FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> SERDELEK - ok. 5 lat, mały, charakterny

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

SERDELEK - ok. 5 lat, mały, charakterny

Postprzez sukkubi » Wt lut 16, 2010 10:58

Serdelek (vel Pimpuś Sadełko) to małe i słodkie psiątko, być może zagubione, byc może wyrzucone. Tego nie wiemy poza tym, że nikt sie dotąd po niego nie zgłosił.

Serdelek jest "wysokości" jamnika ale już nie długości, ma aparycję skrajcowanego corgie, bardzo krótkie nóżki i niezwykle towarzyski charakter. Wielbi pieszczoty, chodzi za człowiekiem krok w krok, jest bardzo ufny i radosny. Z moim psem zaprzyjaźnił sie niemal od razu, już sa kumple. Na smyczy chodzi ładnie, zaczyna reagować na imię Serdel jak też na gwizdanie i cmokanie, rozumie gdy odmawiam wejścia na wersalkę choć bardzo tego pragnie.

Ewentualne jego minusy to to, że bez przerwy pyskuje na kota i go goni, jako ze jeszcze nie jest wykastrowany próbuje wrzaskiem wywalczyć dominacje nad innymi "jajecznymi" samcami no i nie potrafi korzystać ze schodów - pokona jedynie z rozpedu półpiętro ale chyba jego krótkie nóżki nie dają rady więcej. Na szczęście jest mały i lekki :wink:

Póki co jest chory - ma straszny kaszel, całą noc charczał niesamowicie i wypluwał spienioną ślinę, idziemy dziś do weterynarza.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez nata » Wt lut 16, 2010 18:39

SERDEL :mrgreen: bosko!!
to super psiak, radosny i wpatrzony w człowieka. typ "jego ego jest większe od niego samego" :)
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez nata » Wt lut 16, 2010 18:51

aha - Serdelek został znaleziony w godzinach nocnych, zupełnym przypadkiem. przypadkiem wyszłam tej nocy z domu i przypadkiem jechałam tą drogą, którą przechodził. liczyłam, że spotkam suczkę, której nie możemy złapać od ponad dwóch tygodni... a napatoczył się on. mały, zziębnięty i wystraszony. uciekał widząc wyciągniętą w jego kierunku rękę. i tutaj przydały się smakołyki, które zawsze noszę w kieszeni :) głód zwyciężył i Serdelek podszedł, dając mi możliwość złapania go drugą ręką za kark. taka akcja :batman:
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez jola » Wt lut 16, 2010 19:03

Och, nie mówcie o nim serdelek, on jest Pimpuś Sadełko, w skrócie Pimpuś Sade :rotfl:
jola

Członek Fundacji

Postprzez nata » Wt lut 16, 2010 20:21

Pimpuś de Sade
nata

Członek Fundacji

Postprzez jola » Śr lut 17, 2010 01:13

No proszę, nie dajcie go na głównej jako serdelka,on jest taki prawdziwy Pimpuś Sadełko vel Pimpuś de Sade, serdelek brzmi okropnie, tak mięsno :clown:
jola

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Śr lut 17, 2010 08:16

Serdi de Sade ( 8) ) jedzie na antybiotykach, to najprawdopodobniej kaszel kennelowy ale z niego wyjdzie. Poniewaz miałam dość nocnych śpiewów zza krat odwazyłam sie nie zamykać go dziś na noc w klatce - przez godzinę hipnotyzowali się z sydem a potem poszli grzecznie spać, zdarza im się też stykać nos w nos także kawaler krwiożerczy nie jest :wink:
Może uda mi się porobić mu więcej zdjęć.

A teraz do posmiania się:
wczoraj odwiedził nas tata z Fisiem i potem plotkował mamie jakiego to ja mam brzydkiego psa na stanie, no paskudnego po prostu! Dokładnie to samo mówił o Fisiu, który teraz jest dla niego "piękny niczym księciunio", model jak w pysk strzelił :rotfl: Oto jak się zmienia męski punkt widzenia od miejsca siedzenia :lizak: Zgodnie z powyższym wróżę Serdelkowi karierę w modelingu :D
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Olgu » Śr lut 17, 2010 08:21

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Brawo Tata :rotfl:
Olgu

2

Postprzez moriaaa » Śr lut 17, 2010 13:43

sukkubi napisał(a):Obrazek

Nie no..jestem niezmiennie fanką Esika~!
Zobaczcie ten wzrok..obłe normalnie! Obłęd! :rotfl: :alien:
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Cz lut 18, 2010 22:53

Hahaha :lol:
Edyta

Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Pt lut 19, 2010 12:50

Kaja, to nie jest obłęd - to ekspresja spojrzenia 8)

Serduś zdrowieje, już nie zapluwa mi mieszkania flegmą, nauczył się też, czy też przypomniał sobie, jak się schodzi po schodach - niestety nie chce wchodzić więc dzień w dzień pakuję na klatce 7kg ciężarkiem :wink: Kota zamordować nie chce ale jak już go dopadnie to ciućka i jakby nagryza by poznać smak...lepiej jak znajdzie dom bez kota.

Jak każdy mikrus jest wielce waleczny w stosunku do owczarków, bokserów, amstafów i innych "brytanów" przez co na spacerach blednę choć tak krzykacz jak ochrzaniany przez niego pies są na smyczy...może po odjajczeniu troche się to uspokoi.
Z Esikiem nadal sztama :lizak:
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt lut 23, 2010 08:39

Od wczoraj schody przestałybyć przeszkodą!!! :cheers:
sobotnia sesja zdjęciowa:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i specjalnie dla wiernej fanki - Esik o aparycji Oleksego :D
Obrazek
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez jola » Wt lut 23, 2010 19:03

I niech ktoś powie, że Pimpuś-Sadełko jest brzydki, on jest przepiękny, przytulak taki malutki...
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » Wt lut 23, 2010 19:07

A Kalinka jaka piękna :mrgreen:
Normalnie jakby na wystawie byli :]
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt lut 23, 2010 20:06

Cicho Ktyjuuu, musiałam go wystawić na stół bo inaczej nie da się mu zdjęcia zrobić - za kotem goni! I się przy okazji na zdjęcie załapałam, hehe :twisted:
sukkubi

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do Psy do adopcji