|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez katya » Cz sty 21, 2010 22:19
Reksio jest mieszańcem średniej wielkości, ok. 10-12 kg, ma około 1 roku. Reksio został wyrzucony z jadącego auta, na skraju wsi w sierpniowy wieczór. Był bardzo zdruzgotany tym co go spotkało, wyjąc biegł za jadącymi samochodami z nadzieją, że „pan” po niego wrócił. Kiedy samochody się oddalały on ze spuszczoną głową wracał w to miejsce gdzie został porzucony. Z każdym dniem coraz bardziej unikał ludzi, ale szybko zaprzyjaźnił się z sunią z pobliskiego podwórka i z kotem. Przez te pół roku to były jego jedyne bratnie dusze. Często można było zauważyć, kiedy dostawał jedzenie, pozwalał aby inne psy jadły z jego miski, on w tym czasie cierpliwie czekał a potem dojadał po nich. Nie nabrał nawet ufności wobec ludzi którzy codziennie go karmili. Nocował w pobliskim lasku pod świerkami, często siadał obojętnie na środku drogi jakby mu było wszystko jedno i samochody cudem go objeżdżały. Przykro było patrzeć jak w czasie bardzo silnych mrozów (-15, - 20st.) biegał po drodze żeby nie zamarznąć. Przykre jest też to że nikt nie zdecydował się go przygarnąć. Z każdym dniem stawał się coraz mniej ufny w stosunku do ludzi, dlatego ciężko było go złapać. Teraz już przebywa w domu z ludźmi, u których jest już 5 piesków dlatego nie może zostać tam na stałe. Reksio jest bardzo łagodnym, spokojnym, mądrym pieskiem o bardzo inteligentnym spojrzeniu. Z pewnością będzie także bardzo wiernym i oddanym przyjacielem, a to dlatego że przez pół roku nie oddalił się z miejsca gdzie go wyrzucono. Uwielbia towarzystwo innych psów (zwłaszcza szczeniaków) i kotów. Teraz kiedy jest z ludźmi nie opuszcza ich na krok. Wtula ciągle głowę w kolana i domaga się głaskania, tak jakby chciał nadrobić stracony czas. Reksio bardzo lubi dzieci, cieszy sie na ich widok z reszta to dzięki dziecku udało się nam go złapać. Nauczył się też chodzić na smyczy. Reksio jest odrobaczony, zaszczepiony i czysty (może być także wysterylizowany). Reksio z tęsknotą czeka na ciepły dom i dobrych właścicieli, w zamian oferuje swoją łagodność i wierność. Kontakt: p. Grażyna tel. 600-049-287 pazqda@wp.pl   
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez Edyta » Pt sty 22, 2010 12:32
I tak mial chłopak szczęście, że znalazł tymczasowe schronienie u p. Grażyny. Dziękujemy za pomoc!
-
Edyta

-
przez Pazkuda » N sty 24, 2010 13:33
Ciesze się, że Reksio znalazł się na forum. Mam też ogromną nadzieje ze znajdzie się ktoś kto będzie potrafił docenić wierność i przyjaźń Reksia. Grażyna
-
Pazkuda

-
przez Ewelajna ;-) » N sty 24, 2010 16:30
Serce pęka jak czyta się takie historie... Bardzo się cieszę, że w końcu, po krzywdzie jakiej doznał ten psiak przekonał się ponownie do człowieka i jednocześnie, że znalazł się ktoś kto ofiarował mu tymczasowy dach nad głową. Reksio to z opisu psi ideał... lubi inne zwierzaki, dzieci... i jeszcze misio-przytulaniec  Trzymam kciuki za wspaniały domek dla tego cudeńka. Pewnie nie ma żadnych ogłoszeń w internecie? Z pewnością są potrzbne. Postaram się pomóc w tej kwestii w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Cz sty 28, 2010 18:24
Kurcze, właśnie usiadłam do ogłoszeń, ale zrobiłam tylko dwa, bo nie wiem skąd jest psiak... Oczywiście złapałam za tel, żeby zadzwonić do Pani Grażyny, ale okazało się, że wygadałam już cały abonament i telefon mam nieczynny ;/ Na gadu nikogo nie ma... Przełożę więc chyba ogłoszenia dla Reksia na inny dzień.
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Cz sty 28, 2010 20:34
Wiem już, że małopolskie... a ta wieś/miasto/miasteczko?
-
Ewelajna ;-)

-
przez Pazkuda » Pt sty 29, 2010 10:06
Reksio obecnie przebywa w Chrzanowie, opieką nad Reksiem dzielimy się z moją znajomą. Kiedy przebywam cały dzień w pracy, zawożę go do niej i przez dzień lub dwa jest u niej. U pani Heleny jest "gorsza" sytuacja bytowa gdyż pod jej opieka jest kilkadziesiąt zwierzaków, ale kiedy Reksia tam zostawiam wiem ze jest pod dobrą opieką.
P.S. Jestem mile zaskoczona tym, ze ktoś interesuje się Reksiem. W moim otoczeniu to rzadkość, ktoś kto ma więcej niż jednego psa uznawany jest za kogoś delikatnie mówiąc odbiegającego od normy. Garstka ludzi z mojego otoczenia, którzy przejmują się losem bezdomnych zwierzaków, została już przeze mnie "uszczęśliwiona" psiakiem i chyba moje "możliwości" na tym terenie się wyczerpały. Obserwując Reksia wydaje mi się ze w schronisku miałby nikłe szanse, bardzo ciężko było mu się przekonać do ludzi, a tam raczej pieski nie mogą liczyć na indywidualną troskę.
-
Pazkuda

-
przez Tusia » Pt sty 29, 2010 10:50
Spokojnie, tutaj piszą osoby które w większości posiadają więc niż jednego psa (ja np mam 6  ). I nasi znajomi też już przez nas obdarowani Jeśli coś może psiakowi pomóc w znalezieniu nowego domu to duża liczba ogłoszeń i lepsze fotki (takie słoooodki na posłanku, z piłeczką, na kolorowym kocyku, z jednorodnym tłem...). Takie zdjęcia przemawiają do wyobraźni. Mamy nadzieję że psiak szybko znajdzie dom 
-

Tusia

-
przez Ewelajna ;-) » Pt sty 29, 2010 11:43
Tak, tak Pani Grażynko tutaj obowiązują inne normy  Choć ja osobiście mam niestety tylko dwa pieski... No i dwa kotki  Zajmę się dziś ogłoszeniami dla Reksia.
-
Ewelajna ;-)

-
przez Pazkuda » So sty 30, 2010 21:52
Ok:) postaram się zrobić więcej lepszych zdjęć. Teraz Reksio jest dużo śmielszy, więc może uda uchwycić się fotkę w jakimś zabawnym momencie.
-
Pazkuda

-
przez Pazkuda » N lut 07, 2010 12:29
Wieeeeeelkie Dzięki Ewelajna za zrobienie tych ogłoszeń:) Do Reksia wraca radość życia, bardzo ładnie umie chodzić na smyczy, jest szczęśliwy z byle spaceru, jakiegokolwiek miłego gestu w jego stronę. Bardzo chciałby być czyjś. Nie lubi zostawać sam, ale czasami niestety musi, lecz gdy wracamy jego radość jest przeogromna. Na razie był jeden telefon z Krakowa, państwo mieli się zastanowić ale do tej pory cisza, ale mam nadzieje ze Reksio znajdzie swoich dobrych kochających właścicieli. Pozdrawiam:)
-
Pazkuda

-
przez Ewelajna ;-) » Pn lut 08, 2010 17:46
Bardzo się cieszę, że Reksio czuje się z ludźmi coraz lepiej! Mam nadzieję, że telefon w jego sprawie jeszcze będzie dzwonił! Trzymam kciuki! Pozdrawiam!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Cz lut 25, 2010 18:13
No i jak tam ma się Reksio? Telefony jakieś były/są? Odświeżam ogłoszenia.
-
Ewelajna ;-)

-
Powrót do Psy do adopcji
|
|
|
 |
|
 |
|
|