FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Zigi, pies ogonkiem napedzany, szuka domu najlepszego

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Zigi, pies ogonkiem napedzany, szuka domu najlepszego

Postprzez magija » Śr sty 27, 2010 10:33

O Zigim ktoś powiedział, że to szczeniak napędzany ogonem – to prawda, kiedy patrzysz na Zigiego to dokładnie tak właśnie jest. Chodząca radość, której ogon na sekundę nawet się nie zatrzymuje. Ludzi kocha, koty kocha, psy także. Wiecznie uśmiechnięty, wiecznie obok, zabawki znosi a jak ktoś puka do drzwi to broni, że ojej! Noc grzecznie przesypia i uczy się sikać na szmatkę, choć czasem zapomni jeszcze;) Szczeniak o fajnym charakterze, chętnie się uczy w zabawie, doskonały towarzysz na długie lata.
Jaki będzie? Ciężko powiedzieć, wraz z bratem został oddany do łódzkiego schroniska. Obydwa biało-czarne, puchate, może coś w typie bordera? Powinien osiągnąć wzrost średniaka, ale już wiem, że życie czasem płata figle i z niepozornych, małych kulek wyrastają więcej niż średniaki, więc ciężko powiedzieć – jajko niespodzianka;)
Jedyne co pewne, to że psiak doskonały, gdybym nie miała już dwóch zostawiłabym drania, mądry, rezolutny, ciekawy świata, odważny, radosny, pełen radości.
Zigi jest zachipowany, ma książeczkę zdrowia, został odrobaczony, za tydzień zostanie zaszczepiony (19 stycznia miał podawaną surowicę, bo bezpieczniej, zwłaszcza, ze nie wiadomo skąd przybył).
Szukamy mu domu, który pokocha go nie ze względu na wygląd, ale charakter, domu na całe psiejskie życie. Zigi zostanie oddany do adopcji po podpisaniu umowy adopcyjnej.

W sprawie adopcji proszę o kontakt:
Magda
mac_magija@o2.pl
792-944-515

Obrazek

Obrazek

Obrazek
magija

1

Postprzez katya » Śr sty 27, 2010 10:57

Jak z pocztóweczki :rotfl:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez nata » Śr sty 27, 2010 10:58

Powinien osiągnąć wzrost średniaka, ale już wiem, że życie czasem płata figle i z niepozornych, małych kulek wyrastają więcej niż średniaki, więc ciężko powiedzieć – jajko niespodzianka;)

przepraszam do kogo pijesz?? :twisted:
boski ten Zigi, a wy szaleni! a co z bratem?...
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Śr sty 27, 2010 18:40

Istne cudo ;-) Oby się tylko dobry domek szybko znalazł!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez magija » So sty 30, 2010 12:19

ja? :lizak: do nikogo

brachol jest u Ingi, do foxa trochę podobny, biały z czarną łatą na oku, zaraz poszukam foto
Obrazek

nikt o niego nie dzwoni, jestem w szoku, tymczasem młody glut nauczył się wynosic kocie batony z kuwety i znosić je do legowiska, uroczy maluch :mrgreen:
magija

1

Postprzez jola » So sty 30, 2010 13:01

Ja tam nie jestem w szoku, znam ten problem ciągle powtarzający się przy naszych psach...Długo panuje cisza a później...nie nadążysz z odbieraniem telefonów... :wink:
Dodam jeszcze, że Zigi jest szalenie towarzyski, uwielbia zabawy z psimi kumplami i mimo różnicy wzrostu doskonale sobie radzi przy przewracaniu na łopatki mojego Felka.
I w ogóle śliczna z niego puchata,czterołapna kuleczka! :D
jola

Członek Fundacji

Postprzez nata » So sty 30, 2010 14:18

o tych batonach to musiał mu opowiedzieć Felo, bo to również jego ulubiona potrawa :)
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez katya » So sty 30, 2010 14:35

No nie chce nic mówić, ale Pinia też wyżera 8)
Brachol równie obłędny.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Pn lut 01, 2010 22:30

Czaderskie chłopaki :)
Edyta

Wolontariusz

Powrót do W nowym domu