FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Pusia i Puśkowe dzieciaki już w nowych domach!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez Agusia » N cze 07, 2009 18:18

Witam(y) :lol:
Dawno nas tu na forum nie było, a to przez to, że jak tylko wracam z pracy, to ciąg dalszy dni spędzamy na długaśnych spacerach, zabawach w domku :bball:
Ogólnie jest wszystko w jak najlepszym porządeczku, Pestczka jak zwykle ma dużo energii w sobie, biega, szaleje i co dziwne... uwielbia chodzić na spacery w deszczu i jak jesteśmy na łące i zacznie padać deszcz, to w Pesteczke jakby kolejna dawka energii wstępowała i szaleje, wbiega w najwyższe trawy, gdzie się oczywiście kula, no i oczywiście nie byłaby sobą, gdyby nie przebiegła przez wszystkie napotkane kałuże :twisted:
po prostu taki dzikus z niej wyrósł :twisted: :twisted: :twisted:

Aha - Pestka jest bardzo przyjaźnie nastawiona do wszystkich napotykanych psiaków, każdego prowokuje do zabawy, tańczy przed nimi, śpiewa i po dłuższej chwili każdy piesio łapie bakcyla i zaczynają wariować razem :) Tak więc mamy już dość dużą gromadkę psich przyjaciół, z którymi Pestka się bawi na spacerkach, a opiekunowie nazywają Pesteczkę "SARENKA", bo skacze przez zarośla i trawy jak sarna :bounce: i taką nadaje jej każdy ksywkę :)

Apetyt Pesteczce dopisuje, a najbardziej uwielbia psie smakołyki, ciaseczka i nagrody :), więc jak już słyszy, że otwiera się szafka, w której schowane są smakołyki, to nawet jak mocno śpi, za chwilkę już jest w kuchni, merda ogonkiem i wesoło śpiewa :)

A tu kilka nowych zdjęć :)

Śpię....
Obrazek

Zabaaawa :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[img]http://images49[URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/139/1872ed044091f745med.jpg[/img].fotosik.pl/139/b37e71c9b17f9e9emed.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek

i czas troszkę odpocząć
Obrazek
Wątek wolontariatu z przytuliska pod Nowym Tomyślem: http://www.dogomania.pl/threads/194594- ... st15549490
ZAPRASZAMY :)
Agusia

3

Postprzez Agusia » N cze 07, 2009 18:21

I jeszcze kilka ze spacerku :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

w zielonej trawce ślicznie wyglądam, prawda??
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Wątek wolontariatu z przytuliska pod Nowym Tomyślem: http://www.dogomania.pl/threads/194594- ... st15549490
Agusia

3

Postprzez Agusia » Śr lip 08, 2009 20:11

Witamy ;)
Ale cisza zapanowała na forum Pusiowych dzieciaków ;)
Tak więc my przerywamy tą ciszę i donosimy, że mamy się bardzo dobrze. Trochę długo nie pisałyśmy, ale miałam obronę mgr i wszystkie przygotowania zabierały dużo czasu po pracy.
Ale teraz już mogę nadrobić zaległości :)
Więc Pesteczka ma się wyśmienicie, spacerki, zabawy - to jej raj :lol:
A niedługo będzie się miała jeszcze lepiej, bo myślę, że już w sierpniu wyprowadzam się z bloków i zamieszkam razem z Pesteczką w domku z podwórkiem, na którym Pesteczka lubi się ze mną gonić, bawić i kulać w trawie :)
Pesteczka tak w ogóle robi się coraz bardziej odważna i już nawet potrafi głośno szczekać, jak ktoś przychodzi do mieszkania, to daje popis swoich strun głosowych. BO do tej pory, jak usłyszała domofon, to uciekała na swoje posłanko, a teraz już po 8 miesiącach pobytu z nami w końcu zaczyna chyba uświadamiać sobie, że to że ktoś przychodzi, to nie znaczy że ją od nas zabierze - przez te wszyskie miesiące chyba jeszcze tak sobie myślała, bo czasami jak ktoś przychodził, to ona siedziała w kącie jak posążek i bacznie wszystko obserwowałą i czasami dało się zauważyć, że ma lekki strach w oczyskach. Ale ja jej ciągle powtarzam, że już nikt nas nie rozdzieli i że zawsze będziemy razem :) i myślę, że w końcu zaczyna to rozumieć i już czasami biegnie do drzwi patrzeć kto idzie.
A w ogóle nauczyła się, o której wracam z pracy i czasami już czeka przy drzwiach i jak tylko odkluczam, to widzę tą długaśną i wesoło merdającą kitę, te wesołe oczka wlepione we mnie i tak jak by mówiły "cześć, fajnie że już wróciłaś, będziemy się teraz bawić, pójdziemy na spacerek.."

Jak się uczyłam, to Pesteczka przychodziła, układała się koło mnie na łóżku i tak przy mnie słodko spała, a jak już się wyspała i jej się nudziło, to zaczynała podgryzać moje notatki, raz poraz jakiś długopis mi zniknął i po chwili patrzę, a tu zakrętka leży cała pogryziona i a wynućkany długopis leży sobie troszkę dalej :twisted: taki z niej mały diabełek :)

A ostatnio uwielbia siadać przed lustrem i bawić się ze swoim odbiciem, normalnie można się śmiać do łez jak się na to patrzy ;) po prostu taki pocieszny z niej głuptasek :) :) :)

Kończymy i pozdrawiamy cieplutko wszystkich :)
Agusia

3

Postprzez Agusia » Cz lip 09, 2009 18:15

Kilka nowych fotek :)

Taaakie mam kły...
Obrazek

Chwila zadumy...
Obrazek

I moje ostatnio ulbione zajęcie - kulanie w trawie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu moi koledzy od zabaw :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Może i bym sobie popływała, ale woda chyba zimna...
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Agusia

3

Postprzez Edyta » So lip 11, 2009 20:07

Śliczna jest i jaka szczęśliwa :D
A jakie ma czaderskie tereny na spacerki :D Tylko pozazdrościć ;)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez Agusia » N lip 19, 2009 13:27

Czołem wszystkim :)
U Pesteczki wszystko w najlepszym porządeczku :)
Mała wymyśla coraz to nowe zabawy, jest bardzo radosnym pieskiem i czasami się zastanawiam, skąd ona ma w sobie tyle energii i radości. Ale przynajmniej wszystkich nastawia optymistycznie do życia i patrząc na nią nie można być smutnym - każdego potrafi swoim zachowaniem rozbawić :)
Miniony tydzień w naszym województwie był bardzo upalny, duszny i chwilami było ciężko to wytrzymać, ale oczywiście Pesteczka znalazła wyjście z sytuacji - jak zwykle zresztą :) Tak więc ta mała "cwaniara" wyszła sobie na podwórko, gdzie na trawie był ustawiony zraszacz do trawy i oczywiście jak był włączony, to ona zaczęła biegać po trawie, i co po chwile podbiegała pod ten zraszacz, żeby ochłodzić się pryskającą zimną wodą :rotfl: w końcu zaczęła się kulać na tej mokrej trawie, więc jak wróciła do domu, to była cała mokra, ale równie mocno zadowolona z siebie - było widać radość w jej oczkach, a jej uśmiechnięty pychol mówił sam za siebie... :)
Uwielbiam patrzeć w takich momentach na nią - wtedy pełnią siebie mówi, że jest szczęśliwa :)

I na koniec jak zwykle kilka nowych zdjęć - tym razem z zabawy w piachu :)

Obrazek
Obrazek

Tu Pesteczka kopie sobie dołek po to...
Obrazek
żeby się w nim położyć i wylegiwać na zimnym piachu i wypatrywać poruszające się mrówki i inne robaczki :)
Obrazek

Pestkowy uśmiech :)
Obrazek

A tu już w domku po spacerku i jedzonku...
Obrazek

I w końcu odpoczynek (oczywiście na moim łóżku, bo po co brudzić swoje posłanko) :)
Obrazek

pozdrawiamy cieplutko :)
Agusia

3

Postprzez katya » N lip 19, 2009 21:59

To prawdziwe cudeńko i jeszcze do tego jakie miała szczęście :D
Agusiu, czy widziałaś nowe zdjęcia Bajeczki, o której adopcji również myślałaś? :D
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Agusia » Pn lip 20, 2009 07:51

Tak, widziałam zdjęcia Bajki. Też jest słodziutka, a te uszyska jakie wielkie :) Podobieństwo do mamy duże :)
Ale mimo wszystko wolę swoją Pesteczkę - bo jest przekochana i przeurocza i nie zamieniłabym jej na żadnego innego psiaka :)
Po prostu pasujemy do siebie bez dwóch zdań :)
Pesteczka to moja przylepa, chodzi za mną jak mój cień :)

Super Kasiu, że wtedy mi poleciłaś Pesteczkę - wielkie dzięki :)
Dzięki Pesteczce jestem najszczęśliwszą osobą na świcie :)
Agusia

3

Postprzez Ewelajna ;-) » Pn lip 20, 2009 10:40

Pesteczka jest cudna! No i jakie piękne zdjęcia ze spacerów!
Ma raj na ziemi! Pozdrawiam!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Danusia B » Pn lip 20, 2009 20:38

Hej Pesteczko!byłaś taka malusia a teraz śliczniutka z Ciebie pannica wyrosła jak miło oglądać Wasze foteczki są przeurocze a Pestka w roli głównej wesoła i szczęśliwa POZDRAWIAM!Was dziewczynki!!!a jamnik Amadeusz śle Ci BUZIOLKA!!!w nochalka!!!pa!pa!
Danusia B

1

Postprzez casiulka » Wt lip 21, 2009 21:22

Witam(y)!
Długo nie pisałam, ale egzaminy, praca i jakoś czasu na internet było mało.
W poniedziałek wróciliśmy z Pedrusiem z wakacji:D. Pedro okazał się wytwornym pływakiem. W ogóle te wakacje i przebywanie wśród ludzi spowodowało, że Pedruś stał się jeszcze bardziej otwarty na świat i ludzi. Pedro jest przekochanym przytulakiem, chociaż nie brakuje mu energii do zabaw. Ogólnie pies cud- miód. I to nie tylko moja subiektywna opinia, bo oszalała na jego punkcie już dawno cała rodzinka i tak szalejemy do dziś:).
Pozdrawiamy więc wakacyjnie całą Pedrową rodzinkę i członków Fundacji:)
A teraz kilka nowych fotek:
Tu odpoczywam, ale nie przestaję być czujny:
Obrazek
Tutaj już zawzięcie zagryzam patyczek
Obrazek
I nadal pogryzam
Obrazek
A tutaj już Pedro-pływak
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tutaj zabawa z piłką, wprawdzie chwycić się jej nie da, ale próbować nie zaszkodzi;)
Obrazek
Obrazek
A tutaj jedno z moich ulubionych zdjęć słodkiego pyszczka;)
Obrazek
casiulka

1

Postprzez katya » Śr lip 22, 2009 08:42

Piękny!
Pozdrawiamy również :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Iza68 » Pn sie 03, 2009 07:36

Witam wszystkich !
Z przyjemnościa oglądam letnie zdjęcia psiaków - widać, że one też kochają wakacje !
Panda była z nami dwa tygodnie nad morzem - myślę, że jej się podobało - tyle miejsca do biegania, do kopania jam i ......woda !!!!
To cos, co Pandusie uwielbiają !!!!

Obrazek

Panda, choć pieknie pływa, zdecydowanie woli brodzić i pędzić wzdłuż brzegu. Do pływania zachęcaliśmy ją rzucając patyczki lub wchodząc sami do wody. Wtedy pływała jak foczka, a gdy była zmęczona, czekała na nas na brzegu.

Obrazek
Iza68

1

Postprzez Agusia » Wt sie 04, 2009 18:15

Pedruś i Pandusia ślicznie wyglądają i prezentują się w wodnych krajobrazach :)
Widzę, że psiaki miały udane wakacje :)
Skoro oba psiaki radzą sobie w wodzie, to mam nadzieję, że Pesteczka też będzie potrafiła pływać :) Bo jeszcze niestety nie miałyśmy okazji, żeby się o tym przekonać.
Agusia

3

Postprzez casiulka » Wt sie 04, 2009 21:09

Na pewno sobie radzi. W końcu Pusiowe dzieci to nie byle kto;). Pedro na początku tak jak Panda bał się wejść dalej ale patyczek był skuteczną zachętą. W ogóle tak jak czytam wasze opowieści to wiele zachowań mają podobnych:). I bardzo się cieszę, że tak dobrze trafiły Pedrusiowe siostry. Pozdrawiam serdecznie:)
casiulka

1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W nowym domu