FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Schronisko PABIANICE -czy te psiny maja jakąś szanse?

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Schronisko PABIANICE -czy te psiny maja jakąś szanse?

Postprzez 77Madzik » Wt wrz 18, 2007 10:19

Czy ktos interesuje sie tym schroniskiem?
Jest przepełnione, od dawna nie przyjmuja psów Kotów nigdy nie przyjmowali - musza radzić sobie same :cry: Nigdzie nic o nim nie słychać ... Czesc psow zamknieta w komórce, nigdy nie wychodziły na dwór, nie iwedzą co to spacer, wolność ...
Jedyna aktywnośc schroniska to stronka w necie

www.schronisko.z.pl
lub
www.schronisko.icx.pl

Czesc psów dziwne znika - pracownicy twierdza ze poszły wszystkie do opiekunów z niemiec... Faktycnzie maja podpisana takowa umowe ale czy za tyle psów tam idzie?

Pieski znajdujące sie na stronce to mały ułamek wszystkich co sie tam znajduje...
77Madzik
0

Postprzez moriaaa » Wt wrz 18, 2007 10:21

Psy faktycznie jeżdżą do niemiec..sama byłam dwukrotnie przy takim transporcie.
O jakich komórkach piszesz?
Kotów nie przyjmują bo nie mają kociarni.

Modliszka pewnie się zaraz wypowie w tym temacie ;)
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez 77Madzik » Wt wrz 18, 2007 10:22

Zobaczcie sami - nawet zdjecia psów które zostały wytypowane na stronke robione są zaa krat czesto wśród tłumu innych... :(
77Madzik
0

Postprzez 77Madzik » Wt wrz 18, 2007 10:26

Dziękuje za szybką odpowiedz.

Czyli jest KTOŚ kto trzyma tam rękę na pulsie? :)
Bylam tam pare razy - to schronisko nie daje mi spokoju... :?

Myslałam by napisać może jakąś petycje do władz miasta z prośba o wieksze dotacje na schronisko... Mówili ze ciasnota tam panująca jest zwiazana z brakiem mozliwośc rozbudowy schronu... Czy naprawde miasto nie moze dac wiecej terenu? Wiem ze obecny prezydent kocha psy - moze by cos ruszyło sie w tej sprawie?
77Madzik
0

Postprzez moriaaa » Wt wrz 18, 2007 10:34

Jeśli chcesz pomóc schronisku skontaktuj się z Modliszką..ona jest tam wolontariuszką.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez modliszka » Wt wrz 18, 2007 11:59

ehkm ... jestem 8)

Madzik - odpisałam Ci na maila, mysle ze wyczerpująco...

Twoje informacje sa mocno nieprawdziwe albo przeterminowane ;)
Psy są przyjmowane na bieżąco, stale odławiane bezdomne z ulicy przez straż miejską. Nie wiem skąd ten pomysł, że od dawna nie są przyjmowane. Fakt, był taki moment ze schronisko nie przyjmowało psów od prywatnych osób - bo komuś sie piesek znudził i pieska chce oddać.

Kotów nie przyjmowano nigdy, bo nie ma kociarni.

Nie ma mozliwosci rozbudowy bo nie ma terenu! Wszytskie tereny wokól są terenami prywatnymi.

Psy na strone www nie zostały "wytypowane". Znajduja się na niej wszytskie psy , które nadają sie do adopcji. Strona jest aktualizowana na bieżąco, mniej więcej raz na tydzień.

Zdjęcia są robione zza krat, bo innej mozliwosci nie ma. Nie wyobrażam sobie żeby kazdego psa wyprowadzać po kolei z boksu i robic mu zdjęcie - pogryzienia między psami gwarantowane.

PSy nie wychodzą na spacery bo nie ma kto sie tym zająć. Poza tym moga wychodzic tylko ze z pojedynczych boksów. Psy w boksów ogólnych nie są wyprowadzane, bo powód taki jak wyzej - pogryzienia/zagryzienia między psami.

A przy okazji - zapraszam do pomocy. Przyda się ;)!
modliszka

2

Postprzez modliszka » Wt wrz 18, 2007 12:24

Aha, a teraz np szukam transportu do warszawy dla starej rottweilerki. Pojedzie tam do hoteliku...

Obrazek
modliszka

2

Postprzez 77Madzik » Wt wrz 18, 2007 13:00

modliszka napisał(a):ehkm ... jestem 8)
Twoje informacje sa mocno nieprawdziwe albo przeterminowane ;)
Psy są przyjmowane na bieżąco, stale odławiane bezdomne z ulicy przez straż miejską. Nie wiem skąd ten pomysł, że od dawna nie są przyjmowane. Fakt, był taki moment ze schronisko nie przyjmowało psów od prywatnych osób - bo komuś sie piesek znudził i pieska chce oddać.

Moze i przeterminowane - tym samym ciesze sie ze jest jakiś postęp w dobrym kierunku.
A co do przyjmowania - na ich stronie jest napis z 25 marca 2006 r. ze nie przyjmują psów od osób prywatnych z powodu braku miejsc...
77Madzik
0

Postprzez modliszka » Wt wrz 18, 2007 13:17

Owszem, tak jest na stronie.

Nie przyjmują od osób prywatnych, starają się przekonać, żeby ktos sam znalazł dla psa dom. A w skrajnych przypadkach i tak przyjmują, bo za chwile by ten pies wylądował na ulicy albo przywiązny do bramy schroniska... itd.
modliszka

2

Postprzez katya » Wt wrz 18, 2007 17:47

Madzik, w łódzkim schronie też oficjalnie nie przyjmuje się psów od właścicieli. Niech się sami wysilą i chociaż SPRÓBUJĄ poszukać psu domu, jeśli im się już znudził :evil: Tak łatwo zrzucić odpowiedzialność na kogoś innego i mieć czyste sumienie...
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez 77Madzik » Śr wrz 19, 2007 17:07

Rozumię

mam tylko nadzieję ze nie powoduje to większej ilości uśpionych psów.
77Madzik
0

Postprzez nata » Cz wrz 20, 2007 08:52

pytanie natury etycznej: lepsze uśpione czy bezdomne i wałęsające się po ulicach?
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez 77Madzik » Cz wrz 20, 2007 09:14

czesto sie nad tym zastanawiałam...
bo przeciez nawet oddane do schroniska tak strasznei cierpia, tesknia...
ludzie sa okrutni!
77Madzik
0

Powrót do Psy do adopcji