FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> rodowodowa persiczka w nowym domku

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

rodowodowa persiczka w nowym domku

Postprzez nata » Pn sty 15, 2007 22:52

wydawałoby się, że o takiego kota wszyscy będą się zabijać...a jednak nie.. przepiękna błękitna persiczka z rodowodem już dwa razy zawiodła się na ludziach. jej eks-pani widocznie uległa modzie na rasowe zwierzęta i sprawiła sobie ją jakiś czas temu za na pewno niemałą sumę od jakiegoś hodowcy... ale kotka szybko jej się znudziła, albo moda się zmieniła, bo kobieta kupiła sobie jakiegoś bezwłosego psa, a persiczkę oddała bez skrupułów.

wczoraj natomiast kotkę miała zaadoptować pewna pani, jednakże pani przy bliższym spotkaniu z dziewczynką zrezygnowała (!), uznając, że kotka jest dla niej za stara (ma 5 lat), ma za duży nos (!!) i najlepsze - ma raka!!! tak, stwierdziła to po pogłaskaniu persiczki po szyi i wyczuciu "guza", który był niczym innym tylko jej grdyką. bez komentarza...

teraz szukamy prawdziwego domku dla kotki. nie szukamy potencjalnego właściciela, który zbada jej wymiary i czy nadaje się na wystawy, tylko kogoś, kto zaakceptuje ją taką jaka jest. a jest piękna, co zresztą widać na zdjęciach.

przez najbliższy TYDZIEŃ jeszcze jest w domku tymczasowym, ale do tego czasu TRZEBA jej znależć dom na stałe... to śliczna dziewczynka, arystokratyczna dama, której wcale wiele wygód nie potrzeba - wystarczy ciepłe posłanko, miseczka i kochająca rączka do głaskania, które tak lubi... jest wyjątkowo grzeczna i ułożona, załatwia się też jak na prawdziwą damę przystało w kuwecie. uwielbia głaskanko i zainteresowanie jej osobą. jest ufna - wystarczy że ktoś chwilę ją pogłaszcze, a ona już kładzie się brzuszkiem do góry i wyciąga na wszystkie strony :) no jak ona może się nie podobać?!

mamy jeszcze tydzień, w ciągu którego kotka ma zapewniony tymczas... ale co potem?
SZUKAMY STAŁEGO DOMKU DLA TEJ ŚLICZNOTKI :) musimy znaleźć!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nata

Członek Fundacji

Postprzez julka » Pn sty 15, 2007 22:58

mogę ją dorzucić na stronę schroniska jako kotkę w domu tymczasowym - co Ty na to? tylko potrzebowałabym jakiś kontakt...
julka

2

Postprzez nata » Wt sty 16, 2007 00:12

wiesz co, ja to bym ją umieszczała na wszystkich możliwych stronach, ale chyba nie jestem upoważniona, bo to kociak pod opieką fundacji... ja tylko wczoraj odebrałam ją od netti, którą jakaś nieodpowiedzialna baba wystawiła do wiatru, no i znalazłam jej tymczas na ten tydzień.
więc w tej sprawie to może dziewczyny - kaja i netti się wypowiedzą, hm?
nata

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Wt sty 16, 2007 09:08

Ja jestem za...:)
Kontakt moze być do mnie..albo jak chcesz Natalko to może do Ciebie, kotka teraz u Twoich sąsiadów więc jakby ktoś chciał podjechać, jestes z nimi w kontakcie. Wystawię mała na allegro.
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Wt sty 16, 2007 14:34

moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » Wt sty 16, 2007 14:49

dzięki Kaja ;) mam nadzieję, że szybko znajdziemy domek tej damulce, bo jest naprawdę świetna babka z niej.
nata

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Wt sty 16, 2007 15:50

Jest naprawdę ogromne zainteresowanie kociczka:)
Już kilka osób pisało, jedna pani dzwoniła i już jest zdecydowana ale kombinuje transport :)
Laleczko widzisz będzie dobrze:)
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » Wt sty 16, 2007 21:11

chciałam oficjalnie zakomunikować wszem i wobec, że domek tymczasowy persiczki stał się właśnie domkiem NA STAŁE :) państwo nie mogli oprzeć się jej urokowi i uznali, że za nic w świecie nie oddadzą kotki nikomu :) tym samym bardzo przepraszamy przemiłą panią z Gdyni, z którą rozmawiała Kaja i która była zdecydowana już jutro przywozić dziewczynkę do siebie. mam nadzieję, że pani zechce podarować domek innemu kotkowi w potrzebie... na pewno odwdzięczy się jej nie mniej niż Focha... aha, bo persiczka przybrała imię Focha właśnie :) oczywiście ze względu na te prześmieszne grymasy i miny, które strzela co chwile :D

nowi właściciele hrabiny Lady Foszki obiecali za kilka dni zdać nam relację z pobytu kotki w jej nowym domu. więc czekamy :)
nata

Członek Fundacji

Postprzez netti » Wt sty 16, 2007 21:44

to super wiadomosc!!!!
netti

5

Postprzez moriaaa » Śr sty 17, 2007 09:29

Cieszymy się baaaardzo:)
moriaaa

Członek Fundacji

Powrót do W nowym domu