FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Tęczowy Most -> Ziutuś już w nowym domu!!!

Psiaki, które za szybko odeszły...przekroczyły Tęczowy Most...

Moderatorzy: katya, nata

Ziutuś już w nowym domu!!!

Postprzez Tusia » Śr mar 12, 2008 20:32

Przeklejam z dogo: iwa77 napisała:
Piesek ok. 12 letni . Przywieziony z interwencji do wrocławskiego schroniska.
Imie : Ziutek Numerek w schronie :407/08

Mały, chudy , rudawe umaszczenie , siwiutki pyszczek .
Trzęsące sie ze strachu ciałko i z przerażeniem patrzące oczka.
Nie szczeka , nie reaguje prawie na nic - paraliżujący lęk i potworny niepokój.

Nie potrafi odnależć sie w obecnej sytuacji , jest zdominowany przez wspołtowarzyszy , czesto podgryzany , nie wychodzi prawie w ogole z boksu wewnetrznego.

Piesek trafił do "geriatrycznego" boksu 16. W boksie jest miejsca coraz mniej.

Jako jeden z pierwszych piesek jest przeznaczony do EUTANAZJI !!!!!!

Obrazek

Obrazek

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107392
Ostatnio edytowano N maja 18, 2008 21:40 przez Tusia, łącznie edytowano 3 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » Śr mar 12, 2008 20:58

REKSIU21 napisała:
--------------------------------------------------------------------------------

Oh Boze, ten pyszczek.....

Mam propozycje zeby psiaczka uratowac... z tego co czytalam to platny DT by kosztowal miesiecznie okolo 500zl, tak? A dalybyscie rade uzbierac tyle? Bo jak tak to bym miala transport, i psiak by mogl przyjechac do mnie. Mam tam w schronie takie biedy ktore mialy tu przyjechac, i transport niewypalil, facet okazal sie nieslowny, i teraz siedza a ja niewiem kiedy po nie przyjade. Jedyny transport jaki by byl to dziewczyna ktora specjalnie jezdzi, a koszty benzyny sa niewesole, i tam i spowrotem to by mnie kosztowalo 1100zl. Ja sama niedam rady zaplacic tyle, a w ten sposob by staruszek byl uratowany. Jak byscie daly rade uzbierac polowe, to ja sie doloze tez z polowa, tzn.550 i 550. Jezeli bym mu tutaj domku nieznalazla w gronie znajomych, to poprostu zostal by u mnie..... moze TZ by go niezauwazyl bo maly. NIe, na serio, jezeli nic by sie u was nieznalazlo i trzeba by go dac do platnego, to zawsze jest opcja, a u mnie to by byl naprawde szczesliwy.... Nie wszyscy mnie znacie, ale Agnieszka(Visenna) i Negri i Koperek to juz dobrze.
Co myslicie na ten temat?

Chyba ze by byl ktos gotowy go za mniejsza kwote przywiezc, to oczywiscie zapraszam, nocleg i jedzonko tez by bylo, a szwarcwald jest piekny
------------------------------------------------------------------------
W związku z tym potrzebne są pieniążki na transport Ziutka do Niemiec! Czy ktoś wspomoże staruszka choć drobną kwotą?
Tusia

5

Postprzez AniaP » So maja 17, 2008 22:40

Co z tym pieskiem? wogóle to pierwsze słyszę z tymi niemcami...naprawde. Drogi ten transport- ja myślę ze dałabym radę (szantażem, płaczem i innymi skrajnymi sposobami) namówić chłopaka na taką pomoc transportowa,(może dopiero po kupnie samochodu- ale to myślę że nastąpi). Gdzie to jest? Mam nadzieję że ten piesek już tam trafił i żyje...
AniaP

1

Postprzez Tusia » N maja 18, 2008 21:45

AniuP bardzo dziękuję za chęć pomocy. Niestety ostatnio nie zaczęsto bywa na NiZ bo mam problemy z logowaniem... Ziutusia udało się uratować dziewcznyom z dgo i jest już od jakiegoś czasu u Reksia w Niemczech. Dokazuje tam i miewa się całkiem dobrze. Przyznam że jakiś czas temu przestałaqm śledzić wątek więc nie wiem jak dokładnie z jego zdrowiem. Wszystkiego dowiesz się zwątku na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107392
Tusia

5

Postprzez AniaP » Wt maja 20, 2008 23:10

to dobrze:) ale się właśnie uryczałam ze wzruszenia...:)) mam nadzieję ze do innych się los uśmiechnie. Niech się Ziutuś trzyma cieplutko!
miał farta:))
AniaP

1

Postprzez Tusia » Cz maja 22, 2008 12:04

Oj miał chłopa farta, miał :D Bardzo miło że ktoś się jeszcze zainteresował tym psim staruszkiem :D Mam nadzieję że obejżałaś na dogo jego zdięcia :wink: Pozdrawiam
Tusia

5

Postprzez jola » N gru 28, 2008 16:16

Ziutuś nie żyje. Zmarł miesiąc temu u Reksia, kochany przez nią do końca...
jola

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » N gru 28, 2008 20:50

Bardzo się cieszę że nie skończył swojego życia w schronie.
Teraz już go nikt nie odwiezie do schronu :wink:
<*> <*> <*>
Tusia

5

Powrót do Tęczowy Most