FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Się rozniosło...kolejny podrzutek zwany Happy!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez natalia82 » Pt cze 12, 2009 12:33

Witam serdecznie,decyzja którą podjeliśmy o znalezieniu Happyemu nowego domku była dla nas jedną z najtrudniejszych ale jest ona najlepsza dla psiaka a to własnie o niego tu chodzi!Jest on wspaniałym psem niestety nie nadaje sie do mieszkania w bloku które kojarzy mu sie tylko z ograniczeniem wolności i chcoć nie brakowało mu czułośći,zabawy ani długich spacerów Happy z dnia na dzień jest coraz smutniejszy i jest szczęśliwy tylko na spacerze!Zwracam sie z ogromną prośbą do ludzi którzy mogli by mu zapewnić warunki na jakie zasługuje czyli domek z ogródkiem po którym mógłby biegać.Świetnie nadaje sie na stróża i będzie super pilnować nowego domku,bardzo lubi dzieci i jest niezwykle cierpliwy w stosunku do nich-z naszą dwu letnią córeczką świetnie sie dogadują.Natomiast nie toleruje żadnych innych zwierząt.Jest nauczony chodzenia na i bez smyczy,siadania,pobierania pokarmu na komende,przywołania.Nie udało nam sie go nauczyć zabawy-nie potrafi biegać za patykami-boi sie go chwycić-jest to spowodowane najprawdopodobniej tym że był bity gdy tylko coś chwycił w pysk,panicznie bał sie zapałek i ognia ale to już wyleczyliśmy,potrzebuje więcej czasu by zaufać mężczyznom gdyż musiał być bity przez jakiegoś faceta jakimś kijem i smyczą bo do teraz jak mu sie czasem przypomni i zobaczy mojego męża np z mopem to sie boi.Jest to naprawde super pies który zasługuje na wspaniały dom,my niestety nie mamy ogrodu i jest to problem nie do pokonania gdyż piesek całe swoje życie spędził na dworze i takich przyzwyczajeń nie zmieni nawet treser z "podejściem do psów".Im dłużej z nami jest tym ciężej nam sie będzie rozstać z nim ale on znowu musi być szczęsliwy bo na to zasługuje!!!!!!My zawieziemy go do nowego domku bo chcemy wiedzieć gdzie będzie mieszkał nasz psiutek!!
natalia82
0

Postprzez jola » Śr cze 24, 2009 10:34

Mam świetny dom dla Happiego, jestem w trakcie rozmów, muszę znaleźć jeszcze kogoś do sprawdzenia domu , to są okolice Radomia. Pan rozmawiał już z Natalią, dzisiaj ich skontaktowałam.Jeśli wszystko dojdzie do skutku około 5 lipca Happy trafi do nowego domu.
jola

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz cze 25, 2009 08:38

Trzymam kciuki!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Edyta » Pt lip 03, 2009 22:31

Chruścik też 5 lipca będzie już prawdopodobnie w nowym domku :)
Oby obydwu chłopakom się poszczęściło :)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez natalia82 » N lip 05, 2009 19:50

Witam serdecznie!!!Dziś Sauron pojechał do nowego domku!!!!Jego nowi właściciele od razu mu sie spodobali zresztą ze wzajemnością!Na prawde nie mógł znależć lepszego domku!!Choć było to bardzo bolesne rozstanie jestem szczęśliwa bo wiem że będzie on bardzo szczęśliwy z nową rodzinką.Przy okazji chciałabym z całego serca podziękować Pani Joli za okazaną pomoc oraz pare ciepłych słów które bardzo pomogły mi w trudnych chwilach-gdyby było więcej tak wspaniałych ludzi każdy psiak znalazłby nowy domek!!Ogromne podziękowania kieruję również do Pana Macieja oraz jego rodziny za stworzenie Sauronkowi nowego domu-mam nadzieję że psiak odwdzięczy sie swoją psią miłością za szansę na szczęśliwe życie.DZIĘKUJĘ!!!!!!!!! :lol:
natalia82
0

Poprzednia strona

Powrót do W nowym domu