FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Sally i jej dzieci: Gremlinek i Murzy w swoich nowych domach

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Sally i jej dzieci: Gremlinek i Murzy w swoich nowych domach

Postprzez Tusia » Cz mar 27, 2008 23:07

Murzynek zostaje w domu tymczasowym!!!!!!
Oto Murzynek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jego mama Sally.
Sally ma dom od czerwca 2008 :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek

[size=18][color=blue]Wszystkie osoby zainteresowane zaadoptowaniem suni zapraszam na forum lub:
gg : 9274468
tusia@onet.eu
0-664-260-522

A oto ich historia:

Witam serdecznie!
Do tej pory spotkałam się z tak miłym przyjęciem że postanowiłam napisać i w tej sprawie. Mam nadzieję że uda nam się pomóc tak jak dzieciom Reni.
Trafiłam na panią która z takich czy innych przyczyn zaopiekowała się suczką należącą wcześniej do jej rodziny. Suczka niestety była już w zaawansowanej ciąży. Urodziła szczeniaki W tej chwili zostały już dwa. Pani ta nie ma środków na utrzymanie psiaków. Mimo to nie zawiozła ich do schronu ani nie pozbyła się w inny sposób. Bardzo by chciała znaleźć dobre domki i dla szczeniąt i dla suczki. Pani ma dobre serce ale jest bardzo prostą osobą. Nie wie jak znaleźć nowe domy, nie ma internetu. Chciałabym jej pomóc. Mam nadzieję że razem się nam uda W tej chwili szczeniaki już są duże i nadal nie mają domów. Pani zaczyna się czuć bezradna. Bałam się czy w desperacji nie będzie chciała zabrać całej gromadki do schronu I trafiła na mnie Pomyślałam że skoro było tyle propozycji pomocy dla szczeniąt Reni to może uszczkniemy z tegocośdladwóch małych szczeniaków. Dużo mniejszych od Barego i Neli i dużo mniej jedzących. Moja koleżanka cyknęła im foty. Bardzo bym prosiła o tymczas dla nich i ich mamy, niekoniecznie muszą trafić do jednego domu. Chcę się tak umówić z panią że: ja ( my mam nadzieję ) pomożemy w żywieniu dzieciaków, poszukamy tymczasów a jeszcze lepiej domów stałych i pomożemy zorganizować sterylkę dla tej suńki oraz dla suńki którą oni mają ( i nie chcą jej wydawać ). Załatwianiem sterylek po jakiś promocyjnych cenach już ja się zajmę. Z ich strony będę chciała deklarację że chociaż przez miesiąc będą mogły jeszcze zostać u nich i nie zostaną wydany w niesprawdzone ręce. Nie znajdą się na ulicy ani u sąsiadów alkoholików. Pani jest miłą osobą bardzo wdzięczną za każdą pomoc. Mam nadzieję że przystanie na moje warunki. Myślę, że jest to dobra opcja. Niestety nie ma co liczyć że tacy państwo sami wpadną na pomysł sterylizacji. Nie było by ich na to również stać. Mnie zależy żeby nie wylądowały na ulicy czy w schronie. I najważniejsze: żebym więcej u tej rodziny nie musiała interweniować w sprawie szczeniaków.
Sama zajmę się sprawdzaniem domów i umowami adopcyjnymi.
POMOŻECIE?????
Sunia ma ok 1,5 roku. Jest malutka i bardzo ładna (zdjęcia nie wyszły specjalnie dobre....). Szczeniaczki mają ok 2,5 miesiąca. Są samodzielne i bardzo przyjacielskie.

ONE POTRZEBUJĄ NASZEJ POMOCY!!!!

To jest Gremlinek, psiak przecudnej urody:
:D :D :D JUZ W NOWYM DOMU!!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mama szczeniąt czekająca też na dom:

Obrazek

I kilka zdjęć rodzinnych:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pn sty 26, 2009 21:27 przez Tusia, łącznie edytowano 8 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pt mar 28, 2008 08:31

Wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... ost9792222

Czy ktoś mógłby pomóc mi w ogłoszniach? Ja się już nie wyrabiam...
Tusia

5

Postprzez katya » Pt mar 28, 2008 09:22

Jak napisałam, ja pomogę, ale jutro wieczorem najwcześniej :lol:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pt mar 28, 2008 18:19

Jest cholernie źle! Gorzej niż myślałam. Ogólnie sytuacja wygląda tak: tej pani zmarła niedawno matka. Po matce została suczka Saly( w ciąży). Nie było co z nią zrobić więc zawieźli ją do domu ojca (byli po rozwodzie i mieszkali osobno).Ojciec ma swojego psa Pimpka i jeszcze jedną suczkę (wcześniej matka tej pani pomagała przy opiece nad psami, przyjeżdzała, wyprowadzała). W domu został niepełnosprawny ojciec. Nie chodzi, ma zaniki pamięci. Nie jest w stanie zająć się jakimkolwiek psem, sam potrzebuje stałej opieki. Mieszka na 17 m2 z 5 psami Nie ma prądu, psy załatwiają się w domu bo nie ma z nimi kto wyjść :roll: Smród się roznosi po kamienicy. Ta pani mówi że nie wie jak przez klatkę ma przejść żeby ją sąsiedzi nie zlinczowali :shock: Ta pani stara się być u taty codziennie ale mieszka w innej dzielnicy, sama ma dużego agresywnego psa (jej siostra też ma psa i trójkę małych dzieci...).
Jest masakra!!! Z psami nie ma co zrobić! Pani bardzo by chciała poczekać z wydaniem Saly ale już sobie zupełnie nie radzi. Ubłagałam ją że zaszczepimy szczeniaki i na okres kwarantanny zostaną u niej (ok 3 tyg). Niestety suczkę w poniedziałek zawozi do schronu!!!! Błagam! Zróbmy coś! Czasu tak niewiele! Pilnie potrzebny tymczas. Zaproponowałam że będę dowozić karmę ale to nic nie zmienia. One nie mogą tam zostać i mimo wszystko ją rozumiem...
Czy ktoś ma może miejsce dla małej, nie agresywnej suni? Straciła panią niech nie straci wolności! Nie zamykajmy ją za kratami schroniska....

5

Postprzez Tusia » Pt mar 28, 2008 19:25

Jestem w kropce To jakieś piekło po prostu Niestety jest jeszcze gorzej... Prosiłam p Joanne żeby dowiedziała się od taty (o ile to możliwe przy jego stanie umysłowym...) czy ta druga sunia nie jest w ciąży. Właśnie do mnie dzwoniła że suczce zaczęła się jej jakiś tydzień temu cieczka i że Pimpek ,,tylko"" dwa dni na nią skakał a potem już się przestał interesować Obawiam się najgorszego... Pewnie Pimpulek ją pokrył i dlatego tak szybko się jej cieczka skończyła No ja już nie wiem co robić!!!
Emilia z Dogo zaproponowała opłacenie tymczasu dla suni. :D
Szukamy płatnego tymczasu dla małej ślicznej suńki!!! W poniedziałek do scronu lub uśpienia!!!!
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pt mar 28, 2008 20:34

Dziewczyny prześlijcie na gg tą informację znajomym, bardzo proszę:

Mam sytuację pod bramkową! Pilnie potrzebujemy domu tymczasowego dla małej suni Saly! Tylko do czasu aż znajdziemy jej dom na stałe. Płacimy za jej pełne wyżywienie. Prosze prześlij to znajomym na gg Sunia w poniedziałek trafi do schronu albo zostanie uśpiona! PILNE!!!! Błagamy o pomoc!!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108442 kontakt gg 9274468
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pt mar 28, 2008 21:07

Mam pytanko: gdzie jest wątek ogólny NiZ na dogo? Nie mogę znaleść...
Tusia

5

Postprzez Tusia » So mar 29, 2008 15:24

Dziewczyny! W końcu się coś ruszyło! Za dwa tygodnie będę miała tymczas dla całej trójki Jadą do mojej znajomej! Teraz tylko pilny tymczas na czas szczepień i w drogę!!!! Myślcie gdzie je wcisnąć na ten czas... :D :D :D
Tusia

5

Postprzez modliszka » So mar 29, 2008 18:18

tą drugą sukę trzeba koniecznie wysterylizować ... zanim urodzi
modliszka

2

Postprzez Tusia » So mar 29, 2008 18:43

Modliszko okazało się że się z tą kobitą nie zrozumiałam. Tam jest tylko Saly, dwa szczeniaki i pimpek co zostaje. I to Saly jest w ciąży... Zanim pojedzie na tymczas trza ją wysterylizować, odrobaczyć i zaszczepić :shock: W poniedziałek jadę do Buni. Dowiem się jak, kiedy i za ile...
Tusia

5

Postprzez katya » Śr kwi 16, 2008 17:26

Sally do adopcji:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Cz kwi 17, 2008 11:29

Dziękuję Katia za piękne zdięcia Sally :D Oby szybko znalazła domek :D
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Cz kwi 17, 2008 12:24

Sally w końcu na stronie głównej.
Katya sorki, że tak długo to trwało :roll:
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pn cze 02, 2008 13:37

Murzynek zostaje w domu tymczasowym!!!!!! :D :D :D Już ma dom.
Tusia

5

Następna strona

Powrót do W nowym domu