FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Wszystko o wszystkim -> prawa bezdomnych kotów? PROSZĘ O POMOC!!!!!

Tematy nie związane z psiakami, posty z życia codziennego...

Moderatorzy: katya, nata

prawa bezdomnych kotów? PROSZĘ O POMOC!!!!!

Postprzez Afeni » Pt wrz 11, 2009 17:21

Witam

Jakiś czas temu administracja bodajże pstawiła na moim osiedlu ocieplane budy dla bezdomnych, osiedlowych kotów. Pewnego dnia sąsiadka wstawiła je do swojego ogródka; wydawało mi sie to b. dobrym pomyslem ze wzgledu na to ze nikt (szczegolnie dzieciarnia) nie bedzie wchodzil do prywatnego ogrodka i przeszkadzał kotkom. Nic bardziej myslego... Niedawno w budce okociła się kotka i odtego czasu syn sąsiadki która wziela budki do swojego ogrodu codzienie otwiera budke (jest zamykana na klutke, nie mam pojecia skad ma kluczyk!!!) wtedy zlatuje sie cala dzieciarnia w wieku 4-12 lat i wyjmują kotki ;/ noszą te malenstwa ktore tak strasznie miałczą ;( jeden bachor raz zrzucil takiego maluszka ;/ czasem otwieraja budke i rzucaja w nie jakimis liscmi czy czyms ;/ (nic im sie od tego nie stanie, ale gdzie ich poczucie bepieczenstwa?). nie wiem co mam robic, krzyki na dzieci nic nie dają, bo nastepnego dnia znow przychodzą, a rodzicow to nie obchodzi - oczywiscie kiedy rozzloszczona kotka w koncu ktoregos bachora podrapie to bedzie to wina kotow ;/ boje sie ze matka w koncu przestanie te malenstwa karmic a one zdechna z glodu ;/

CO MAM ROBIC?
czy sa jakies podstawy prawde ku temu? czym mam na straszyc rodzicow? na podstawie czego? moze mandaty? w razie czego do jakich wladz sie zglaszac? czy to co oni robią wystarczy? no mozna przeciez stwierdzic ze rpzeciez kotow nie bija itp.... blagam o pomoc
Afeni
0

Postprzez katya » Pt wrz 11, 2009 17:28

A nie da się zmienić kłódki?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Afeni » Pt wrz 11, 2009 17:31

katya napisał(a):A nie da się zmienić kłódki?

nie wejde do prywatnego ogrodka bez pozwolenia, pozatym tak jak napisalam nie jestem pewna czy to administracja je postawila
Afeni
0

Powrót do Wszystko o wszystkim