przez jola » Wt gru 12, 2006 11:29
Dziewczyny(i chłopaki też), ja już pisałam o tym w ankiecie dotyczącej pracy schroniska , Andziolek też o tym juz wspominała,niewiele osób zna stronę fundacji,trzeba coś z tym zrobić,wyjść do ludzi.Po pierwsze: program "Cztery łapy" opowiada o psach ze schroniska,ale emituje go TOYA,to nie jest zbyt oglądalny program.Wiem,że to duże wyzwanie ale dlaczego nie spróbować dotrzeć do łódzkiej telewizyjnej TRÓJKI,choćby do pani dyrektor M. Potockiej i nagłośnić problemy fundacji,opowiedziec o losach naszych psiaków i rozpaczy wolontariuszek,które tak wiele robią dla tych najbardziej cierpiących zwierzaczków.Są dziennikarze,do których można dotrzeć i opowiedzieć historię Nestora, Oskara czy Tajgi tak,żeby z tego powstał artykuł chwytający za serce,dający do myślenia,a nie tylko rubryczka znaleziono,oddam. Po drugie,faktycznie konieczne są plakaty,które możnaby rozwieszać na osiedlach, w szkołach,mieszkam na osiedlu nauczycielskim,mogę porozdawać sąsiadom by zabrali do szkoły w której pracują.Po trzecie,chodźmy wreszcie do tego kościoła i porozmawiajmy na początek z jednym księdzem,jeśli zobaczymy pozytywną reakcję-pójdziemy do innych.O fundacji musi być słychać,inaczej będziemy mieć nosy zwieszone na kwinte,tak, jak miało to miejsce przed paru dniami.Spróbujmy wyjść do ludzi bo oni sami na pewno nas nie znajdą!