FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Szczeniak GROM ZNALAZŁ SWOJE MIEJSCE NA ŚWIECIE U ASI!!!! :)

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Szczeniak GROM ZNALAZŁ SWOJE MIEJSCE NA ŚWIECIE U ASI!!!! :)

Postprzez Tusia » N lis 09, 2008 21:34

Mój kumpel zadzwonił że znalazł na Bautach taką kluseczkę po służbie... A że w domu ma już odratowaną kotkę Zuzię :wink: to szczyl trafił do mnie. Jakie mógł dosać imię jak nie GROM?
Maluch ma ok 10 tyg. Jest czarny z białą krawatką i skarpetkami na przednich łapkach. Jest bardzo kochanym maluszkiem. Zaczyna zmieniać zęby i podgryzać różne rzeczy. Biorąc go do siebie trzeba o tym pamiętać.
Grom zapowiada się na psa średniej wielkości (do ok 20 kg, i wys w kłębie do kolan).
Grom jest bardzo kontaktowy i inteligentny. Siusia na gazetkę (choć czasem jeszcze się zapomina).

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta
504 254 419
tusia26@onet.eu
gg: 9247768

Grom rozrabia w kuchni :D :

Obrazek

Obrazek

Sesja na niebieskim kocyku z wędzonym uszkiem :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano N gru 28, 2008 19:38 przez Tusia, łącznie edytowano 2 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » Śr lis 12, 2008 23:49

GROM w wersji takiej ciut świątecznej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tusia

5

Postprzez Tusia » Śr lis 12, 2008 23:52

No i żeby mi się nie nudziło (bo chore uszy Lunki, Kudłatka w ciężkim stanie, Dara z naroślą to jest mało...) mamy podejżenie parwowirozy u Groma :? Krwistą biegunkę ma ale czuje się dobrze, apetyt dopisuje, wymiotów i temp brak. Oby to było zatrucie a nie parwo. Szczególnie że jest 4 dzień po szczepieniu...
Tusia

5

Postprzez Tusia » Cz lis 13, 2008 22:03

No to napisze jeszcze sama do siebie że Grom czuje się lepiej. Krwawe biegunki się skończyły a maluchowi apetyt dopisuje. Bawi się ślicznie i nawet moja Lunka już tak na niego nie burczy. Nauczył się też respektować zwyczaje kotów po tym jak dostał parę razy po nosie. Jest kochany ale bardzo charakterny :roll: Chyba powinien pujść do jakiś doświadczonych ludzi...
Tusia

5

Postprzez Tusia » Cz lis 13, 2008 22:07

Kaja jeśli możesz to dodaj Groma na główną.
Tusia

5

Postprzez katya » Cz lis 13, 2008 22:26

Ja wszystko czytam :>
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt lis 18, 2008 21:12

ja też :D
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Wt lis 18, 2008 21:29

sukkubi napisał(a):ja też :D

Dzięki dziewczyny bo już się bałam że piszę sama do siebie o swoim tymczasowym psie. :P
Maluch czuje się coraz lepiej. Rozrabia, próbuje ganiać koty, bawi się z moją wieeelką Lunką (w końcu zaakceptowała gnojusia i pozwala się obgryzać, czasem się tylko denerwuje jak ją maluch dziabnie w chore uszko :wink: ).
Wcina 4 x dziennie kurczaczka z ryżem +siemie lniane + biopekt.
Czas krwawych biegunek się skończył i jest dużo lepiej. Dodatkowo powiem że naucxzył się robić siusiu tylko na podkłady :D Bardzo mu się spodobały i po delikatnym upomnieniu że to nie jest do jedzenia zrozumiał w czym rzecz. Dokupiłam mu już nową partię co by miał gdzie się załatwiać. Wcześniej robił ok 3 do 4 razy siku na godzinę dokładnie tam gdzie akurat stał :wink: A teraz pełna kulturka :D
Tusia

5

Postprzez Tusia » Wt lis 18, 2008 22:56

A tak wyglądają zabawy Grma z Lunką:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na prawdę nie są to sceny posiłku Lunki w postaci biednego szczeniaczka :wink:
Tusia

5

Postprzez izabella grudzińska » Śr lis 19, 2008 19:05

Tusiu :)
Nie Groma z Lunką, tylko Lunki Gromem :)
Arturo wstrętny nic mi nie powiedział :) bał się może, że Zuza zje Groma. Ona strasznie reaguje na psy.
Cieszę się że maleńki lepiej się czuje i mam nadzieje, że będzie miał domek.
Zacznę też rozpuszczać wici.
izabella grudzińska

1

Postprzez Tusia » Śr lis 19, 2008 19:15

izabella grudzińska napisał(a):Arturo wstrętny nic mi nie powiedział :)

A to Arturro jeden. To Ci jeszcze powiem że jest bardzo dzielny i zawsze jak potrzeba jechać z Gromikiem to zawozi malucha 13 km do lecznicy (w jedną stronę) :wink:

Jak się miewa Tipi? Bo już by ją można poogłaszać.
Tusia

5

Postprzez jola » Śr lis 19, 2008 19:47

Luna wygląda jakby bawiła się ze swoim własnym szczeniakiem...
A jeśli chodzi o pisanie monologów...To tylko tak wygląda, wszyscy czytają tylko nie zawsze jest czas żeby coś napisać. Ja też miałam wrażenie, że piszę o Szkieleciu(za TM) tylko sobie a muzom i nikt nie zagląda i nie czyta.
Wszyscy czytają tylko myślą długo, co mądrego można na wątku za TM napisać...I patrz, nikt jeszcze do tej pory niczego nie wymyślił...
jola

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Śr lis 19, 2008 20:52

Eh... Jolu to prawda :( Trudno dopisywać coś na wątku psa za TM. A na wątku Szkielecika szczególnie. Spisujesz wspomnienia po nim i czytam wszystko ale nie chciałabym zakłucać tej formy wypowiedzi. Myślę że tak jak jest jest dobrze. Czekam na kolejną część historii Szkielecika. A wracając do Grmita... Po prostu na jego wątku nie było ani jednego wpisu poza moimi :wink: Już myślałam że to wątek widmo i objawi się tylko mnie :wink:
Tusia

5

Postprzez Arabella » Cz lis 20, 2008 13:22

Tusia,może na tego pieska mama się zgodzi.
Arabella

1

Postprzez katya » Cz lis 20, 2008 13:43

Arabella napisał(a):Tusia,może na tego pieska mama się zgodzi.

Może nie zauważyłaś, ale ten psiak ma już dom tymczasowy, teraz szuka stałego :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do W nowym domu