FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Inne zwierzęta w potrzebie -> Znalazlam golebia, prosze o wskazowki ;)

Wiesz o przypadku okrucieństwa wobec zwierząt, znasz zwierzaka w potrzebie.....

Moderatorzy: katya, nata

Znalazlam golebia, prosze o wskazowki ;)

Postprzez Olciaa » Wt lis 13, 2007 09:45

Ja osobiscie nie jestem hodowca ani nawet nie znam sie na ptakach, ale wczoraj znalazlam chorego golebia i nie wiem co mu jest, wzielam go z dworu poniewaz lezal w takim miejscu ze moglby go zaatakowac jakis kot a poza tym noce sa zimne :).Najprawdopodobniej ma zlamane skrzydelko bo jest ono nizej od drugiego i nim nie rusza,ale nie wiem co z jego lapka bo jest jakby niewladna, nie wiem czy tez zlamana czy to od skrzydla.Nie wiem czy mozecie mi pomoc chodzi mi o to czy jest mozliwosc usztywnienia w jakis sposob skrzydla i co jest nie tak z jego nozka:)acha i co jedza golebie, bo nasypalam mu ryzu,slonecznika i troszke zborz z pokarmu mojej koszatniczki. Przeczytalam gdzies ze sposobem na zlamane konczyny jest amputacja, ale szukam innego rozwiazania:) pozdrawiam :)

Ps. Golab jest dziki, nie ma obraczki ;)
Olciaa
0

Postprzez netti » Wt lis 13, 2007 09:53

Koniecznie pokaż gołębia lekarzowi,potrzebna mu fachowa pomoc.W jakiej dzielnicy mieszkasz?
netti

5

Postprzez Olciaa » Wt lis 13, 2007 10:00

mieszkam we Wroclawiu na czas studiow, niedaleko placu grunwaldzkiego
Olciaa
0

Postprzez netti » Wt lis 13, 2007 10:03

koniecznie zanieś gołąbka do weterynarza!
netti

5

Postprzez moriaaa » Wt lis 13, 2007 10:47

Koniecznie wet.

Katya też znalazła gołębia. Tu masz link do wątku:

http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... t1038.html

Tzrymam kciuki!!!
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Wt lis 13, 2007 10:56

Witaj.
Ja mam obecnie znalezionego gołębia, miał złamaną nogę, została usztywniona przez weterynarza i po 3 tygodniach zrosła się - teraz będę go musiała wypuścić.
Twój gołąb ma prawdopodobnie złamane skrzydło i nogę, zanieś go bezwłocznie do weterynarza, inaczej naprawdę w końcu niezbędna będzie amputacja...
Szkoda, że nie mieszkasz w Łodzi, wzięłabym go od Ciebie.
Do jedzenia dawaj mu ziarno, trochę pieczywa, płatki owsiane, jajko na twardo, możesz też kupić pszenicę na rynku albo na giełdzie, do picia wodę w głębszym ceramicznym naczyniu, nie może to być żaden podstawek.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez netti » Wt lis 13, 2007 11:11

miałam kiedyś wróbla,miał na imię Kazik .Był u mnie ok 2 tygodni,póki nie nauczył się latac,pewnego ranka opuścił mnie i wybrał wolnośc.Przez jakiś czas odwiedzał mnie ,przylatywał na parapet,ale nie wchodził do mieszkania.
netti

5

Powrót do Inne zwierzęta w potrzebie