|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez Agusia » N cze 07, 2009 18:18
Witam(y)
Dawno nas tu na forum nie było, a to przez to, że jak tylko wracam z pracy, to ciąg dalszy dni spędzamy na długaśnych spacerach, zabawach w domku
Ogólnie jest wszystko w jak najlepszym porządeczku, Pestczka jak zwykle ma dużo energii w sobie, biega, szaleje i co dziwne... uwielbia chodzić na spacery w deszczu i jak jesteśmy na łące i zacznie padać deszcz, to w Pesteczke jakby kolejna dawka energii wstępowała i szaleje, wbiega w najwyższe trawy, gdzie się oczywiście kula, no i oczywiście nie byłaby sobą, gdyby nie przebiegła przez wszystkie napotkane kałuże
po prostu taki dzikus z niej wyrósł
Aha - Pestka jest bardzo przyjaźnie nastawiona do wszystkich napotykanych psiaków, każdego prowokuje do zabawy, tańczy przed nimi, śpiewa i po dłuższej chwili każdy piesio łapie bakcyla i zaczynają wariować razem  Tak więc mamy już dość dużą gromadkę psich przyjaciół, z którymi Pestka się bawi na spacerkach, a opiekunowie nazywają Pesteczkę "SARENKA", bo skacze przez zarośla i trawy jak sarna  i taką nadaje jej każdy ksywkę
Apetyt Pesteczce dopisuje, a najbardziej uwielbia psie smakołyki, ciaseczka i nagrody  , więc jak już słyszy, że otwiera się szafka, w której schowane są smakołyki, to nawet jak mocno śpi, za chwilkę już jest w kuchni, merda ogonkiem i wesoło śpiewa
A tu kilka nowych zdjęć
Śpię....
Zabaaawa
[img]http://images49[URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/139/1872ed044091f745med.jpg[/img].fotosik.pl/139/b37e71c9b17f9e9emed.jpg[/IMG][/URL]
i czas troszkę odpocząć

-

Agusia

-
przez Agusia » Śr lip 08, 2009 20:11
Witamy
Ale cisza zapanowała na forum Pusiowych dzieciaków
Tak więc my przerywamy tą ciszę i donosimy, że mamy się bardzo dobrze. Trochę długo nie pisałyśmy, ale miałam obronę mgr i wszystkie przygotowania zabierały dużo czasu po pracy.
Ale teraz już mogę nadrobić zaległości
Więc Pesteczka ma się wyśmienicie, spacerki, zabawy - to jej raj
A niedługo będzie się miała jeszcze lepiej, bo myślę, że już w sierpniu wyprowadzam się z bloków i zamieszkam razem z Pesteczką w domku z podwórkiem, na którym Pesteczka lubi się ze mną gonić, bawić i kulać w trawie
Pesteczka tak w ogóle robi się coraz bardziej odważna i już nawet potrafi głośno szczekać, jak ktoś przychodzi do mieszkania, to daje popis swoich strun głosowych. BO do tej pory, jak usłyszała domofon, to uciekała na swoje posłanko, a teraz już po 8 miesiącach pobytu z nami w końcu zaczyna chyba uświadamiać sobie, że to że ktoś przychodzi, to nie znaczy że ją od nas zabierze - przez te wszyskie miesiące chyba jeszcze tak sobie myślała, bo czasami jak ktoś przychodził, to ona siedziała w kącie jak posążek i bacznie wszystko obserwowałą i czasami dało się zauważyć, że ma lekki strach w oczyskach. Ale ja jej ciągle powtarzam, że już nikt nas nie rozdzieli i że zawsze będziemy razem  i myślę, że w końcu zaczyna to rozumieć i już czasami biegnie do drzwi patrzeć kto idzie.
A w ogóle nauczyła się, o której wracam z pracy i czasami już czeka przy drzwiach i jak tylko odkluczam, to widzę tą długaśną i wesoło merdającą kitę, te wesołe oczka wlepione we mnie i tak jak by mówiły "cześć, fajnie że już wróciłaś, będziemy się teraz bawić, pójdziemy na spacerek.."
Jak się uczyłam, to Pesteczka przychodziła, układała się koło mnie na łóżku i tak przy mnie słodko spała, a jak już się wyspała i jej się nudziło, to zaczynała podgryzać moje notatki, raz poraz jakiś długopis mi zniknął i po chwili patrzę, a tu zakrętka leży cała pogryziona i a wynućkany długopis leży sobie troszkę dalej  taki z niej mały diabełek
A ostatnio uwielbia siadać przed lustrem i bawić się ze swoim odbiciem, normalnie można się śmiać do łez jak się na to patrzy  po prostu taki pocieszny z niej głuptasek
Kończymy i pozdrawiamy cieplutko wszystkich 
-

Agusia

-
przez Edyta » So lip 11, 2009 20:07
Śliczna jest i jaka szczęśliwa
A jakie ma czaderskie tereny na spacerki  Tylko pozazdrościć 
-
Edyta

-
przez Agusia » N lip 19, 2009 13:27
Czołem wszystkim
U Pesteczki wszystko w najlepszym porządeczku
Mała wymyśla coraz to nowe zabawy, jest bardzo radosnym pieskiem i czasami się zastanawiam, skąd ona ma w sobie tyle energii i radości. Ale przynajmniej wszystkich nastawia optymistycznie do życia i patrząc na nią nie można być smutnym - każdego potrafi swoim zachowaniem rozbawić
Miniony tydzień w naszym województwie był bardzo upalny, duszny i chwilami było ciężko to wytrzymać, ale oczywiście Pesteczka znalazła wyjście z sytuacji - jak zwykle zresztą  Tak więc ta mała "cwaniara" wyszła sobie na podwórko, gdzie na trawie był ustawiony zraszacz do trawy i oczywiście jak był włączony, to ona zaczęła biegać po trawie, i co po chwile podbiegała pod ten zraszacz, żeby ochłodzić się pryskającą zimną wodą  w końcu zaczęła się kulać na tej mokrej trawie, więc jak wróciła do domu, to była cała mokra, ale równie mocno zadowolona z siebie - było widać radość w jej oczkach, a jej uśmiechnięty pychol mówił sam za siebie...
Uwielbiam patrzeć w takich momentach na nią - wtedy pełnią siebie mówi, że jest szczęśliwa
I na koniec jak zwykle kilka nowych zdjęć - tym razem z zabawy w piachu
Tu Pesteczka kopie sobie dołek po to...
żeby się w nim położyć i wylegiwać na zimnym piachu i wypatrywać poruszające się mrówki i inne robaczki
Pestkowy uśmiech
A tu już w domku po spacerku i jedzonku...
I w końcu odpoczynek (oczywiście na moim łóżku, bo po co brudzić swoje posłanko)
pozdrawiamy cieplutko 
-

Agusia

-
przez katya » N lip 19, 2009 21:59
To prawdziwe cudeńko i jeszcze do tego jakie miała szczęście
Agusiu, czy widziałaś nowe zdjęcia Bajeczki, o której adopcji również myślałaś? 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez Agusia » Pn lip 20, 2009 07:51
Tak, widziałam zdjęcia Bajki. Też jest słodziutka, a te uszyska jakie wielkie  Podobieństwo do mamy duże
Ale mimo wszystko wolę swoją Pesteczkę - bo jest przekochana i przeurocza i nie zamieniłabym jej na żadnego innego psiaka
Po prostu pasujemy do siebie bez dwóch zdań
Pesteczka to moja przylepa, chodzi za mną jak mój cień
Super Kasiu, że wtedy mi poleciłaś Pesteczkę - wielkie dzięki
Dzięki Pesteczce jestem najszczęśliwszą osobą na świcie 
-

Agusia

-
przez Ewelajna ;-) » Pn lip 20, 2009 10:40
Pesteczka jest cudna! No i jakie piękne zdjęcia ze spacerów!
Ma raj na ziemi! Pozdrawiam!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Danusia B » Pn lip 20, 2009 20:38
Hej Pesteczko!byłaś taka malusia a teraz śliczniutka z Ciebie pannica wyrosła jak miło oglądać Wasze foteczki są przeurocze a Pestka w roli głównej wesoła i szczęśliwa POZDRAWIAM!Was dziewczynki!!!a jamnik Amadeusz śle Ci BUZIOLKA!!!w nochalka!!!pa!pa!
-
Danusia B

-
przez casiulka » Wt lip 21, 2009 21:22
Witam(y)!
Długo nie pisałam, ale egzaminy, praca i jakoś czasu na internet było mało.
W poniedziałek wróciliśmy z Pedrusiem z wakacji:D. Pedro okazał się wytwornym pływakiem. W ogóle te wakacje i przebywanie wśród ludzi spowodowało, że Pedruś stał się jeszcze bardziej otwarty na świat i ludzi. Pedro jest przekochanym przytulakiem, chociaż nie brakuje mu energii do zabaw. Ogólnie pies cud- miód. I to nie tylko moja subiektywna opinia, bo oszalała na jego punkcie już dawno cała rodzinka i tak szalejemy do dziś:).
Pozdrawiamy więc wakacyjnie całą Pedrową rodzinkę i członków Fundacji:)
A teraz kilka nowych fotek:
Tu odpoczywam, ale nie przestaję być czujny:
Tutaj już zawzięcie zagryzam patyczek
I nadal pogryzam
A tutaj już Pedro-pływak
A tutaj zabawa z piłką, wprawdzie chwycić się jej nie da, ale próbować nie zaszkodzi;)
A tutaj jedno z moich ulubionych zdjęć słodkiego pyszczka;)

-
casiulka

-
przez katya » Śr lip 22, 2009 08:42
Piękny!
Pozdrawiamy również 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez Iza68 » Pn sie 03, 2009 07:36
Witam wszystkich !
Z przyjemnościa oglądam letnie zdjęcia psiaków - widać, że one też kochają wakacje !
Panda była z nami dwa tygodnie nad morzem - myślę, że jej się podobało - tyle miejsca do biegania, do kopania jam i ......woda !!!!
To cos, co Pandusie uwielbiają !!!!
Panda, choć pieknie pływa, zdecydowanie woli brodzić i pędzić wzdłuż brzegu. Do pływania zachęcaliśmy ją rzucając patyczki lub wchodząc sami do wody. Wtedy pływała jak foczka, a gdy była zmęczona, czekała na nas na brzegu.

-
Iza68

-
przez Agusia » Wt sie 04, 2009 18:15
Pedruś i Pandusia ślicznie wyglądają i prezentują się w wodnych krajobrazach
Widzę, że psiaki miały udane wakacje
Skoro oba psiaki radzą sobie w wodzie, to mam nadzieję, że Pesteczka też będzie potrafiła pływać  Bo jeszcze niestety nie miałyśmy okazji, żeby się o tym przekonać.
-

Agusia

-
przez casiulka » Wt sie 04, 2009 21:09
Na pewno sobie radzi. W końcu Pusiowe dzieci to nie byle kto;). Pedro na początku tak jak Panda bał się wejść dalej ale patyczek był skuteczną zachętą. W ogóle tak jak czytam wasze opowieści to wiele zachowań mają podobnych:). I bardzo się cieszę, że tak dobrze trafiły Pedrusiowe siostry. Pozdrawiam serdecznie:)
-
casiulka

-
Powrót do W nowym domu
|
|
|
 |
|
 |
|
|