogła przekazać kupiony specjalnie koc,czy kojec-posłanko dla konkretnego psiaka?Pytam bo zdaję sobie sprawę z zagęszczenia w boksach i niemożności wyróżnienia jakiegokolwiek psiaka bez narażenia go na zazdrość i agresję ze strony pozostałych.Pozdrawiam!
jola

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pt lis 24, 2006 11:45

Jolu więc tak:

Zwierzętarnia, to takie pomieszczenie w schronisku gdzie przebywają zwierzęta po urazach, pogryzione, połamane itp.

Pawilon nr.6 to tzw szpital..tam przebywają zwierzęta chore na chorby wirusowe, kaszel kennelowy, zapalenia płuc..oraz zwierzęta chore na choroby skóry.

Hotelik- tak potocznie nazywa się pawilony w których przebywają małe psiaki, jest on obok kociarni.

Generalnie raczej możliwość przyniesienia czegoś konkretnemu psiakowi ze schroniska nie wchodzi w grę, chyba że psiak przebywa w zwierzetarni lub biega luźno, ale to raczej wąska grupa psiaków. No chyba że już psiaka wyciągniemy tak jak nasze psiaki...wtedy możesz przekazać coś na konkretnego psiaka.
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pt lis 24, 2006 11:58

czy zwierzętarnia to też jednocześnie szpitalik? a czy tam mogę przekazać coś dla pieska? i czy tam przebywa Nestor, Rogalik, Rudi czy Jamnisia?Kolejna prośba, piszcie,gdzie aktualnie wszystkie omawiane na forum zwierzaczki przebywają.
jola

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pt lis 24, 2006 12:02

Jolu..wszystko można doczytać na adopcjach...
Psiaki które przebywają jeszcze w schronisku, mają taki pogrubiony dopisek pod tekstem. Te które nie mają, są już Fundacyjne i przebywają albo w hoteliku, albo w domku tymczasowym. Jamnisia jest również już poza schroniskiem i jest w szpitalu dla zwierząt w Zgierzu.
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pt lis 24, 2006 12:13

Dziękuję,teraz już wiem wszystko.Nieeeeeeee,jeszcze jedno pytanie,prosiłyście m.in. o karmę dla zwierząt,będę miała w najbliższych dniach kilkadziesiąt kg. suchej karmy dla kotów, mam ją przekazać fundacji czy do schroniska?
jola

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pt lis 24, 2006 12:35

Współpracujemy z ludźmi którzy dokarmiają dzikie koty, jak również z osobami które utrzymują kocie przybłędy na tymczasie..myślę że będziemy mogli ją rozsądnie rozdysponwać...
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pt lis 24, 2006 12:54

dobrze,skontaktuję się jak tylko będę miała karmę.
jola

Członek Fundacji

Powrót do Uwagi do strony Fundacji