FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> SERDELEK - ok. 5 lat, mały, charakterny

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Re: Przeuroczy Serdelek w potrzebie

Postprzez Edyta » Wt lut 23, 2010 20:56

No ja się tak właśnie zastanawiałam czyja to miała być sesja zdjęciowa ;)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez jola » Wt lut 23, 2010 21:13

A ja nadal protestuję! Serdelkowi mówimy NIE!!!
jola

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Wt lut 23, 2010 21:19

Przyłączam się do protestu!

SERDELKOM MÓWIMY NIE! 8)
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » Śr lut 24, 2010 00:23

ja jestem za wystawieniem naszego PIMPa razem z Kalinką do adopcji - Kalinka nadrabia urodą za wszystkich :>

btw gdzie u was ten stół wielki stoi?
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez katya » Śr lut 24, 2010 01:32

To może ochrzcijmy go imieniem Pamso? :]
Nata, nie widziałaś stołu, bo Artur zasłaniał :clown:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Śr lut 24, 2010 08:15

oj już dajcie spokój, Artur szykował sie do sesji, wyeksponował stół i zanim modelki przyszły kazał mi na próbe usiąść by poustawiać maszyny - skorzystałam z okazji i wzięłam potwory by mieć z nimi zdjęcie :P

A na Serdelka wołam Serduś, może byc od serduszka i juz dajcie spokój z pamso, sa gorsze imiona a to do niego pasuje. Na Pimpusia jest zbyt energiczny i łobuzowaty, mnie się Pimpuś z kanapowcem kojarzy, na Czipa/Chipa (tego z Brygady RR) ewentualnie pasuje ale Serduś mi tak jakoś już w krew wszedł :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez nata » Śr lut 24, 2010 18:04

taaaak, był czip i dejl, kochałam to!!!!
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pt mar 05, 2010 12:57

Konkluzje po 3 prawie tygodniach z szaloną wiewiórą w domu :shock: :
- hobby: awanturowanie się na niemal każdą okoliczność spotkania z jakimkolwiek przedstawicielem swojego gatunku (dotychczasowe wyjątki: Esik co zawdzięczamy temu, że jest on "wzorem cnót wszelakich" czytaj cielakiem; szczeniak labka spotkany na spacerku z Martą)
- nadaje się do domu BEZ innych zwierząt - koegzystencja z kotem oznacza stałą gonitwę, szczeki i miałki oraz sfruwanie bibelotów i innych rzeczy z półek, koegzystencja z psem o innym niż anielsko-cielaczym usposobieniu odpada, gryzonie, ptaki itp podejrzewam, że nie miałyby szans...
- za otwarcie na ludzi dostaje max ilość punktów - dotąd obszczekał tylko gnającego po schodach sąsiada, który go przestraszył i babuszkę, która za długo mu się przygladała, poza tymi wyjątkami kocha wszystkich, ufa wszystkim :D
- spacerki: na smyczy troszkę ciagnie, głównie jak mu się pyskowanie włączy na innego psa, ale waży tylko 7 kg wiec tragedia żadna, na cmokanie i gwizdanie oraz "chodź" reaguje cuuuudnie (chyba że jest zajęty pyskowaniem...)
- nie brudzi w domu, nie niszczy mebli, czasem czyms się poczestuje ze stolika ale jak się ma porządek to no problem
- korzysta z zabawek :bball:
- umiejętności specjalne: salto mortale inspirowane filmem "Matrix" wykonywane podczas szturmowania opyskowywanego psa w momencie gdy kończy się smycz. Bardzo widowiskowe, jednemu właścicielowi szturmowanego kundelka papieros wyleciał z ust rozchylonych w podziwie. :clown:
- cechy ogólnie: radosny, zwinny, szybciutki, wiecznie uśmiechnięty, pieszczot nigdy dość :flower:
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pt mar 05, 2010 15:58

:rotfl:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pt mar 05, 2010 16:58

Artur musi wprost za nim przepadać :D
nata

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » So mar 06, 2010 17:09

nata napisał(a):Artur musi wprost za nim przepadać :D

oj tak, kocha go do bólu...zaciśniętej szczęki :devil:
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pn mar 08, 2010 21:27

Jak Artura szczęka? Boli nadal...? :cheese:
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pn mar 08, 2010 22:42

Wczoraj widzieliśmy Artura i wyglądał normalnie.
Ale może na widok Alaski zluzował szczękę? :scratch:
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt mar 09, 2010 08:36

Szczękościsk rozluźnialiśmy w niedzielę jedzonkiem na mieście - akcja zakończona sukcesem :lizak: Miłości dwustronnej wprawdzie nie ma (Serduś-Ferduś wszak go kocha) ale jest luz. A Alaska owszem, spodobała mu się :D

Osiedlowa ksywa Serdka - pirania (małe, drapieżne, zadziorne, zaciekłe...) :devil:
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » N mar 14, 2010 13:48

Jestem w trakcie robienia ogłoszeń dla Serdelka. Jak skończę wrzucę linki do ogłoszeń.
Najlepsze jest to, że prawie 15 min. walczyłam z www.gumtree.pl - ciągle miałam komunikat o łamaniu zasad serwisu w treści ogłoszenia ;/ Nawet zmieniłam "Serdel" na Serdelek... z paroma innymi rzeczami jeszcze próbowałam, ale i tak się nie udało. Nie mam pojęcia o co im mogło chodzić.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Psy do adopcji