FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Skatia - śliczna sunia znaleziona przez Tusię, ma DOM :)

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez katya » Cz mar 13, 2008 23:19

Ślicznie :)
No Tusiu, ale adresówkę to jej przyfasoliłaś jak dla mastino napolitano :lol:
Super, że nosi :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez mulinka » Pt mar 14, 2008 02:26

piękna Skatia, cudowni właściciele i kochana Tusia, która Skatię uratowała :)
mulinka

5

Postprzez Tusia » Pt mar 14, 2008 09:30

Katia to są po prostu takie adresówki jak do kluczy, no spore trochę ale jak się pies zgubi to z kilometra widać że ją ma :wink: Moje psiule też takie noszą tylko w koloże różowym i czerwonym :P Śmieje się że u mnie na podwórku psy to jak w schronie wyglądają. Jeszcze jak Skati była to cztery psy biegały, każdy inny i każdy z numerkiem przy obroży :wink: Tyle tego że można zapomnieć jak się które nazywa :wink: :wink: :wink:

A Pan Ryszard i Pani Kazimiera piszą:
POZDRAWIAMY GORĄCO, ŚLEMY PARĘ ZDJĘĆ, SKATIA SIE ZADOMOWIŁA , JEST WIERNA ,WSZĘDZIE CHCE BYĆ ZE MNĄ LUBI JEŻDZIĆ SAMOCHODEM, BYLIŚMY U WETERYNARZA NA KONTROLI, JEST WSZYSTKO WPORZĄDKU.

Więc cieszymy się ogromnie a ja jak tylko będę mieć taką możliwość to latem pojadę zobaczyć co słychać u sunieczki (myślę że do sierpnia akurat zdąży się zadomowić a o mnie zapomnieć....).
Aha, Skatia powoli zmienia się w Dianę :lol: Ma nowy dom to i ma nowe imię :lol:
Tusia

5

Postprzez mulinka » Pt mar 14, 2008 10:34

ona już u Ciebie na poduszkach wyglądała na Dianę :)
mulinka

5

Postprzez Tusia » Pt mar 14, 2008 23:43

Może wyjaśnię dlaczego Skatia dostała taki imię a nie inne. Zapożyczyłam je z książki Stephena Lawheada ,,Wojna o raj'' (jednej z ciekawszych jakie czytałam zresztą). Głównym wodzem wojska była tam kobieta o tymże imieniu. Jej sława jako wojownika była ogromna, miała swoją szkołę w której nauczała rzemiosła wojennego. Ale przy tym była mądrą kobietą, matką 3 córek. Sunieczka była taka wystraszonoa, chuda i zagubiona-dostała silne imię aby jakoś sobie zaczęła radzić w życiu. I dała radę :wink: (dzięki Wam między innymi :D ).
Teraz ma nowy dom, kochających właścicieli i jasną przyszłość, może być Dianą. Może mieć każde słodkie i delikatne imię.
Tusia

5

Postprzez Tusia » Cz kwi 17, 2008 12:07

U Skatii-Diany wszystko ok :D Trafiła do dobrego domu. Domu tak niezwykłego że nadal myślą o psach które pod opieką fundacji zostały i przesyłają pieniążki. W imieniu zwierząt niechcianych DZIĘKUJEMY :D
Mam też nowe zdięcia :wink: Wkrótce wkleję :D
Tusia

5

Postprzez Tusia » Cz sie 20, 2009 08:56

Obrazek

Obrazek

Moja piękna Skatia :)
Tusia

5

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz sie 20, 2009 12:11

Ale cudna sunia!Przeurocza!Uwielbiam takie piękne zakończenia ;-)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Poprzednia strona

Powrót do W nowym domu