FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Wszystko o wszystkim -> Zwierząta kalekie-wózek inwalidzki czy eutanazja??

Tematy nie związane z psiakami, posty z życia codziennego...

Moderatorzy: katya, nata

Zwierząta kalekie-wózek inwalidzki czy eutanazja??

Postprzez netti » Śr lis 29, 2006 11:28

zgłosiła się do mnie z prosbą o pomoc pani,która ma kalekiego psiaka,pies jest w pełni zadowolony z życia,ma własny wózeczek i sprawnie sie na nim porusza,na dłuzsze wyprawy jezdzi w koszyku na rowerze z panią(inne psy tez tak jeżdzą)lub noszony w specjalnie uszytym plecaku dla psa.Pani jest notorycznie nękana przez sąsiadów ze męczy psa ,powinna go uspic....nie kazdy wie ,ze kalectwo to nie koniec swiata,ale presja społeczna jest okrutna,pani jest załamana..
netti

5

Postprzez moriaaa » Śr lis 29, 2006 11:42

Ja niestety też dość często miałam przyjemność spotkać się z dziwnymi jak dla mnie komentarzami co do "kalectwa" mojej trójnogiej Łajeczki.
Że biedna,że może uśpić, że się męczy...LUDZIE KOCHANI!!! Pies biega wesoły, kica na trzech łapkach tak że żadko który psiak jest w stanie ją dogonić podczas zabawy...lata za kamykami..obraz szczęścia a oni że biedny...SAMI JESTEŚCIE BIEDNI..ŁAJECZCE NIKT NIE PRZYWROCI NOZKI...A TYM "LUDZIOM" ROZUMKU....i kto tu jest biedniejszy??? ;)

Łajeczka

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Arda » Pt gru 08, 2006 13:41

Witajcie,
zjawiam się tu po dzisiejszej rozmowie z Anią, u której jak przypuszczam przebywa Drobinka. To Ania zaprosiła mnie na forum, ponieważ jestem osobą, której los psiaków i innych zwierzaków nie jest obojętny.

Wielu zwierzakom niepełnosprawnym np. z reumatyzmem, z niedowładami, po urazach, sparaliżowanym można pomóc, przywracając im sprawność lub przynosząc ulgę w cierpieniu. Cuda czyni w takich przypadkach fachowa rehabilitacja i masaże w połączeniu z troskliwą opieką weterynarza i właściciela. Znam osobę, która zawodowo zajmuje się masażem leczniczym zwierząt. Ania ma już do niej kontakt. Zawsze warto spróbować leczyć, a nie od razu usypiać.

Pozdrawiam.
Kama.
Arda
0

Postprzez andziolek » So gru 09, 2006 08:51

Witam! Witam!No to mamy kolejnego prawnika. Kaya chyba zmienisz zdanie o tym zawodzie? :D
Dla świata jesteśmy jednym z wielu,ale jest ktoś dla kogo jesteśmy całym światem.
andziolek

2

Postprzez netti » So gru 09, 2006 10:07

widzę,ze rozwijamy się w odpowiednim kierunku :wink:
netti

5

Powrót do Wszystko o wszystkim