FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Sunia owczarek niemiecki- przyszła i czekała...

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Sunia owczarek niemiecki- przyszła i czekała...

Postprzez moriaaa » N sty 18, 2009 10:17

No i stało się po raz kolejny.
Wychodzę rano, pies przy bramie...suka znaczy.
Ja już nie wiem czy one jakąś psią pocztą sobie nocami przekazują, że tu taka wariatka mieszka co z innymi łódzkimi wariatkami znajdują psiakom fajne domy? I że jak się któremuś zachce takiego fajnego domu to mi pod bramą ląduje? I czeka to to...aż nie wyjdę...i potem się cieszy jakby mówiło: "No jestem jestem...więc gdzie ten fajowy domek dla mnie? Kiedy będzie?" :roll:

Sunia ma około 7 lat, choć to mam nadzieję, uda nam się ustalić na podstawie tatuażu w uchu.
Na razie czekamy na telefon ze Związku Kynologicznego, może uda się ustalić właściciela...

Jest przesympatyczna, bardzo skora do zabawy, gada kiedy się do niej coś mówi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A taka jest gaduła :)

Obrazek
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez jola » N sty 18, 2009 11:42

Mamy szczęście do owczarków :wink: Pięknych owczarków.
jola

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » N sty 18, 2009 19:13

Przepiękna jest :)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez moriaaa » Śr sty 21, 2009 17:38

Tak więc dzięki naszej niezawodnej Monice udało się ustalić kim jest owczarka Maruda ;) Monika DZIĘKI!!!
Sunia w marcu kończy 5 lat, siwizna na pycholu jest, gdyż podobno wszystkie psiaki z tego miotu mają takie siwiejące mordki.
Mamy błogosławieństwo hodowcy co do sterylizacji i szukania suni tego jednego, jedynego domu.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Śr sty 21, 2009 17:55

A poprzedni właściciele? Zlokalizowani?
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Śr sty 21, 2009 18:00

Sunia już miała 3 właścicieli....
Kontakt hodowcy urwał się na właścicielu z Warszawy.
Przechodziła z rąk do rąk.
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Śr sty 21, 2009 18:15

Wiem, że psa można się pozbyć bez powodu, ale czy wiemy coś na ten temat? Czy ktoś powiedział hodowcy czemu oddaje sunię? I co z rodowodem? Dostaniemy z ZK? :wink:
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Śr sty 21, 2009 19:28

Pierwszy właściciel oddał sunię do hodowli gdyż zbyt wcześnie rano budziła go z prośbą o spacer. :roll:
Na drugich właścicielach kontakt się urywa, gdyż hodowca miał tel. tylko do Pani, która już z Panem nie jest, a właśnie z Panem została sunia...tutaj Monika może powiedzieć więcej, były jakieś tam podejrzenia, że Pan jednak dużo wcześniej pozbył się suni...z jakiego powodu, nie wiem.
Trzeci właściciel jest nie znany, natomiast jak widać psa nie szuka, przeglądałam wszystkie możliwe ogłoszenia, cofając się nawet do 2006 roku...cisza.
U mnie też nikt nie szuka takiej suni, więc ja osobiście mam w nosie takiego właściciela.
My ze swojej strony zrobiliśmy wszystko, łącznie z zawiadomieniem ZK w Łodzi i ZK w Krakowie. Zawiadomiony został również hodowca, któremu na sercu leży los suni. Jak najbardziej poparł wysterylizowanie suni z nadzieją, że w końcu trafi znajdzie odpowiedni dom i nie będzie traktowana jak towar przechodni. Zaznaczył, że rodzina adopcyjna suni jak najbardziej może się do niego zgłosić po adopcji w celu wyrobienia suni rodowodu.
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez monika_gr » Pt sty 30, 2009 09:42

Dziewczyna z NK dopytywała się o Sabunie, podałam jej tel i linka, miała dzwonić do Kaji
monika_gr

1

Postprzez moriaaa » Pt sty 30, 2009 11:32

Dzwoniła do mnie jedna Pani z Ozorkowa.
Miała się kontaktować jeszcze ale na razie cisza.
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez monika_gr » Pt sty 30, 2009 11:56

ja zachęcam wszystkich znajomych, widać po spojrzeniu jaka bystra.
ja mam owczarka, on by nie zaakceptował innego psa w domu, to typowy jedynak zazdrosnik, wszystko jego
szkoda, ze moge być tylko jej wirtualną opiekunką
monika_gr

1

Postprzez moriaaa » N lut 01, 2009 20:27

Monika dzięki za adopcję wirtualną Marudy ;)
Sunia na spacerkach bardzo ładnie się pilnuje, na razie puszczam ją z dopiętą do obroży długą linką, co by licha nie kusić, ale reaguje na każde zawołanie i zaraz stawia się przy nodze:)
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So lut 07, 2009 17:45

Tak kochamy patyczki! :)

Obrazek

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » N lut 08, 2009 22:45

Jutro prosimy o zaciskanie kciuków :)
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pn lut 09, 2009 21:06

No i pojechali...a ja już bym brała za telefon i dzwoniła jak Marudka znosi podróż...ale trzymam się ;)
Wiem jedno...nowa Rodzina Saby, że tak napiszę BOMBA!
Kochajcie ją mocno...a ja cierpliwie czekam na wieści :) No i jak Sabunia zareaguje na "Małe Rozróby".
moriaaa

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do W nowym domu