FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Wilczurowata suczka szuka dobrego domu - Łódź i okolice

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Wilczurowata suczka szuka dobrego domu - Łódź i okolice

Postprzez Donna_Anna » Wt cze 09, 2009 12:37

Ogłoszenie grzecznościowe

Witam!

Do mojej znajomej przybłąkała się suka – mieszaniec podobny do owczarka niemieckiego. Znajoma mieszka na peryferiach Łodzi, gdzie akurat wytyczono autostradę, wobec czego zmuszona jest przeprowadzić się ze swojego dotychczasowego domu z ogrodem do małego mieszkania. Niestety nie może zabrać psa ze sobą.

Suczka wabi się Haska. Prawdopodobnie była bardzo bita. Uciekła od swojego pierwszego właściciela. Niestety smutna przeszłość ma przykre konsekwencje - pies bywa agresywny.
Przykładowo: mnie dawał się już pogłaskać, ale w momencie, kiedy chciałam podejść do miejsca, gdzie zaniósł sobie jedzenie, ruszył na mnie wściekle. Prawdopodobnie chciał mnie tylko odstraszyć, ponieważ bał się, że mu to jedzenie zabiorę. (Były to pierwsze dni pieska u znajomej, więc był wciąż jeszcze bardzo zagłodzony. Dopiero nadrabiał braki.)
Jednak moją znajomą oraz całą jej rodzinę zaakceptował, więc jest szansa, że nowego właściciela również zaakceptuje i przywiąże się do niego.

Z opowieści znajomej wynika, że Haska przejawia takie zachowania jedynie na terenie ogrodu i domu. Poza jego granicami jest ponoć potulna i spokojna. Zapewne broni swego nowego terytorium...

Generalnie Haska jest posłuszna i sądzę, że jeśli już kogoś obdarzy zaufaniem i pokocha, to nie powinno być z nią żadnych problemów. Jest bardzo mądra i lubi głaskanie. Na pewno będzie wiernym przyjacielem i strażnikiem. :D

Haska jest raczej młodym psem, ale trudno mi ocenić jej wiek. Być może ma około 2-3 lat... W tej chwili Haska jest w ciąży.

Jeśli ktoś będzie sobie życzył, mogę przesłać zdjęcia pieska.

(Uwaga! Obecna właścicielka twierdzi, że pies nie jest agresywny i że tak zachowuje się wobec obcych każdy pies. Nie zgadzam się z jej zdaniem, dlatego też uznałam za swój obowiązek uprzedzić potencjalnych chętnych o tej cesze pieska.)

Szukamy dla Haski nowego domu – najlepiej by był to domek z ogrodem, ponieważ Haska przyzwyczajona jest do przestrzeni. Chcielibyśmy, aby w nowym domu zaznała miłości i dobroci. Wystarczy już zła i cierpienia w jej życiu. To naprawdę dobry pies i zasługuje na dobrego i kochającego właściciela.

Kontakt w sprawie adopcji: Pani Mariola – kom. 504 265 426

Bardzo prosimy o przemyślane decyzje.
Donna_Anna
0

Postprzez Tusia » Wt cze 09, 2009 16:56

Donna_Anna napisał(a):W tej chwili Haska jest w ciąży.

Rozumiem że Haska zostanie poddana zabiegowi sterylizacji za nim urodzi? Chyba że Pani znajoma chce mieć zamiast jednego to 10 czy 12 niechcianych psów...
Nie widzę innego wyjścia z tej sytuacji.
Tusia

5

Powrót do Psy do adopcji