FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Ptaszarnia Tusi: Gołąbek dzióbek vel Raperek w nowym domu :)

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Ptaszarnia Tusi: Gołąbek dzióbek vel Raperek w nowym domu :)

Postprzez Tusia » N sty 18, 2009 22:36

Nie którzy nie wiedzą że i u mnie mieszka gołąb. No więc czas wsawić tego skrzydlatego podopiecznego na forum.
Gołąbek trafił do mnie prosto od Buni. Ktoś znalazł to straszydło i jej przyniósł. Ona zadzwoniła do Kasi (ale Kasia nie odbierała, farciara :wink: ) więc padło na mnie :lol:
Odkarmiłam go ręcznie bo jeszcze jeść to to samo nie umiało. Najpewniej wypadł z gniazda i złamał łapkę. Ta się źle zrosła i teraz Dzióbek jest kaleką. Ma problemy z lataniem (bo jak tu podskoczyć do lotu jak łapka boli :roll: ) a chorą nogę często oszczędza i stoi tylko na drugiej. Do tego może mieć chorobę stawów przez co na wolność już pewnie nie wróci.
Dzióbek jest całkowicie oswojony. Prawie zawsze kiedy piszę posty to mój Dzióbek siedzi sobie na biurku obok mnie, grucha i próbuje nastrać mi na klawiaturę :lol: Szczypie też nie miłosiernie tym małym ale silnym dziobem. Myślę że mu tak zostało po karmieniu ręką. Mieszka sobie w klatce. Na wiosnę pomyślę o wolierze dla niego.
Dzióbek, jak nazwa wskatuje jest samyczykiem :D

Od tygodnia ma w swojej klatce dodatkowe zabawki. Do tej pory miał swój dzwoneczek, którym bardzo lubił się bawić. Teraz ma pluszową biedronkę z grzechotką i żabkę z lusterkiem (zabawki dla ludzkich niemowlaków) i jest w siódmym niebie! Uwielbia je i całymi godzinami próbuje złabać biedronkę za nogę (a że biedronka wisi to często tak się rozbuja że Dzióbek dosteje w łepetynkę :lol: ). Kiedyś chodził spać ok 21-szej. Ale zabawy z pluszakami tak go wcoągają że czasem nawet w nocy nimi potrząsa.

Teraz już śpiiii.....

A to fotki z ostatniej sesji:

Złapałem!!!!

Obrazek

Dzióbek udaje boćka i zjada żabkę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pn kwi 27, 2009 20:13 przez Tusia, łącznie edytowano 1 raz
Tusia

5

Postprzez moriaaa » N sty 18, 2009 22:44

Bardzo interaktywny Twój Dziubek :)
Śliczności :)
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » N sty 18, 2009 23:32

Matrix, załatw mi dla moich takie zabawki :lol:

Aaa, no i Kajuniu, nasze Gołębie domagają się dodania do adopcji wirtualnej. Niech ktoś sobie adoptuje wirtualnie np. 3 na raz, o! :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pn sty 19, 2009 08:49

katya napisał(a):Matrix, załatw mi dla moich takie zabawki :lol:

Aaa, no i Kajuniu, nasze Gołębie domagają się dodania do adopcji wirtualnej. Niech ktoś sobie adoptuje wirtualnie np. 3 na raz, o! :)

Ja proponuję jeszcze Mariolkę wstawić do adopcji wirtualnej... A co, ona gorsza? :wink:
jola

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pn sty 19, 2009 22:29

katya napisał(a):Matrix, załatw mi dla moich takie zabawki :lol:

Mam już dla Twoich naszykowane! Przywiozę następnym razem :D Ja wiem że gołębie wyglądają na tekie tępaki ale bawić się bardzo lubią :D
Tusia

5

Postprzez katya » Pn sty 19, 2009 22:31

No ja tam nie wiem jak Twoj, ale moje wygldaja jak czlonkowie MENSy :P
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt sty 20, 2009 08:16

Na ostatnim zdjęciu...PRZYSTOJNIAK 8)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pn kwi 27, 2009 19:48

Czas uzupełnić galerię Dzióbka :D Tak wyglądało to ,,coś'' na początku:

Obrazek

A po paru miesiącach zmienił się nie do poznania :D :

Obrazek

Tu się chyba zdziwił co to jest to dziwne ,,pstryk'' :lol: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak był przygotowany do podróży:

Obrazek

A tu już jest u Olgi w swoim nowym domu gdzie w końcu mógł rozprostować skrzydła i nauczyć się latać :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo, bardzo dziękujemy Oldze: ja i mój gołąbek :flower:
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn kwi 27, 2009 20:00

A oto inni mieszkańcy woliery:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tusia

5

Postprzez katya » Pn kwi 27, 2009 20:06

Widzę tam coś mojego, ale śliczności :D :D :D
katya

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Wt kwi 28, 2009 19:25

Oczywiście że Twoje :wink: A Dzióbek po mału zapomina że jest człowiekiem i coraz bardziej przyzwyczaja się do myśli że chyba jest gołębiem. Jeszcze jak był u mnie każdy ranek zaczynał od tańca i zalotów. Początkowo w nowym domu próbował podrywać Olgę ale w końcu zaczął zajmować się dziewczynami ze swojego gatunku :wink:
Tusia

5

Powrót do W nowym domu