FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Pyza - mała, ruda suczka z Wólczańskiej

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Pyza - mała, ruda suczka z Wólczańskiej

Postprzez sukkubi » Śr mar 04, 2009 08:11

Pojawiła się pod łódzkim Urzędem Pracy jak gdyby nigdy nic. Nie szukała jednak pracy, ale kogoś kto się nią zaopiekuje. I udało się, spotkała osobę, która nie pozostała obojętna na urok małego rudzielca. Tak oto Pyza znalazła się pod opieką naszej Fundacji. Poszukiwaliśmy właściciela suni, niestety jednak bezskutecznie...
Sunia ma około roku, jest nieco większa od jamnika. Jest pieszczochem i łasi się do ludzi, ale przy dalszym wychowaniu na pewno będzie wymagać konsekwencji, gdyż charakterna z niej dziewczynka.
Pyza przebywa obecnie w domu tymczasowym u Moniki i Krzyśka, gdzie dogaduje się z drugą sunią i kotami.
Jest zaczipowana, niedługo zostanie wysterylizowana i zaszczepiona.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 504 894 660 (Kalina)
sukkubi@wp.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Cz mar 05, 2009 08:43 przez sukkubi, łącznie edytowano 1 raz
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Cz mar 05, 2009 08:40

Pyza (robocze imię pulchnej serdelicy ras wielu) jest już od wczorajszego wieczora u Moniki - DZIĘKI!!!
Mała ma opanowaną jazdę autobusem, autem, ciche siedzenie w poczekalni u fryzjera i wcześniejszą rozpierduchę w jednym z pokoi urzędowych - jak nic jest czyjaś, domowa, i mam nadzieje, że ten Ktoś się odnajdzie :) to teraz czekamy...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pt mar 06, 2009 11:14

A właściciela nie widać...
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt mar 10, 2009 15:55

zgłosiła się pani chętna adoptować Pyzę, mieszka w Helenówku, w domu z ogródkiem, jej dzieci mają dużą sunię, która lubi się z mniejszymi, mieszkaja blisko siebie, pani przesiaduje cały dzień w domu bo jest na emeyturze, ma 3 koty, niedawno zmarł jej pies. ponoć jej córka widziała sunię w okolicach Wólczańskiej w tamtą środę, widziały ogłoszenie, które wywiesiłam...rodzina prozwierzeca z samymi podrzutkami w historii :wink:

na razie umówiłam się na telefon na przyszły tydzień, trzeba zrobić wizytę, ankietę wcześniej a ona nie ma internetu. powiedziałam, że jeszcze czekamy na własciciela ale niedługo zaczniemy ogłaszać.
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » N mar 22, 2009 13:13

Pani z Helenówka zrezygnowała, a Pyza szuka domu...
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pn kwi 27, 2009 11:11

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
katya

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Wt kwi 28, 2009 14:06

Ale ona ma piękne oczyska :)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Wt kwi 28, 2009 17:55

Jest rodzina chętna adoptować Pyzę - ankieta przedadopcyjna wypadła dobrze, państwo rozmawiali już z Moniką, u której sunia mieszka więc znają "mocne" strony małego Terinatorka i są zdecydowani "bardzo bardzo"!
Problemik - wizyta przedadopcyjna: Państwo mieszkają w Ząbkach pod Warszawą http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=z%C4 ... e&resnum=1 . Ja już w ten weekend wyjeżdżam na 2 tyg więc odpadam niestety.
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pt maja 01, 2009 18:46

Już po wizycie! Z tego co mówiła Ola (wizytatorka), z jej odczuć i rozmowy z chętnymi na Pyzę wnioskuję, że sunia znalazła swój dom :D Państwo maja wykastrowanego psa jej wielkości i 4 wykastrowane koty, całe towarzystwo nie ma problemu z innymi zwierzętami. Z zainteresowanym "domkiem" rozmawiałam już ja, Monika, u której Pyza mieszka, Ola zaoferowała na przyszłość pomoc czy w wizycie poadopcyjnej czy rozwiązywaniu na miejscu ewentualnych problemów, teraz zostaje już tylko kwestia umowy i zawiezienia suni. Mam nadzieję, że Monika się tym zajmie, ja niestety nie mogę.
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » Wt maja 12, 2009 20:37

No i Pyza pojechała, dzięki Monika!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pn paź 05, 2009 08:06

Witam,
Pyza żyje i ma się dobrze :). Jest bardzo wesoła ,pełna energii i często się bawi z nami lub kotami. Gryzie wszystko co wpadnie jej w zęby. Najbardziej lubi zgryzać butelki i korki od nich. Zgryzła już nam kilka par kapci;). Zdjęcia doślemy w najbliższy czasie.

Nawiązując do informacji o butelkach i kapciach - malutka trzyma stały poziom :lol:
sukkubi

Członek Fundacji

Powrót do W nowym domu