FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Zwierzęta znalezione -> ZNALEZIONO SUPER PSA!

Informacje o psiakach znalezionych.

Moderatorzy: katya, nata

ZNALEZIONO SUPER PSA!

Postprzez checkir » Śr mar 10, 2010 22:08

Dnia 31.01.2010 ok. godziny 23.30, w okolicach ul. Pojezierskiej

ZNALEZIONO PSA ,
mieszańca rasy Owczarek Niemiecki, koloru brązowego podpalanego.

"Na oko" ma ok. 1 - 1,5 roku. Jest nieco mniejszy od rasowego Owczarka Niemieckiego. Jest niezwykle przyjazny i towarzyski w stosunku do ludzi. Jest bardzo żywiołowy, entuzjastyczny wręcz. Wykazuje niezmożoną chęć zabawy. Jest bardzo mądry. Potrafi aportować, przynosi smycz w zębach, kiedy chce wyjść na dwór, ma bardzo bystre spojrzenie.
W stosunku do innych psów jest raczej nieufny, aczkolwiek po pierwszym "zapoznaniu się" potrafi się bardzo ładnie bawić także z nimi.
Pies nie sprawia żadnych problemów w domu. Jest nauczony załatwiać się na dworze, a także bez problemu wytrzymuje sam w domu, pod nieobecność właściciela, nawet 12 godz., nic w tym czasie "nie brojąc".
Jeżeli chodzi o posiłki, to pies ten nie jest wybredny - je gotowe dania z puszek, suchą karmę, jak również to, co mu się przygotuje w domu.
Ogólnie mówiąc - to naprawdę super pies! Rzadko się takie spotyka i aż dziw bierze, że nikt go nie szukał, mimo, że na całym osiedlu, na którym go znalazłem porozwieszałem ogłoszenia ze zdjęciami, a także dałem ogłoszenia do Dziennika Łódzkiego. Warto, żeby ten pies znalazł nowy dom i nowego właściciela, któremu na pewno przysporzy dużo radości :)

A może ktoś go jednak szuka i odpowie na ten post...? :)

Właściciela lub inne osoby zainteresowane przygarnięciem tego fantastycznego psiaka proszę o kontakt pod nr telefonu:
1) 692 492 060 (Marcin)
2) 604 379 012 (Piotrek, u którego obecnie znajduje się pies)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano N mar 14, 2010 14:11 przez checkir, łącznie edytowano 2 razy
checkir
0

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz mar 11, 2010 10:51

Witam serdecznie!
Psiak może być nawet z odległej dzielnicy Łodzi... nie musiał zgubić się na osiedlu, na którym obecnie się znajduje.
Rzeczywiście - z opisu pies jest fantastyczny. Może jednak się komuś zgubił.
Konieczne trzeba go dać do działu znalezione na stronie naszego, łódzkiego schroniska.
Tam chyba najprędzej właściciele szukają swoich psów.
Na pewno zdjęcie też by nie zaszkodziło, zarówno tu i tam ;-)
Mam nadzieję, że szybko odnajdzie się jego właściciel, albo znajdzie nowy, naprawdę dobry dom!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Powrót do Zwierzęta znalezione