FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Sahib-pies znaleziony na dworcu ma swój dom :)

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Sahib-pies znaleziony na dworcu ma swój dom :)

Postprzez Tusia » Cz wrz 25, 2008 20:58

Na prośbę p Magdy zamieszczam informację o psie którego znalazła na dworcu w Koninie. Pies jest u niej już 4 tyg. Bardzo chciałaby go zatrzymać. Niestety wyjeżdża na pół roku i nie ma takiej możliwości. Sama jest tym zrozpaczona ale wie że zostawienie go pod czyjąś opieką na tak długi czas (zakładając że ktoś taki by się znalazł) i potem zabranie do siebie nie będzie dobre dla Sahiba. Że lepiej znaleźć mu nowy dom.

Sahib(to po arabsku "przyjaciel")
Znalazłam go na dworcu - prawdopodobnie ktoś go porzucił lub od kogoś uciekł, ponieważ widać, ze był bity. Bał się wszelkich pasków i smyczy w rękach. Kiedy przychodził, spuszczał głowę i czekał, aż zostanie ukarany. Ostatnio poruszał się chyba głównie nocą, a w dzień się ukrywał. Kiedy zobaczyłam go pierwszy raz w Kutnie nie udało mi się go zabrać ze sobą do pociągu. Przyjeżdżałam tam trzykrotnie i wreszcie znalazłam go w nocy i przywiozłam do domu. Był trzęsącą się galaretka. Przez dzień i dwie noce nie chciał/nie mógł się nawet wysikać. Na dwór musiałam go wynosić, a on tam przywierał do ziemi albo czołgał się do domu. Teraz jest już bardzo wesołym, szczęśliwym psem. Mam dwa koty - z jednym wzajemnie się tolerują, z drugim - nie. Nie polecam go wiec osobom, które maja koty - nie wiem jak długo by się do nich przyzwyczajał. Musi być wyprowadzany na smyczy - bez smyczy jest nieprzewidywalny, gdy coś go wystraszy, a to może się zdarzyć w każdej chwili. Spuszczany może być w miejscu ogrodzonym. Ma ok. 1,5 roku. Jest płowy (rdzawo-brązowo-żółto-beżowy) z białymi skarpetami i piersią, szczupły, sięga do kolan dorosłemu człowiekowi. Ma krotka sierść. Jest zdrowy i śliczny. Bardzo sympatyczny, łagodny i grzeczny zwierzak, który stara się, żeby być z niego zadowolonym. Rozumie co to znaczy "na miejsce", "chodź" itp. Szybko się uczy. Umie aportować. Generalnie - będę zazdrościć temu, komu go dam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W sprawie adopcji Sahiba proszę o kontakt:
Marta
664260522
tusia26@onet.eu
gg: 9274468 :D
Ostatnio edytowano Pt maja 29, 2009 21:37 przez Tusia, łącznie edytowano 2 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » Wt paź 14, 2008 20:32

Wklejam nowe Foty Sahiba. Nadal szuka domu. Na razie brak jakichkolwiek sensownych propozycji... :?
Tusia

5

Postprzez Tusia » Śr paź 22, 2008 21:19

SAHIB czeka.... Bezpieczny ale nadal nieszczęśliwy. On czeka na swojego człowieka...
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn gru 01, 2008 20:45

Sahib znalazł dom w Konstantynowie. Magda była tam, sprawdziła, ludzie bardzo na Sahiba zdecydowani. Nawet nas poganiali żeby błyskawicznie wszystko załatwiać bo już chcą mieć psa u siebie... Sahib pojechał do nowego domu. Następnego dnia już go oddali... Bo żeby kot go zaakceptował to by potrzeba kilku dni, bo im się nie chciało drzwi zamykać żeby kot się nie stresował, bo nie wszystko od razu było idealnie :evil: :evil: :evil: Ludzie są jak dzieci. Wszystko chcą mieć na już. Łatwo przyszło łatwo poszło...
Jak słyszę że się ludziom tak spieszy, że nie chcą czekać na wizytę przedadopcyjną, że ma być ,,na już'' to po tem się okazuje że nic z tego nie wychodzi... :?
Tusia

5

Postprzez nata » Pn gru 01, 2008 22:09

nasza smutna polska rzeczywistość...
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pt maja 29, 2009 21:36

Dostałam maila od Magdy u której był Sahib :D :

Sahib od kilku miesięcy jest w nowym domu pod Koninem - z ogromnym podworkiem i polami wokol. Panstwo, ktorzy go przyjeli mają jeszcze innego przygarnietego psa. Odwiedzam go. Mysle, ze ma tam bardzo dobrze.
Pozdrawiam serdecznie :)

:D :D :D
Tusia

5

Powrót do W nowym domu