FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> RUDAS vel Junior vel Gustaw jest już w nowym domu!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

RUDAS vel Junior vel Gustaw jest już w nowym domu!

Postprzez Tusia » So cze 27, 2009 22:10

Rudas jest malutkim kocurkiem. Jego mamą jest wiekowa, dwudziestoparo letnia Mamcia. Ze względu właśnie na wiek nie była sterylizowana. Olga przez kilka tygodni zastanawiała się czy Mamcia po prostu tyje czy jest jednak ciężarna :lol: Okazało się że siedział w niej taki śliczny stworek :wink:
Rudasek ma w tej chwili około 2 tygodni więc dopiero za jakieś 5 tyg będzie nadawał się do adopcji ale wątek może przecież już mieć. Może ktoś sobie chłopaka wypatrzy?

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta
tel: 504-254-419
tusia26@onet.eu

Tu jeszcze miałem zamknięte oczka :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj chłopak ze swoją Mamą:

Obrazek

A tutaj już coś widzę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję że się nie pomyliłam i to faktycznie kocurek :lol: :lol: :lol:
Tak czy siak jest po prostu śliczny :D
Ostatnio edytowano Pn wrz 07, 2009 08:47 przez Tusia, łącznie edytowano 1 raz
Tusia

5

Postprzez Olgu » So cze 27, 2009 23:45

chyba jest chłopakiem ale jeszcze trochę za mało widać żeby stwierdzić w 100% :lol:
Rudasa nazwałam z angielska DżejDżej od pierwszych liter Junior Jedynak :wink:
Olgu

2

Postprzez Ewelajna ;-) » N cze 28, 2009 09:58

Ale maleństwo... ;-)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Tusia » Śr sie 19, 2009 09:21

Olga szuka najlepszego domu dla ślicznego maluszka:

Obrazek

Obrazek

Kocurek jest już zaszczepiony, pięknie korzysta z kuwety i jest bardzo odważny. Przyzwyczajony do innych kotów jak i psów.

Prosimy o dodanie go do działu adopcje :)
Tusia

5

Postprzez Luzman7 » Cz sie 20, 2009 22:09

Gdyby nie Sabusia , nasze freciszony i Nero w drodze to młody juz by miał nowy domek. Ale patrząc na Niego na pewno znajdzie się ktoś kto go pokocha. Jest na prawdę uroczy.
Luzman7

1

Postprzez Tusia » Cz wrz 03, 2009 12:06

W sobotę wizyta przedadopcyjna! Trzymajta kciuki!
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn wrz 07, 2009 08:50

Wizyta udana i w sobotę wieczorem Junior trafił do swojego nowego domu! Po 20 minut mieliśmy telefon od właścicielki że Gucia śmiga już po całym mieszkaniu, bawi się i mruczy. Taki właśnie z niego dzielny kot! Będzie miał towarzyszkę zabaw: kotkę Halcie (przygarniętą po wypadku, ze sztywną łapką). Trafił do bardzo miłych ludzi :D
Tusia

5

Postprzez Tusia » Wt wrz 08, 2009 08:50

Pani Irena, właścicielka Gucia pisze:

Już w sobotę wieczorem biegał po całym mieszkaniu. gdy tylko zniknęłam mu z oczu, zaczynał miauczeć. Spał ze mną w łózku i co chwila dotykał noskiem mojego nosa. następnego dnia zrobił siku na kanapę a kupę na łóżko. Ale potem już grzecznie załatwiał sie do kuwety. W niedzielę cały dom juz był jego. Kiedy po południu wrócił z działki mąż z córką, Gucio od razu zaczął sie z nimi bawić. Od czasu do czasu warczał na naszą kotkę, ale generalnie to ona jest nieufna i agresywna. Trzeba przyznać, że Gucio jest niesamowicie odważny. Kiedy w poniedziałek przyszły koleżanki córki - natychmiast do nich podbiegł. Wczoraj koty spały już razem z nami w łóżku - Gucio od strony męża, Halo od mojej. Ale to już naprawdę duży sukces! W tej chwili juz potrafią mijac się bez fukania. Myślę, że za dwa dni juz powinno być dobrze. Gucio chyba rzeczywiście jest wielki, bo koleżanka córki ma kocura brytyjskiego w wieku Gucia i mówi, że jej jest mniejszy.
Gucio zachowuje sie jak piesek - biega za nami a kiedy sie go zawoła, natychmiast do nas pędzi. Bardzo potrzebuje towarzystwa ludzi. Myślę, że gdybym go wyprowadzała na dwór na smyczy, chodziłby jak piesek. Aha - i bez problemu dał sobie wyczyścić uszy!
A teraz zaczyna biegać za Halusią i zachęca ja do zabawy. mamy nadzieję, że dzieki niemu zrobi się odważniejsza.
To był wybór w dziesiątkę! To znaczy, że trzeba iść za głosem serca!
Pozdrawiam Was serdecznie, Irena

:D :D :D
Tusia

5

Postprzez Olgu » Wt lut 09, 2010 12:20

Nowe wieści o Gustawie :lizak:

Gucio jest niewyobrażalnym żarłokiem. Wcześniej nie miałam kota, który zjadałby wszystko co napotka na swojej drodze. Nie je tylko cebuli, czosnku i papryki:). Nie możemy nawet na chwilę zostawic na stole jedzenia, bo natychmiast wyjada z talerza. A że umie już wskakiwac na wszystkie szafki, lodówkę, kredensy, trzeba byc bardzo czujnym. Gucio ma wiele wad - oprócz żarłoczności jest rozrabiaką, zaczepia Halusię i jest napstliwy, ale jest tak rozbrajający, że wszystko mu wybaczamy. To typ "słodkiego brutala". Gucio uwielbia nosic w pysku różne przedmioty. Biega z nimi po mieszkaniu i warczy jak pies, po czym wrzuca je do swojej miski z wodą. Dlaczego to robi, nie wiemy. Potrafi aportować! Jest niezwykle towarzyski. Kiedy przychodza do mojej córki znajomi, tak długo siedzi pod drzwiami i maiuczy, aż go wpuszczą. I nie przeszkadza mu czy przyszła jedna osoba, czy pięć, czy widział je wczesniej czy nie. Ma zdecydowanie psią psychikę.
Gucio ma już osiem miesięcy i zbudowany jest jak Schwarzeneger. Jest tak umięśniony jakby ćwiczył na siłowni. Trzeba go będzie lada moment wykastrować, ale do tej pory nie znaczy terenu.
Aha, i potrafi zasypiać na siedząco. Przypomina wtedy kangura.
No nie ma osoby, która by sie bnim nie zachwycała!
Olgu

2

Postprzez Tusia » Wt lut 09, 2010 18:40

Olguś poproś o zdjęcia!!!!! Albo może podjedziemy któregoś dnia? :mrgreen:
Tusia

5

Postprzez Olgu » Wt lut 09, 2010 20:08

Foty jutro :thumleft:
Olgu

2

Postprzez Tusia » Śr lut 10, 2010 19:01

Oto Gucio: