FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Tęczowy Most -> Wiwka moje serduszko-żegnaj

Psiaki, które za szybko odeszły...przekroczyły Tęczowy Most...

Moderatorzy: katya, nata

Wiwka moje serduszko-żegnaj

Postprzez Anix » Wt paź 13, 2009 13:53

[/cObrazek
Obrazek
Obrazek
ode]
Wiwka miała dopiero 1,5 roku kiedy wczoraj po miesięcznej walce o nią lekarz powiedział że to już koniec.Wychudzona z opuchniętym brzuszkiem wróciła do domu.CZEMU: bo nasze ludzkie życie opiera się na pieniądzach.Jestem w trudnej sytuacji finansowej ale kocham zwierzęta a to okazuje się jest trudne do pogodzenia. Moje ukochane szczęście musiało odejść z tego świata a ja nie mogłam za to zapłacić.Problem z psem dużej rasy jak moja Wiwunia w takiej sytuacji to utylizacja, okropna rzecz ale tak zgodnie z prawem powinna skończyć a ta usługa kosztuje naprawdę dużo- 8 zł od kilograma (może w innych przychodniach cena jest troszkę inna ale myślę że podobna).Nasze władze walcząc o prawa zwierząt a co prawo mówi o godnym rozstaniu z nim-płać i to wszystko.
Moje serduszko zmarło w domu i została pochowana, serce mi się rozrywa z tęsknoty za nią, płaczę i wściekam się na to co u nas rządzi-pieniądz i materializm.Okrutny los zgotował nam rozstanie a ja nie mogłam jej dać wszystkiego na co zasłużyła bo oprócz moich zwierzątek mam dzieci które kocham nad życie.Nikt nie powinien mieć praw dawać człowiekowi wyboru-dać dzieciom jeść czy godnie i zgodnie z naszym materialistycznym prawem rozstać się z ukochanym zwierzakiem.
Anix
0

Postprzez Ewelajna ;-) » Wt paź 13, 2009 17:07

Czas leczy rany...
Wiem jakie to trudne... i nigdy nie umiem napisać nic mądrego w takiej sytuacji... to po prostu trzeba przejść, przetrawić, w swoim czasie.
Na pewno z dnia na dzień i z tygodnia na tydzień będzie lepiej...
Staraj się pamiętać to co dobre!
Trzymaj się!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez jola » Wt paź 13, 2009 18:23

Żal, rozpacz z powodu umierającego psa zostały stłumione przez przyziemne sprawy, utylizację zwierzęcia...Jak trudny jest to problem świadczy fakt, że większość społeczeństwa(tego uboższego) po cichu, po kryjomu, często w nocy, by nikt nie widział,zakopuje swojego pupila w parku, ogródku, na działce. Ale robimy to ukradkiem, nie możemy w tym miejscu zaznaczyć, że spoczywa tam nasz ukochany przyjaciel, tylko czasem, tak, by nikt nie widział, uronimy łzy z tęsknoty...
A Ty Wiwa śpij spokojnie, już Cię nic nie boli...
jola

Członek Fundacji

Powrót do Tęczowy Most