FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Tylko mnie pokochaj...

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Tylko mnie pokochaj...

Postprzez jola » Pt kwi 16, 2010 08:07

Obrazek

Nie wiem, w jaki sposób trafił na nasze osiedle,czy przywędrował sam i nie miał już siły iść dalej, czy też, co zdarza się coraz częściej, został tu porzucony. Widywałam go ciągle w tym samym miejscu, niedaleko mojego bloku, siedzącego lub leżącego nieopodal krzaków, które stały się jego schronieniem.Wraz z sąsiadami zanosiliśmy mu jedzenie,podchodził do miski dopiero, gdy my się oddalaliśmy. Bał się innych zwierząt,gdy podbiegały do niego, chował się w krzakach...
Któregoś dnia zaczął padać deszcz, zrobiło się bardzo chłodno, mokro i zimno. poszłam z jedzeniem do maluszka i zastałam go leżącego,trzęsącego się z zimna i mokrego od deszczu. Leżał przy wejściu do klatki schodowej, usiłując tam znaleźć schronienie przed deszczem. Przeganiany przez lokatorów bloku uciekał, by po chwili wrócić i próbować zagrzać się na maleńkim skrawku suchego betonu. Zwinięty w kłębek, zziębnięty, zrezygnowany, nie protestował, gdy zbliżyłam się do niego ze smyczą.Chyba już nie miał siły uciekać, poddał się, patrzył tylko skulony, czy moja wyciągnięta ręka nie spadnie na jego plecy w postaci razów.
Musiał być bity...
Ma na imię Keksik, już jest bezpieczny, przebywa w hoteliku pod troskliwą opieką Pani Izy. Jest nadzwyczaj grzecznym, posłusznym pieskiem.Pięknie chodzi na smyczy, łagodny w stosunku do innych zwierząt, wręcz poddańczy w stosunku do człowieka. Dostał szansę na nowe życie i chce ją wykorzystać pokazując, jak bardzo kocha ludzi. Swoją postawą w stosunku do człowieka woła: będę z tobą do końca moich dni, tylko mnie pokochaj...
I nie bij...
Szukamy najlepszego domku dla tego doświadczonego przez los i złych ludzi psiaka.
jola

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Pt kwi 16, 2010 14:43

Przydałyby się jeszcze zdjęcia... pewnie z resztą będą.
Póki co nie obiecuję ogłoszeń, bo zadeklarowałam się przy dwóch innych psiakach, a kiepsko z czasem u mnie aktualnie, ale będę o nim pamiętać.
Ja go pokochałam bez zdjęć. Przeżyłam podobną historię kilka lat temu.
Na szczęście "mój" Misio grzeje tyłeczek w kochającym domku.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Śr kwi 21, 2010 10:40

Kocham takie mikroby :D
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Śr kwi 21, 2010 10:53

Dziś mu zrobię troszkę ogłoszeń.
PS. Kochany psiaczek ;-)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Ewelajna ;-) » Śr maja 05, 2010 17:14

Jak tam ma się Keksik?
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Słoneczko » Pt maja 07, 2010 20:05

Tyle dostojeństwa w takim maleństwie,pyszczek mówi ,obronię Cię.Jaki kochany.Wystarczy małe mieszkanko ale wypełnione miłością.
Słoneczko

1

Postprzez Ewelajna ;-) » Pt paź 08, 2010 09:34

Widzę, że Keksik ma domek??? ;))))
Super! To czekam na wieści ;)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez fordzik » So mar 19, 2011 14:28

bardzo dobra wiadomość że Keksik ma nowy dom, przesympatyczny piesek
fordzik
0

Powrót do W nowym domu