FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> TWIX, SNICKERS I MARS - ok. 3 lat, duże chłopaki

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Jak powinna wyglądać pisownia imienia jednego z psiaków?

Ankieta wygasła N wrz 28, 2008 22:40

Snicers
0
Brak głosów
Snickers
3
100%
Snikers
0
Brak głosów

Liczba głosów : 3

TWIX, SNICKERS I MARS - ok. 3 lat, duże chłopaki

Postprzez Tusia » N wrz 14, 2008 14:48

Do adopcji mamy trzy śliczne 1,5 roczne psiaki samce. Szczegóły poniżej:

SNICKERS

Cześć! Jestem Snickers. Opowiem Wam trochę o sobie. Przeszłości nie chcę pamiętać. Nie była tragiczna ale pełno w niej takich słów jak głód, strach, porzucenie… Nie chcę do tego wracać. Już o tym nie myślę. Teraz jest lepiej. Mam swoją ciepłą budę wymoszczoną słomą i pełną miskę, no pełno tylko dwa razy dziennie bo z szybkością torpedy jej zawartość znika w moim brzuszku. Mam kumpli do zabawy z którymi bardzo się lubię. Ludzie którzy się mną opiekują dali mi to wszystko i za to jestem im bardzo wdzięczny. Mój ogonek tańczy na ich widok a jęzor sam daje buziaki. No nie mogę się powstrzymać.
Ale jednego ciągle mi brak… Czasem śni mi się w nocy dom. Nie taki z budą na zewnątrz ale z ciepłym posłaniem w środku. I będzie tam Człowiek. Nie jakiś tam zwykły człowiek ale mój, własny! Najwspanialszy na świecie. Taki co to na zawsze, na dobre i na złe!
Eh… Chciałbym taki dom. Tutaj w azylu wszystkim nam się zdarzają takie sny. Czy mogą się spełnić? Czasem jeden z nas wyjeżdża ale nie wiemy co się z nim dalej dzieje. Nasi opiekunowie wtedy bardzo się cieszą więc mamy nadzieję że to coś dobrego. Może to nawet podróż do takiego domu?
Ja już czekam długo. Ale to wcale nie oznacza że już przywykłem, że nie chcę mieć swojego Człowieka. Bardzo chcę! Nie tracę nadziei . Bez swojego człowieka jest źle. Jest smutno i samotnie. I nudno. Często tak sobie leżę i myślę co bym teraz robił jakbym miał dom. Może przyniósł bym Panu smycz. No wiecie, żebyśmy poszli na spacer. Na pewno by zrozumiał. Albo bym poszedł do Pani (no jakbym miał też Panią) i dał jej buziaka. Tak bym zrobił!
Na razie czekam…
Jeśli słyszeliście o takim domu z moich snów bardzo Was proszę zadzwońcie albo napiszcie do mojej opiekunki Marty, dziękuję:
tel: 504-254-419
mail: tusia26@onet.eu

Wysyłam Wam moje CV:
IMIĘ: SNICKERS
WIELKOŚĆ: do połowy uda
WAGA: ok. 25 kg
RELACJE Z INNYMI PSAMI I SAKAMI: bardzo dobre
RELACJE Z KOTAMI: dobre
RELACJE Z LUDŻMI: bardzo dobre
RELACJE Z NIEZNAJOMYMI LUDŻMI: na początku trochę nie ufny, potem bardzo wylewny ( ogonek merda a jęzor całuje)
UMIEJĘTNOŚCI: chodzenie na smyczy, przychodzenie na wołanie, zachowywanie czystości w domu,
NAJWIĘKSZA ZALETA: wieeeelkie serce i uśmiechnięty pychol
ZROWIE: szczepienie przeciwko chorobom zakaźnym, odrobaczenie, odpclenie, kastracja, czip (i książeczka zdrowia)
PRZEBYWA W: Łodzi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARS

To ja. Mars. Jestem psem i szukam swojej Pani. Nie pamiętam jak to się stało ale mojej Pani już nie ma. Więc szukam nowej. I to musi być koniecznie kobieta. Bo w moim sercu jest miejsce tylko dla Niej. Inne psy mi mówiły że im jest obojętnie i że najchętniej to mogły by mieć i Pana i Panią. Zupełnie nie rozumiem dlaczego się nie boją. Tłumaczyłem im to tyle raz: Pani nigdy nie zrobi psu krzywdy. Ale te stwory o basowym głosie są niebezpieczne! Nie należy do nich podchodzić. Ja pamiętam że są źli. Nie wiem kiedy to było i nie wiem co się działo ale się ich boję i będę się bał chyba już zawsze…
Ja po prostu muszę mieć Panią. No albo dwie Panie. Teraz powiem Wam o sobie i jak znajdziecie jakąś Panią to opowiedzcie Jej o mnie. Jestem fajnym dużym psiakiem. Ważę 30 kg i jestem bardzo ładny. Mam już prawie dwa lata i jestem mądry. Umiem chodzić na smyczy, zostawać sam w domu, siusiam tylko na dworze. Lubię inne psy, nie ganiam kotów. Uwielbiam pieszczoty, mizianie za uchem i głaskanie po brzuchu (to jest ważne). Lubię dzieci, jeśli nie są nastolatkami to każdej płci. Jak bym mieszkał z takim małym Panem i on by powoli rósł to wtedy też będę go kochał: nawet jak się zrobi duży. I jeszcze lubię chodzić na spacerki, gryźć piłeczki i bawić się z Panią, dzieckiem albo innym psem.
Przez kilka miesięcy mieszkałem z moją opiekunką i z Panem. Przyzwyczaiłem się do niego ale nigdy go nie pokochałem. Ja mu po prostu nie ufam. I dlatego szukam Pani.
Chciałbym zamieszkać z jakąś miłą Kobietą co mnie pokocha. I ta Pani może mieszkać z innymi Paniami i może mieć dzieci. Tylko żeby męża nie miała. Czasem jak nas odwiedzi jakiś Pan to przeżyję (tylko nie oczekujcie że go polubię i będę mu dawał łapę!). No i nie mogę mieszkać w centrum miasta: tam jest za dużo tych strasznych panów. Wole jakieś spokojniejsze i bezpieczniejsze okolice.
Może dużo wymagam ale mam też dużo do zaoferowania: moją wielką, dozgonną miłość przynajmniej na następne 10 lat. I mój radośnie tańczący ogon z rana, i spojrzenie co mówi: ,, Hej! Pobawmy się!’’. I będę wierny mojej Pani jak nikt inny!

Mars jest bardzo kochanym psem. Niestety ze względu na jego przeszłość nie może mieszkać z mężczyzną. Szukamy mu domu bez Panów, ewentualnie z małym chłopcem. Co jest ważne Mars NIGDY NIE JEST AGRESYWNY! !! Nawet przy spotkaniach trzeciego stopnia z mężczyzną (np. u weterynarza) nie gryzie. Dlatego ze spokojnym sumieniem możemy szukać mu domu z dziećmi obojga płci. Po adopcji zapewniamy (w razie potrzeby) stały i bezpłatny kontakt z behawiorystą (psim psychologiem ) który doradzi i podpowie jak najlepiej postępować z Marsem (kontakt osobisty na terenie Łodzi lub mailowy). Prócz jego lęku przed mężczyznami jest psem praktycznie bezproblemowym. Jest zdrowy, zaszczepiony przeciwko chorobom zakaźnym, odrobaczony, odpchlony, wykastrowany i zaczipowany (posiada też książeczka zdrowia). Czeka w ŁODZI.

JEŚLI CHCIAŁABYŚ ABY W TWOIM ŻYCIU POJAWIŁ SIĘ MĘŻCZYZNA LUB JUŻ JEST – POSZUKAJ INNEGO PSIAKA. MARS SZUKA DOMU BEZ MĘŻCZYZN

JEŚLI SPEŁNIASZ WARUNKI : NIE PLANUJESZ ZWIĄZKU Z MĘŻCZYZNĄ I Z ŻADNYM NIE MIESZKASZ PROSIMY: zastanów się nad adopcją Marsa!!! Tak nie wiele osób jest w stanie zapewnić mu spokojne życie bez lęku. Może jesteś jego ostatnia deską ratunku???

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta
tel. 504 254 419
tusia26@onet.eu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TWIX

Cześć!
Myślicie że jestem choć trochę ładny? Bo podobno najszybciej znajdują domy te psiaki które są ładne. No więc ja chyba nie jestem wcale ładny. Czekam już długo i tak się zastanawiam: może mnie się taki dom nie należy. No bo ja jestem taki zwyczajny.
Co trzeba zrobić żeby stać się ładnym psem? Pytam i pytam a nikt mi nie chce powiedzieć. Więc sobie wymyśliłem że jak będę grzeczny i kochany to może trochę wypięknieję. I nigdy, przenigdy nie będę rozrabiał. Naprawdę. Obiecuję. Z łapą na sercu. To serce to ja mam chyba za duże. Jest w nim tyle miejsca a nie mam kogo kochać. I jak się ma takie puste miejsce w sercu to to boli i cały czas się myśli o tym kimś do kochania. I jest się samotnym.
A może nikt mnie nie chce bo ja się trochę boję. No bo skąd mam wiedzieć że ta nowa osoba będzie miła? No nie wiem. A nie wszyscy ludzie są przecież fajni, prawda? I ja na początku jestem taki troszkę boidudek. Ale jak już kogoś poznam to lubię przyjść na mizianie i na przytulanki. I jestem wtedy bardzo radosnym psem. I patrzę wtedy głęboko w oczy bo chciałbym wiedzieć czy to Ty? Czy to Ciebie mogę pokochać? Bardzo bym chciał…
No i bardzo się staram. Więc potrafię już: nie siusiać w domu (to podobno ważne), i ładnie chodzić na smyczy. Chyba taki pies co jest grzeczny na spacerze to jest ładniejszy od tego co broi. I jak się siusia w domu to wtedy mówią: ,,brzydki pies’’ więc szybko się nauczyłem siusiać na trawnik. A może ja jestem brzydki już na zawsze bo raz nasiusiałem?
No i zawsze ładnie bawię się z innymi psami, i kotów nie ganiam. Taki spokojny jestem. Tylko obcych się trochę boję. Ale chciałbym kogoś pokochać i żeby ten ktoś też mnie chciał. I dał mi parę dni żebyśmy się poznali. Bo ja jestem dobrym psem i bardzo się staram. I jak kogoś kocham to jestem wtedy wesoły, radosny i się uśmiecham i macham ogonkiem. I wtedy już się wcale nie boję.
No i może chociaż troszeczkę jestem ładny?

Twix ma około 1,5 roku, waży około 20 kg, sięga głową do połowy uda. Bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami (jest uległy) i kotami. Umie chodzić na smyczy i zachowuje czystość w domu. Jest psem wesołym, bardzo bystrym ale nowo poznanych ludzi traktuje z dużą rezerwą. Potem jest już tylko lepiej. Jest zdrowy zaszczepiony przeciwko chorobom zakaźnym, odrobaczony, odpchlony, wykastrowany i za czipowany (posiada też książeczka zdrowia). Czeka w ŁODZI.
Kontakt w sprawie adopcji:
Marta
tel. 504 254 419
tusia26@onet.eu

Obrazek

Obrazek0

Obrazek

Obrazek

INNE PSIAKI Z TEGO WĄTKU ZNALAZŁY JUŻ NOWE DOMKI:

PRINCESSKA JUZ W NOWYM DOMU!

Obrazek
Ostatnio edytowano So mar 27, 2010 19:51 przez Tusia, łącznie edytowano 15 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » Cz wrz 18, 2008 22:04

Obrazek

Obrazek

TWIX
Najmniejszy z chłopaków. Taka mała psia drobinka. Grzeczny i kochany. Nie rozrabia ale jest leciutki więc sprawnie ucieka z kojca :wink: . Lubi się poprzytulać :D Słodki brzdąc.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARS
Największy z chłopaczków. Kochany i spokojny i opanowany. O ślicznym typowym czarnym podpalanym umaszczeniu. Będzie sporym i grzecznym psem. Bardzo lubi się bawić, jest energiczny ale nie jest typem rozrabiaki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PRINCESSA
Bardzo kochana suczka. Szuka kontaktu z człowiekiem. Lubi się bawić i biegać. Sprawi wiele frajdy nowym właścicielom. Ma śliczną malutką białą plamkę nad noskiem :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/size]

DELICJA JUŻ W NOWYM DOMKU NA TEOFILOWIE U PATRYCJI I TOMKA :D

Obrazek

Obrazek

BUENO JUŻ W NOWYM DOMU NA KOZINACH U BEATY :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano So mar 27, 2010 20:00 przez Tusia, łącznie edytowano 7 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » So wrz 20, 2008 23:10

Kaja podziękuj Jarkowi za takie śliczne foty maluchów. Dzielnie turlał się po mokrej tawie za nimi :wink: A efekty tej gimnastyki naprawdę bardzo fajne :lol:
Tusia

5

Postprzez nata » N wrz 21, 2008 09:47

Snickers to się piszę przez "ck" w środku, o ile pamiętam.
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » N wrz 21, 2008 14:12

Nata na pewno znasz się na batonach znakomicie ale to jest pies a nie baton. Może się nazywać Snicers przez c w środku :wink:

Wątek małych gremlinów na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... st10927384
Tusia

5

Postprzez nata » N wrz 21, 2008 16:46

jeśli już to na ortografii, ale no offence ;) a imiona bardzo pomysłowe.
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » N wrz 21, 2008 22:36

Te imiona to również Twoja i Joli zasługa :wink: W poczekalni do weta parę z nich padło. Przez długi czas ta największa była Melą (tak, jak chciała Jola). Ale jak wszystkie inne miały słodkie imiona to i ją przechrzciłam :wink:
Są słodkie ale roboty przy nich od groma :roll:
Tusia

5

Postprzez katya » N wrz 21, 2008 22:41

Dopuśćmy do głosu lud :lol:
Ankieta w pierwszym poście :D
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pn wrz 22, 2008 08:37

demokracja to podobno rządy głupich, więc głosuję :D
nata

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pn wrz 22, 2008 20:50

Jak więcej osób zagłosuje to ja się dostosuję i będę pisać to imię jak sobie życzycie :wink:
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn wrz 22, 2008 21:46

Jak więcej osób zagłosuje to ja się dostosuję i będę pisać to imię jak sobie życzycie :wink:
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Cz wrz 25, 2008 20:20

Są jakieś telefony o maluchy?
Trzeba gluty poogłaszać, ja je wrzucę na stronkę ale jutro bo dziś paaaadaaam :cry:
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Cz wrz 25, 2008 20:26

Kaja! Ty mi lepiej powiedz co z kojcem :roll: I co ze szepieniami? Mam wzywać weta? To chyba dopiero w środę bo jestem spłukana.
A gremliny mają wzięcie. Najprawdopodobniej Bueno, Delicja i Twix już są zaklepane. Ale jak będą w nowych domkach to zacznę się cieszyć...
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Pt wrz 26, 2008 06:52

Z kojcem jak z kojcem :roll:
Maluchy szczep, wzywaj weta, bo przecież nie będziesz ciągać całego stada autobusami.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » N wrz 28, 2008 16:07

Maluchy zaszczepione :D
Delicja pojechała dziś do swojego nowego domku na Teofilowie :D Pierwsze koty za płoty :wink:
Tusia

5

Następna strona

Powrót do Psy do adopcji