FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> ZBIÓRKA NA OPERACJĘ OCZU!!!!Rokiś już w nowym domku!!!!!:)))

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

ZBIÓRKA NA OPERACJĘ OCZU!!!!Rokiś już w nowym domku!!!!!:)))

Postprzez moriaaa » Wt lip 03, 2007 14:30

Rottek jest bezdomny od dwóch lat...pozostawił go właściciel, który niepodołał chorobie psa. Kiedy go zobaczyłam -padłam. W życiu nie widziałam takiego przypadku!!!! Wyglądą to fatalnie, pies cierpi, musimy mu pomóc. Plan jest taki...musimy najpierw psa zwieźć do Warszawy do dr Garncarza. Diagnoza i mam nadzieję operacja. A oto pies:

http://img337.imageshack.us/my.php?imag ... 017nm7.jpg

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe..każda złotówka pomoże nam uratować oczy tego psa!!!!!

Obrazek
Ostatnio edytowano Pn wrz 03, 2007 16:23 przez moriaaa, łącznie edytowano 2 razy
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez netti » Wt lip 03, 2007 15:39

można go najpierw pokazac dr.Szulcowi,może pomoże
netti

5

Postprzez moriaaa » Śr lip 04, 2007 09:17

Nie ma sensu się rozdrabniać i ciągać psa po różnych wetach.
Garncarz jest specjalistą a to jest naprawdę wyjątkowy przypadek.
Dostałam od niego odpowiedź:

"Witam,
trudno jest diagnozowac zaocznie, ale wydaje sie ten pies ma tzw. skórzaki. Jeśli potwierdze to podczas badania psa, to będzi można je prawdopodobnie zoperować. Ale wizyta u mnie jest konieczna!
Pozdrawim
Jacek Garncarz "
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Śr lip 04, 2007 12:36

Cioteczko, założyłaś też wątek na dgm?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Śr lip 04, 2007 12:53

moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Śr lip 04, 2007 13:54

Rozesłałam znajomym na gg i jest reakcja :)

Dziękuję Gosiu M. :flower: Aniu M. :flower: Madziu R. :flower:

Dziewczyny zareagowały błyskawicznie :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So lip 28, 2007 12:39

A my wczoraj mieliśmy całkiem wesołą podróż...najpierw "maluszek" stwierdził że nam narżnie koopsko w samochodzie..potem zwymiotował 2 razy...więc zapach był...conajmniej nietypowy

Pan doktor stwierdził, że operacja udała się super, a ja padłam jak zobaczyłam oczęta rottka...w końcu spokojnie mógł zamknąć oczka...

Obrazek

Obrazek

DZIĘKUJEMY!!!!!! :lol: :lol: :lol:
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Plantacja » Cz sie 02, 2007 23:23

Wygląda to wprost niewiarygodnie....jakby nigdy nie było tam żadnej sierści. Oby teraz znalazl cudowny dom :)
Plantacja

1

Postprzez modliszka » N sie 05, 2007 20:16

zdaje sie, ze rottek jedzie do Szwajcarii w piątek...
Moriaa czy przywozisz go do nas do schronu?
modliszka

2

Postprzez moriaaa » Pt sie 10, 2007 17:51

Rokiś już w drodze do swoejgo domku!!!:)))
Więcej na blogu:
http://www.blog.niechcianeizapomniane.o ... zwajcarii/

Serdeczne dzięki dla wszystkich którzy przyczynili się do uratowania i podarowania "nowego życia" temu wspaniałemu psiakowi:)
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So sie 11, 2007 21:42

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So sie 11, 2007 21:53

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » N sie 12, 2007 07:46

a te babeczki z Niemiec to były nawet w piątek w Expressie ;) super akcja, ale najważniejsze, że Rottuś już szczęśliwy :)
nata

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pn wrz 03, 2007 16:22

Wieści z nowego domku!!!:)

Am Freitag hatten wir unsere erste Lektion mit der Hundetrainerin. Wir müssen noch viel lernen im Umgang mit Rotek. Aber allmälich versteht auch Rotek was wir von ihm möchten. Warten kann er auf jeden Fall schon ganz gut. Übers Wochenende waren wir im Wallis. Mein Fahrstiel verträgt Rotek nicht so gut. So musste er vor der Verladestation Kandersteg sein Morgenessen auch wieder hergeben. Na ja, es war wenigstens kompakt.

(P.s musste gerade lachen, soeben bewacht er Manfred auf dem WC, er hat sich breit vor die geschlossene Tür gelegt)

Im Wallis hat es ihm gut gefallen. Wir haben eine für ihn anstregende Wanderung unternommen. Er hat sich als richtiger Bergsteiger profiliert. Auf der Höhe, musste er sich dann so richtig im hohen Grass wälzen. Er hat uns richtig Freude bereitet, auch wenn sich manche Leute ab seiner Grösse noch recht fürchten. Gruss Petra, Manfred und Rotek

W piatek mielismy pierwsza lekcje z psia trenerka. My musimy sie jeszcze sporo nauczyc we wzajemnych Kontaktach z Rotkiem. Ale powoli zaczyna i Rotek rozumiec, co my od niego chcemy. Czekac potrafi on w kazdym razie juz bardzo ladnie. W czasie weekendu bylismy w Wallis. Mojego stylu jazdy Rotek zbyt nie akceptuje. Tak, ze przed stacja Kandersteg musial on swoje sniadanie znowu zwrocic, ( Czyli po polski - Rotek sniadanie zwymiotowal )
( Ps musze wlasnie sie smiac, gdyz Rotek wlasnie pilnuje manfreda w ubikacji, polozyl sie cala szerokoscia przed drzwiami)
W Wallis bardzo mu sie podobalo. Mysmy zrobili bardzo wyczerpujaca wedrowke. On sie okazal doskonalym alpinista. Na gorze musial sie najpierw w trawie wytarzac. On nam duzo radosci przysporzyl, mimo, ze niektorzy ludzie sie jego wielkosci boja.
Pozdrawiamy Petra, Manfred i Rotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pn wrz 03, 2007 19:08

:jupi: o jaki cudowny :D
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Powrót do W nowym domu