FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Ptaszarnia Kasi: Gołąbek i drugi Gołąbek

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Ptaszarnia Kasi: Gołąbek i drugi Gołąbek

Postprzez katya » Pn maja 12, 2008 22:20

Mamy kolejnego gołąbka.
Gości u mnie, ma złamane skrzydełko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wt sty 20, 2009 10:23 przez katya, łącznie edytowano 2 razy
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez klaudia1995 » Śr maja 21, 2008 20:05

o jeju...i on jest u Ciebie?Ja miałam gołębia raz w domu to wleciał w kaktusa..
klaudia1995

2

Postprzez katya » Cz sie 14, 2008 09:40

Po złamaniu nie ma śladu, ale latania też zero :cry:
Ostatnio gołąbek ma wybieg na balkonie, chodzi sobie i trochę podziwia świat przez barierki, a wróble podkradają mu żarełko :wink:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Arabella » Pn sie 25, 2008 15:07

Ja też miałam gołąbka który miał złamaną łapę i musiałam go złapać i miałam jeszcze wróbla ale odrazu zawieźliśmy go do lecznicy
Arabella

1

Postprzez katya » N gru 14, 2008 21:34

Gołąbek Pierwszy i Gołąbek Drugi (trafił do mnie jako podlot):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Cz kwi 16, 2009 19:39 przez katya, łącznie edytowano 1 raz
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » N gru 14, 2008 21:50

Proponuję zająć się odpowiednim szkoleniem i założyć Oddział Gołębi Pocztowych - zalążek już jest :D :D :D
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz kwi 16, 2009 19:47

Niniejszym ogłaszam, że moje kochane ciągle kupające gołąbki znalazły dom u naszej Olgi (Olgu) :D Mieszkają teraz w gołębniku razem z innymi poszkodowanymi gołąbkami i kaczką.

Przypomnę, że Gołąbek Pierwszy (zaobrączkowany) trafił do mnie prawie rok temu z poważnym złamaniem otwartym skrzydełka z przemieszczeniami. Znalazło go małżeństwo na Retkinii, które zwróciło się do nas z prośbą o pomoc. Związek Hodowców Gołębii chciał mu ukręcić łepek - więc piórak został u mnie. Skrzydło zostało wyleczone z pomocą dr Magdy Minich (choć była w planach również amputacja...) i ptaszydło ma się świetnie, mimo że nie może latać.

Gołąbek Drugi trafił do mnie jakieś pół roku temu, jako podlot, czyli w sumie jako takie podrośnięte pisklę. Został znaleziony przez licealistę, który został do mnie skierowany przez forum Ciconia (licealista specjalnie wysiadł z autobusu, bo zobaczył przez okno, że gołąb leży na ulicy!). Przez dłuższy czas Drugi musiał być karmiony ręcznie, urósł, opierzył się dobrze, nauczył się latać i zaczął dokazywać :)

Dziękuję Olgu jeszcze raz bardzo serdecznie :flower: , że przygarnęłaś moje ptaszyska i tym samym przenoszę wątek do Szczęśliwych :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
katya

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Cz kwi 16, 2009 20:56

Melduje że w lany poniedziałek odwiedziłam Twoje gołądki. Mają się świetnie :D Drugi gołąbek w końcu zrozumiał że głowa Olgi to nie lądowisko i żyją sobie szczęśliwie :D Mój Dzióbek też tam jest :wink:
Tusia

5

Postprzez Olgu » Pt kwi 17, 2009 08:43

:D tyle że Twój Dziubek nadal uważa że jestem dla niego najlepszą partnerką do tego żeby mieć razem jajko :lol: mam nadzieję ze wkrótce zainteresuje się pierzastymi koleżankami
Kasi Gołąbki mają mnie głęboko w nosie :wink:
Olgu

2

Powrót do W nowym domu