FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> STARUSZEK POTRZEBUJE POMOCY

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

STARUSZEK POTRZEBUJE POMOCY

Postprzez kasiaog » So mar 07, 2009 19:30

Witam..

Dzisiaj popołudniu dowiedziałam się o bezdomnym, mały z wyglądu już leciwym psiaku.
Psisko poleguje pod jednym z naszych bloków. Popytałm ludzi i z całą pewnością jest to bezdomny pies.
Zrobiliśy mu prowizoryczną budę, czasem ktoś wyniesie mu jedzenie ale to i tak wszystko za mało.
Dzwoniłam dzisiaj w tej sprawie do Marty (Tusi) i wiem, że w tej chwili nie ma miejsc w DT :( . Sama mieszkam w blokach, mam psiaka i niestety nie mam warunków nawet na przechowanie drugiego czworonoga. W najbliższym czasie postaram się zrobić jakies fotki i wstawić na forum. Dzisiaj się to nie udało ponieważ z uzyskanych informacji jest to pies, który pojawia się i znika.
Może znajdzie się jakaś dobra dusza, która chciałaby zaopiekować się staruszkiem albo chociaż stworzyć mu dom tymczasowy.
:D
Jak pojawi się coś nowego w temacie dam znać ...
kasiaog

1

Postprzez Tusia » So mar 07, 2009 20:25

Hej Kasiu! No bez domu tymczasowego się w takiej sytuacji nie obejdzie. Wstaw fotki koniecznie i poszukamy dla niego dt.
Tusia

5

Postprzez kasiaog » Pn mar 09, 2009 08:01

Niestety nie mam dobrych wiadomości :( ostatni raz staruszka widziałam w sobote. Patrzyłam jeszcze dzisiaj przed pracą i jak wymaszerował w sobote tak jeszcze nie wrócił. :(

Mam tylko nadzieję, że nie stało mu sie nic złego.

Jak tylko się pojawi dam zanć.
kasiaog

1

Postprzez katya » Pn mar 09, 2009 10:08

A na jakiej ulicy przebywał najczęściej ten psiak?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez kasiaog » Pn mar 09, 2009 10:52

Na osiedlu Dąbrowa na Zbaraskiej między blokami nr 711-712. Od kilku spotkanych osób, które mieszkają w bloku nr 712 wiem, że najczęściej sypiał pod tym właśnie blokiem.
Jak mówiłam od soboty wieczora staruszek gdzieś się rozpłynął. ..
kasiaog

1

Postprzez Tusia » Pn mar 09, 2009 22:23

Kasiu takich sytuacji nie daje się uniknąć :? Miejmy tylko nadzieję że jakaś dobra dusza go przygarnęła. Może też być tak że jeszcze się tam pojawi. Zwracaj uwagę i tyle. Czekamy i trzymamy kciuki.
Tusia

5

Postprzez kasiaog » Wt mar 10, 2009 10:35

Witam

Wiem, że niestety takie sytuacje się zdarzają.. W każdym razie nasza prowizoryczna buda dalej na niego czeka :wink:

Mieszkam dwa bloki dalej więc sytuacje mam na oku :)

Gdyby coś dam znać...pozdrowionka.

Ps..wiem,że to nie ten wątek, ale jak miewa się kot którego odwiozłyśmy do lecznicy z ul. Brzeźnej ??
kasiaog

1

Powrót do Psy do adopcji