ZNALEZIONO PSA ,
mieszańca rasy Owczarek Niemiecki, koloru brązowego podpalanego.
"Na oko" ma ok. 1 - 1,5 roku. Jest nieco mniejszy od rasowego Owczarka Niemieckiego. Jest niezwykle przyjazny i towarzyski w stosunku do ludzi. Jest bardzo żywiołowy, entuzjastyczny wręcz. Wykazuje niezmożoną chęć zabawy. Jest bardzo mądry. Potrafi aportować, przynosi smycz w zębach, kiedy chce wyjść na dwór, ma bardzo bystre spojrzenie.
W stosunku do innych psów jest raczej nieufny, aczkolwiek po pierwszym "zapoznaniu się" potrafi się bardzo ładnie bawić także z nimi.
Pies nie sprawia żadnych problemów w domu. Jest nauczony załatwiać się na dworze, a także bez problemu wytrzymuje sam w domu, pod nieobecność właściciela, nawet 12 godz., nic w tym czasie "nie brojąc".
Jeżeli chodzi o posiłki, to pies ten nie jest wybredny - je gotowe dania z puszek, suchą karmę, jak również to, co mu się przygotuje w domu.
Ogólnie mówiąc - to naprawdę super pies! Rzadko się takie spotyka i aż dziw bierze, że nikt go nie szukał, mimo, że na całym osiedlu, na którym go znalazłem porozwieszałem ogłoszenia ze zdjęciami, a także dałem ogłoszenia do Dziennika Łódzkiego. Warto, żeby ten pies znalazł nowy dom i nowego właściciela, któremu na pewno przysporzy dużo radości
A może ktoś go jednak szuka i odpowie na ten post...?
Właściciela lub inne osoby zainteresowane przygarnięciem tego fantastycznego psiaka proszę o kontakt pod nr telefonu:
1) 692 492 060 (Marcin)
2) 604 379 012 (Piotrek, u którego obecnie znajduje się pies)